ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Grzes
Nie zauwa?y?em dodanego tekstu. Czyta?em tego posta to mia? w tre?ci tylko info o tym ?e po zmianie chmod'ów wszystko dzia?a.

Mo?esz spróbowa? inaczej to opisa? - ja si? zgubi?em Wink
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 02:37:25
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Razzly
Mam problem z przeniesieniem bazy danych z serwera lua.pl na yoyo.pl bo ten pierwszy jest strasznie slaby czy kto? mo?e ju? przenosi? dane z tego serwera bo nie mam poj?cia jak si? do tego zabra?.?
Edytowane przez Milka dnia 27.10.2007 14:59:13

FreEp
Podobnie jak kolega Razzly , przenosi?em si? ostatnio z lua.pl na home.pl. Zrobi?em wszystko, tak jak opisywali?cie, krok po kroku. I o dziwo wszystko by?o ok. Dzisiaj chcia?em doda? nowe zdj?cie do galeri- i zonk. Jest w galeri informacja o zdjeciu, lecz samego zdj?cia niestety brak...
Pierwsze co wpad?o mi do g?owy- atrybuty plików. Faktycznie, ró?ni?y si? niektóre na lua.pl z tymi na home.pl- zmieni?em wszystko po koleji. I dalej wyst?puje ten sam b??d.
Wykasowa?em wszystko na home.pl i próbowa?em z Total Commandera od razu przenie?? pliki z jednego serwera na drugi, a nie najpierw zgra? na hdd , a dopiero potem na home.pl. Niestety, nie uda?o si?Sad Na nowo zgrywam wszystko z lua.pl na dysk, spróbuje jeszcze raz skopiowa? pliki i zmienie ich atrybuty. Je?eli operacja si? nie uda, by? mo?e to wina nowej bazy danych na home.pl? Mo?e trzeba co? przestawi?? A mo?e te serwery maj? jaki? tryb safemode, uniemo?liwiaj?cy prawid?owe dzia?anie galerii?

---
Edit: Reszta dzia?a ok, tj. doda?em newsy, zmienia?em prosto z panelu administracyjnego scie?ki plików. Tylko galeria odmawia pos?usze?stwa... Prosz? o pomoc!
---
Edytowane przez FreEp dnia 27.10.2007 15:29:53

Pieka
FreEp napisa?/a:
..Mo?e trzeba co? przestawi?? A mo?e te serwery maj? jaki? tryb safemode, uniemo?liwiaj?cy prawid?owe dzia?anie galerii?

---
Edit: Reszta dzia?a ok, tj. doda?em newsy, zmienia?em prosto z panelu administracyjnego scie?ki plików. Tylko galeria odmawia pos?usze?stwa... Prosz? o pomoc!
---

Oba serwery pracuja w safe_mode off, wiec nie tedy droga.
Piszesz, ze sprawdzasz atrybuty plikow, ok, ale czy sprawdziles pod tym wzgledem katalogi?
Podaj prosze adres strony.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FreEp
Sprawdzi?em zarówno katalogi jak i pojedy?cze pliki.
Adres strony na nowym serwerze- ut3.home.pl , adres na starym - ut2007.lua.pl i domena ut3.com.pl (obecnie przekierowywuje na home.pl).

Edit: Problem rozwi?zany. Przemi?y Pan z home.pl pomóg? mi (niepoprawne wskazywanie miejsca wykonywania skryptu ?). Przepraszam, ?e namiesza?em troch? na forum Smile
Edytowane przez FreEp dnia 27.10.2007 16:34:22

m_i_n
Wiem ?e moze nie wykaze sie inteligencja piszac w tym temacie po tych wszystkich postach ale juz wymiekam.

Robie import z MySQL 4.0 do lokalnego MySQL 5.0, cokolwiek bym nie wybral zawsze mam krzaki na stronie, no po prostu nigdy kodowanie nie jest wlasciwe. Patrzylem do kopi jest tam latin2, tez tak zaimportowalem, w myadminie widac ok, na stronie juz nie :\ No juz wymiekam...
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
czarny_
Mo?e ja te? si? nie popisze za bardzo Cool

A spróbuj przywróci? kopie bazy przez Panel Administracyjny Fusiona.
Czyli standardowa procedura. Najpierw przez myadmin ?eby fusion ruszy? potem przez PA jak ju? fusion dzia?a.
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

m_i_n
Mam do importu jeszcze inny serwis, i musze robic via phpmyadmin tak czy owak Wink
Na tamtyn mam 5.0 -> 5.0, latin2 do latin2 a i tak kurde jest zle Sad

Edit:
Po imporcie z PA strona calkowicie sie wysupuje :\
Edytowane przez m_i_n dnia 12.12.2007 21:31:44

Pieka
Skoro w phpMyAdmin masz wszystko OK, to wynika z tego, ze musisz jeszcze ustawic odpowiednie kodowanie odczytu z bazy, czyli zastosowac sie do poradnika wlodekp, a scislej tej czesci, ktora mowi, co nalezy wstawic do pliku maincore.php Smile
Edytowane przez Pieka dnia 12.12.2007 21:38:29
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m_i_n
Hmm, jedno niepotrzebne zapytanie wiecej przy kazdym odswiezeniu strony?

Poza tym, patrzylem do manuala SQL'a, to co robi ta komenda to ja sobie recznie ustawiam z programu MySQL Administrator (swoja droga polecam jesli macie na localhost, na oficjalnej strone mysqla jest, piekna rzecz).
Edytowane przez m_i_n dnia 12.12.2007 21:42:49

Pieka
m_i_n napisa?/a:
Hmm, jedno niepotrzebne zapytanie wiecej przy kazdym odswiezeniu strony?

Poza tym, patrzylem do manuala SQL'a, to co robi ta komenda to ja sobie recznie ustawiam z programu MySQL Administrator..

W takim razie nie widze problemu i rozumiem, ze juz wszystko masz ok.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m_i_n
Mam inny problem, na localu, klikam sobie w watek na forum, zaladuje sie strona, jest nawigacja po stronach watku ale tresci nie ma... po prostu biala stronka... tego to juz wogole nie rozumiem.

W takim razie nie widze problemu i rozumiem, ze juz wszystko masz ok.

Nie jest ok.
Edytowane przez m_i_n dnia 12.12.2007 21:49:59

Tomek-Tomi
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

O co chodzi :?: Jak rozwi?za? problem :?:

Pieka
Tomek-Tomi napisa?/a:
..O co chodzi :?: Jak rozwi?za? problem :?:

Podac wlasciwy prefix w pliku config.php lub jeszcze raz, tym razem poprawnie zaimportowac baze.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tomek-Tomi
Teraz nic mi si? nie wy?wietla :/ Pod adresem www.lektury.hekko... znajduje si? pusta strona.

merc39
A je?li kto? nie skopiowa? starych plików, tylko po prostu naniós? star? baz? na nowego fusiona ? Bo chcia?em sprawdzi? tylko czy odczyta dobrze baz? i oczywi?cie jest co? nie tak chodzi o kodowanie. W starej bazie mia?em latin1 w nowej mam latin2 przy eksporcie jednak wybieram ze to jest latin1 i KRZAKI! Czy to jest wina tego, ?e nie wgra?em starych plików ?

DJKRSS
Mam PHP Fusion Extreme Fusion 4

A wi?c zrobi?em tak:
1. Kopia bazy danych przez Panel Admina
2. Czyszcz? baz? danych
3. Instaluje na nowo Fusion (konfiguruje dane do bazy i robie admina)
4. Wgrywam star? baze przez PHP My Admin
5. Zonk! Ci?gle "?" zamiast pl znaków :/
Edytowane przez DJKRSS dnia 31.12.2007 20:43:18

Johny
A zaznaczasz poprawne kodowanie? Wink

www.dobre-filmy.pl
Pieka
DJKRSS napisa?/a:
..5. Zonk! Ci?gle "?" zamiast pl znaków :/

Nie dodajesz odpowiedniego wpisu do maincore.php, czyli pomijasz pierwszy punkt z tematu Kodowanie polskich znaków - rozwi?zanie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
DJKRSS
W której linijce to doda??

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl