ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,362
Najnowszy użytkownik: IgorKopr

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
13.05.2022 16:33:41
Raany boskie jestem kioskiem... MajsterBieda wrócił

MajsterBieda
25.04.2022 00:06:35
Matko Kozłoska to TO jeszcze istnieje???? Shock Angry Cool Pfft

krystian1988
24.02.2022 22:56:13
@khaman, pracuję w CZ to rozumiem Grin jak Przemek mam blisko do granicy Grin

krystian1988
24.02.2022 22:55:35
Chápu. Vždy můžete něco změnit, aby to bylo lepší.

khaman
24.02.2022 15:43:40
To se nevrati pane Havranek. Jak to Czesi mówią. Lata przestoju w rozwoju zrobiły swoje.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Panel logowania i użytkownika wbudowany w logo
BarteZ
Mam pytanie co mam zrobić żeby panel logowania i użytkownika wbudować w logo, tak jak na http://www.gtafil.... Za pomoc dziękuję.

P.S. Mam PHP-Fusion 6.00.305.
Edytowane przez Pieka dnia 14.03.2009 19:51:44
 
Pieka
BarteZ napisał/a:
Mam pytanie co mam zrobic żeby panel logowania i uzytkownika wbudowac w logo tak jak na http://www.gtafil... Za pomoc dziekuje.

PS. mam PHP-Fusion 6.00.305


Pokaze Ci to na przykladzie mojego thema.
Edytujesz plik theme.php .
Ponizej masz cala funkcje render_header i przy odrobicie szczescia wystarczy podmienic swoja na ta, ktora masz ponizej:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Dobrze bedzie tez dodac w tym samym pliku odpowiednia funkcje openside, w tym wypadku opensidel, ktora zalaczam ponizej:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jesli chcesz miec identycznie jak w prezentowanym przez Ciebie themie, to sam sie musisz pobawic :D

Wyglad i dzialanie do obejrzenia na stronie mojego syna: http://350z.pieka.pl
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 21:30:55
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
BarteZ
eh.. zabardzo nie wiem jaki kod odpowiada za te panele :/ jak coś to mam skórke Gen-X...
 
Bochecha
a mozesz dokładniej opisać jak to zrobić?
bo w moim theme (Luna-G) nie ma opensidel() ??

-= moze dla tego ze jeszcze nie ma logo i jest zamiast tego napis tytułowy strony? =-
Shock
..:: Capoeira :: Fight For Freedom ::..
 
Pieka
Bochecha napisał/a:
a mozesz dokładniej opisać jak to zrobić?
bo w moim theme (Luna-G) nie ma opensidel() ??

-= moze dla tego ze jeszcze nie ma logo i jest zamiast tego napis tytułowy strony? =-
Shock



Przeczytaj uwaznie moj post, prosze.
Wyraznie napisalem, ze trzeba dodac.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Bochecha
hehe... ale ze mnie niezdara!
była wtedy prawie 21 i spać mi się chciało :D

juz udało mi się podmienić wszystko, ale wyskakuje błąd:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


:(

chyba jednak nie mam tej "odrobiny szczęścia" B)
..:: Capoeira :: Fight For Freedom ::..
 
sem3k
sorry, że odkopuje temat, ale jak robię tak jak pisze PIEKA to wyskakuje mi błąd
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

EDIT: sorry nie przeczytałem do końca mój błąd
Edytowane przez sem3k dnia 27.07.2006 21:23:19
 
eXtrimpl
Jak zrobić, żeby panel był po lewej stronie?
 
Pieka
eXtrimpl napisał/a:
Jak zrobić, żeby panel był po lewej stronie?


Przeniesc? Wink
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
eXtrimpl
Ale które wartości w skrypcie zmienić ?
 
Pieka
eXtrimpl napisał/a:
Ale które wartości w skrypcie zmienić ?


Zamienic miejscami.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
eXtrimpl
Ale wystarczy zamienić miejscami, czy zmienić wartości ?
 
Pieka
eXtrimpl napisał/a:
Ale wystarczy zamienić miejscami, czy zmienić wartości ?


Zalezy od ustawien.
Zasadniczo wystarczy zamienic miejscami, czyli td panela wstawiasz przed logo i zmieniasz mu align na left.
Z logo podobnie z tym, ze zmieniasz align na right.
Namacalny przyklad czystej teorii ;):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zamieniasz na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 19.01.2007 22:35:06
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Kysiu
Czesc
zrobilem na swojej stronie menu u gory lecz kompletnie nie wiem jak przeniesc je na lewa strone probuje i mi nie wychodzi moze ktos przerobic mi ten kod albo jego freagment aby dzialalo poprawnie


i czy moze mi ktos powiedziec jak usunac tlo spod logowonia chodzi mi o to ze jak zrobilem menu na gorze to bylo niebieski zmienilem kolor a na samym koncu podstawilem za to obrazek ale czy mozna np. zrobic same okienka do wpisania i elementy menu bez podtla bo wtedy nie musialbym ciac menu

szukalem troche tego na necie i tutaj ale nic nie ma a moze slabo szukalem :P ale raczej nie wiec jesli mozecie pomoc to prosze was o to

aha mi sie wydaje ze ta przezroczystosc menu o ktorej mowie jest tutaj Wejdz na strone chodzi o to ze nie ma pod nim zadnego koloru i widac obrazek pod nim :P

jesli cos niejasno napisalem to sory powiedzcie co to napisze jeszcze raz :P



Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
eXtrimpl
Taki błąd mi wyskakuje jak dodałem ten skrypt do nowej skórki:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Byłbym bardzo wdzięczny za przerobienie theme.php, jest w załączniku ;)
eXtrimpl dodał/a następującą plik:
theme_1_2_3_4.rar [2.09kB / 675 Pobrane]
 
YGK
Ej siemka ;]

A mozecie mi tez pokazac jak?

Chciałbym zeby na mojej stronie www.gta.uk.pl było nie logowanie po prawej stronie ani po lewej tylko u góry tak jak na stronie http://gtaultimat...

Mozna powiedziec jak tak zrobic?Prosze o porady.

Moje dane php to:

Theme:Skull
Php ver.smileyHP-Fusion 6.01.6 || EP IV by eXtreme Crew v4.03

Prosze o porade.Z gory dziekuje
 
Susel
Ja mam taki kod w theme.php:

// theme settings
$body_text = "#000000";
$body_bg = "#000000";
$theme_width = "750";
$theme_width_l = "160";
$theme_width_r = "160";

function render_header($header_content) {

global $theme_width,$settings,$locale;
echo "<body background='".THEME."images/bgsite.gif'>";
echo "<table align='center' width='$theme_width' cellspacing='0' cellpadding='0' style='border:0px #6699aa solid;'>
<tr>
<td>
<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td class='full-header' style='padding:0px;'>
<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td><img src='".THEME."images/logowanie.jpg'><br>
<div class='logowanie'>
TUTAJ CHCIAłBYM PANEL LOGOWANIA
</div>
</td>
<td>
<img src='".THEME."images/banner.gif'>
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>\n";



echo "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>\n<tr>\n";

}

Jak umieścić ten kod co w tym temacie jest przedstawiony w wyznaczonym prze ze mnie miejcu, bo ja nie mogę do tego dojść. Proszę o pomoc!
 
lspider
Tak jak jest działa ładnie, ale chciałbym zmienić, żeby okienko logowania i avatar był umieszczony na tle obrazka a nie obok. Może ktoś wie jak to zrobić?
 
Blotnik
Może ktoś mi przerobić oto ten kod żeby te menu było :) Po prawej stronie obok logo :) Oto Theme:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Albo podajcie chociaż jakiegoś gotowego skina z tym panelem :(

Nie macie może jakiegoś szablonu z tym :( Jakiś gotowy them może być jednego kolory tylko żeby miał te logo z PL :( Proszę pomóżcie ;(
Edytowane przez Blotnik dnia 05.05.2007 10:31:53
 
Crashian
Pomoże ktoś z tym? Mam ten sam problem co Blotnik Sad Używam przerobionego zoneCopper i nie wiem jak to zrobić Sad
 
http://crash-bandicoot.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl