ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Grzes
Nie zauważyłem dodanego tekstu. Czytałem tego posta to miał w treści tylko info o tym że po zmianie chmod'ów wszystko działa.

Możesz spróbować inaczej to opisać - ja się zgubiłem Wink
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 14.04.2024 17:08:06
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Razzly
Mam problem z przeniesieniem bazy danych z serwera lua.pl na yoyo.pl bo ten pierwszy jest strasznie slaby czy ktoś może już przenosił dane z tego serwera bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.?
Edytowane przez Milka dnia 27.10.2007 14:59:13
 
FreEp
Podobnie jak kolega Razzly , przenosiłem się ostatnio z lua.pl na home.pl. Zrobiłem wszystko, tak jak opisywaliście, krok po kroku. I o dziwo wszystko było ok. Dzisiaj chciałem dodać nowe zdjęcie do galeri- i zonk. Jest w galeri informacja o zdjeciu, lecz samego zdjęcia niestety brak...
Pierwsze co wpadło mi do głowy- atrybuty plików. Faktycznie, różniły się niektóre na lua.pl z tymi na home.pl- zmieniłem wszystko po koleji. I dalej występuje ten sam błąd.
Wykasowałem wszystko na home.pl i próbowałem z Total Commandera od razu przenieść pliki z jednego serwera na drugi, a nie najpierw zgrać na hdd , a dopiero potem na home.pl. Niestety, nie udało sięSad Na nowo zgrywam wszystko z lua.pl na dysk, spróbuje jeszcze raz skopiować pliki i zmienie ich atrybuty. Jeżeli operacja się nie uda, być może to wina nowej bazy danych na home.pl? Może trzeba coś przestawić? A może te serwery mają jakiś tryb safemode, uniemożliwiający prawidłowe działanie galerii?

---
Edit: Reszta działa ok, tj. dodałem newsy, zmieniałem prosto z panelu administracyjnego scieżki plików. Tylko galeria odmawia posłuszeństwa... Proszę o pomoc!
---
Edytowane przez FreEp dnia 27.10.2007 15:29:53
 
Pieka
FreEp napisał/a:
..Może trzeba coś przestawić? A może te serwery mają jakiś tryb safemode, uniemożliwiający prawidłowe działanie galerii?

---
Edit: Reszta działa ok, tj. dodałem newsy, zmieniałem prosto z panelu administracyjnego scieżki plików. Tylko galeria odmawia posłuszeństwa... Proszę o pomoc!
---

Oba serwery pracuja w safe_mode off, wiec nie tedy droga.
Piszesz, ze sprawdzasz atrybuty plikow, ok, ale czy sprawdziles pod tym wzgledem katalogi?
Podaj prosze adres strony.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
FreEp
Sprawdziłem zarówno katalogi jak i pojedyńcze pliki.
Adres strony na nowym serwerze- ut3.home.pl , adres na starym - ut2007.lua.pl i domena ut3.com.pl (obecnie przekierowywuje na home.pl).

Edit: Problem rozwiązany. Przemiły Pan z home.pl pomógł mi (niepoprawne wskazywanie miejsca wykonywania skryptu ?). Przepraszam, że namieszałem trochę na forum Smile
Edytowane przez FreEp dnia 27.10.2007 16:34:22
 
m_i_n
Wiem że moze nie wykaze sie inteligencja piszac w tym temacie po tych wszystkich postach ale juz wymiekam.

Robie import z MySQL 4.0 do lokalnego MySQL 5.0, cokolwiek bym nie wybral zawsze mam krzaki na stronie, no po prostu nigdy kodowanie nie jest wlasciwe. Patrzylem do kopi jest tam latin2, tez tak zaimportowalem, w myadminie widac ok, na stronie juz nie :\ No juz wymiekam...
 
http://www.bbproject.net
czarny_
Może ja też się nie popisze za bardzo Cool

A spróbuj przywrócić kopie bazy przez Panel Administracyjny Fusiona.
Czyli standardowa procedura. Najpierw przez myadmin żeby fusion ruszył potem przez PA jak już fusion działa.
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!
 
m_i_n
Mam do importu jeszcze inny serwis, i musze robic via phpmyadmin tak czy owak Wink
Na tamtyn mam 5.0 -> 5.0, latin2 do latin2 a i tak kurde jest zle Sad

Edit:
Po imporcie z PA strona calkowicie sie wysupuje :\
Edytowane przez m_i_n dnia 12.12.2007 21:31:44
 
http://www.bbproject.net
Pieka
Skoro w phpMyAdmin masz wszystko OK, to wynika z tego, ze musisz jeszcze ustawic odpowiednie kodowanie odczytu z bazy, czyli zastosowac sie do poradnika wlodekp, a scislej tej czesci, ktora mowi, co nalezy wstawic do pliku maincore.php Smile
Edytowane przez Pieka dnia 12.12.2007 21:38:29
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
m_i_n
Hmm, jedno niepotrzebne zapytanie wiecej przy kazdym odswiezeniu strony?

Poza tym, patrzylem do manuala SQL'a, to co robi ta komenda to ja sobie recznie ustawiam z programu MySQL Administrator (swoja droga polecam jesli macie na localhost, na oficjalnej strone mysqla jest, piekna rzecz).
Edytowane przez m_i_n dnia 12.12.2007 21:42:49
 
http://www.bbproject.net
Pieka
m_i_n napisał/a:
Hmm, jedno niepotrzebne zapytanie wiecej przy kazdym odswiezeniu strony?

Poza tym, patrzylem do manuala SQL'a, to co robi ta komenda to ja sobie recznie ustawiam z programu MySQL Administrator..

W takim razie nie widze problemu i rozumiem, ze juz wszystko masz ok.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
m_i_n
Mam inny problem, na localu, klikam sobie w watek na forum, zaladuje sie strona, jest nawigacja po stronach watku ale tresci nie ma... po prostu biala stronka... tego to juz wogole nie rozumiem.

W takim razie nie widze problemu i rozumiem, ze juz wszystko masz ok.

Nie jest ok.
Edytowane przez m_i_n dnia 12.12.2007 21:49:59
 
http://www.bbproject.net
Tomek-Tomi
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


O co chodzi :?: Jak rozwiązać problem :?:
 
Pieka
Tomek-Tomi napisał/a:
..O co chodzi :?: Jak rozwiązać problem :?:

Podac wlasciwy prefix w pliku config.php lub jeszcze raz, tym razem poprawnie zaimportowac baze.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Tomek-Tomi
Teraz nic mi się nie wyświetla :/ Pod adresem www.lektury.hekko... znajduje się pusta strona.
 
merc39
A jeśli ktoś nie skopiował starych plików, tylko po prostu naniósł starą bazę na nowego fusiona ? Bo chciałem sprawdzić tylko czy odczyta dobrze bazę i oczywiście jest coś nie tak chodzi o kodowanie. W starej bazie miałem latin1 w nowej mam latin2 przy eksporcie jednak wybieram ze to jest latin1 i KRZAKI! Czy to jest wina tego, że nie wgrałem starych plików ?
 
DJKRSS
Mam PHP Fusion Extreme Fusion 4

A więc zrobiłem tak:
1. Kopia bazy danych przez Panel Admina
2. Czyszczę bazę danych
3. Instaluje na nowo Fusion (konfiguruje dane do bazy i robie admina)
4. Wgrywam starą baze przez PHP My Admin
5. Zonk! Ciągle "?" zamiast pl znaków :/
Edytowane przez DJKRSS dnia 31.12.2007 20:43:18
 
Johny
A zaznaczasz poprawne kodowanie? Wink
 
www.dobre-filmy.pl
Pieka
DJKRSS napisał/a:
..5. Zonk! Ciągle "?" zamiast pl znaków :/

Nie dodajesz odpowiedniego wpisu do maincore.php, czyli pomijasz pierwszy punkt z tematu Kodowanie polskich znaków - rozwiązanie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
DJKRSS
W której linijce to dodać?
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl