ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

Zbigniew@
24.02.2024 22:05:41
Jeszcze tylko, pozostało, napisać artykuł i będzie gotowe. Za jakieś dwa dni.

Zbigniew@
24.02.2024 22:03:43
A ja wstawię auto reklamę. Zrobiłem pierwszy generator paneli na stronę główna, dla v9.

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Panel "witamy" na logu
Elvis92
Witam posiadam styl bemine i chciałbym umieścić panel "witamy" na logu(lewy, górny róg), czy była by taka możliwość?
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 28.02.2024 07:45:28
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
Tak, musisz skopiować kod z pliku infusions/welcome_message_panel/welcome_message_panel.php i wkleić w odpowiednie miejsce w theme.php w funkcji render_header.

userbar_sparta3.gif
 
http://spartabks.boo.pl
Elvis92
W odpowiednie czyli dokładniej?; ]
 
jantom
Wszystko zależy od kodu skórki. Jeśli podasz jej nazwę albo kod render_header, będzie można dalej dyskutować.
 
http://jantom.info
Elvis92
Podałem że mam skórkę Bemine; ]

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


a to kod panelu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Elvis92 dnia 18.03.2008 23:24:33
 
jantom
Dopisz do globals zmienną $settings.
Następnie masz dwa rozwiązania do wyboru:
1.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
zamień na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

2. Dopisz za
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
W tym wypadku napis będziesz miał idealnie w lewym górnym rogu. Zmieniając wartości top i left możesz go odpowiednio przesunąć, opierając się tak na jednostkach względnych (%, em), jak i bezwzględnych (pt, px).

Nazwa stylu z pierwszego posta mi uciekła.
Edytowane przez jantom dnia 18.03.2008 23:47:53
 
http://jantom.info
Elvis92
I nic, panel jest nad logiem; /
Edytowane przez Elvis92 dnia 19.03.2008 00:06:40
 
jantom
Zastosuj rozwiązanie z DIV, tylko zmień wartości top i left (myślę, że top:2em; i left:15%; Ci wystarczą).
BTW, uzupełnij stopkę na stronie, cwaniaku Wink Szczególnie, że korzystasz z Extreme Fusion - poczytaj sobie jego licencję.
 
http://jantom.info
Elvis92
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Po zmodifkowaniu nadal wygląda tak jak na załączniku..
Kurde help
Elvis92 dodał/a następującą grafikę:
witam.jpg

Edytowane przez Elvis92 dnia 20.03.2008 14:27:57
 
jantom
Literówkę w kodzie zrobiłem - zamień postion na position i powinno zadziałać. Wartości przesunięć na oko były brane, być może będziesz musiał nimi się pobawić.
 
http://jantom.info
Elvis92
Dzięki bardzo; ]]
Mogę się jakoś odwdzięczyć?; ]]
Edytowane przez Elvis92 dnia 20.03.2008 14:27:28
 
jantom
Uzupełnij stopkę o informację
Powered by PHP-Fusion 6.01 || eXtreme fusion by eXtreme Crew v4.08
wraz z linkami do odpowiednich Supportów (oficjalnego PF i EF). Serio.
Edytowane przez jantom dnia 19.03.2008 18:18:44
 
http://jantom.info
Elvis92
Czy w taki sam sposób mogłbym umieścić panel logujący na logu? Lecz po drugiej stronie?
 
jantom
Jak najbardziej. Zajrzyj do tematu http://www.php-fu...ad_id=6318. Ewentualnie możesz rzucić okiem na http://themes.php...#post_1863.
 
http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl