ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

JazOOn
14.05.2024 18:31:17
Znowu serwer down?

Zbigniew@
28.04.2024 21:33:51
Nareszcie udało się .V9 Document checking completed. No errors or warnings to show.

JazOOn
27.04.2024 21:35:25
Jazda. Udało się. Firma rusza.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wstawianie kodu w panelu
piterus
@RavVi A wstawiłeś ten kod w funkcję echo""? Jeżeli tak, to czy zgodnie z poradami z pierwszego postu?

@Fasonsql nie ma znaczenia w który element strony się to wstawia. Ważne, by wstawić to poprawnie.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2024 17:03:32
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
tomek0o7
Również ten sam problem. Wrzucam wartości wklejane jako panel. Problem polega na tym że wyskakuje mi tylko dołącz do nas na stronie i to wszystko.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://installsat.pl
100krotka
WitamSmile
Wstawiłam sobie dziś nowy panel - i najprawdopodobniej czegoś nie dopełniłam. Teraz nie mogę się zalogować, bo mnie przekierowuje na ten nowy panel. Czy mogę od kuchni poprawić, czy po prostu od nowa zrobić stronkę...
Czy ktoś może mi pomóc?
pozdrawiamSmile
 
www.muzykakasi.pl
bogdan
Spróbuj go usnąć przez ftp, albo przez bazę danych.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
100krotka
oj teraz to jestem blondynką Smile Może jakieś szczegóły...

Połączony z 29 styczeń 2012 17:18:
Jestem na ftp ale nie mam pojęcia, gdzie szukać - weszłam w panele - nie widzę tam tego mojego kodu Sad
Edytowane przez 100krotka dnia 29.01.2012 17:18:12
 
www.muzykakasi.pl
bogdan
Co to był za panel, skąd go wzięłaś i jak go dodałaś na stronę?

W ustawieniach profilu na Supporcie masz opcję "adres strony" i "wersja Fusiona".
Jak uzupełnisz, to łatwiej będzie pomóc tym którzy będą chcieli Ci pomóc.
Bo na razie to wszystko co napiszesz, będzie "po omacku".
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
100krotka
Panel znaczy kod sobie sama stworzyłam i dodałam w panelu admina - dodaj panel.

Połączony z 29 styczeń 2012 17:54:
Wrzuciłam panel "płyta tygodnia" ale tak jak wcześniej wspomniałam chyba o czymś zapomniałam Sad - teraz nie mogę się zalogowaćSad
Edytowane przez 100krotka dnia 29.01.2012 17:54:02
 
www.muzykakasi.pl
bogdan
Nie wiem, co tam pokombinowałaś, ale nawet klikając "Nie masz jeszcze konta? " i inne napisy w panelu logowania, przenosi do artykułu http://www.kasia....ticle_id=1
Spróbuj przez bazę danych usunąć ten artykuł z w/w linku.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
100krotka
Próbuję się połapać w tym wszystkim, ale to chyba za trudne dla mnie Sad
 
www.muzykakasi.pl
bogdan
Logujesz do "phpMyAdmin", wybierasz swoją bazę, szukasz po lewej stronie tabeli "fusion_articles" i usuwasz artykuł o "id=1".
Powinien być pierwszy.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
100krotka
To znalazłam - ale pewnie usunę tylko artykuł.... a nie ten panel..

Połączony z 29 styczeń 2012 18:30:
Tak jak, myślałamSmile

Połączony z 29 styczeń 2012 18:33:
Ale i tak wielkie dzięki - usunęłam cały panel.... A teraz pobawię się znowu Smile
Serdeczne dzięki - pozdrawiamSmile
Edytowane przez 100krotka dnia 29.01.2012 18:33:10
 
www.muzykakasi.pl
bogdan
Teraz powinnaś się móc zalogować.Smile

Nie pisz swojego posta pod swoim postem, tylko dopisuje przez edycję Wink
Bo można zarobić różyczkę do profilu Smile

PS.
Nie wyświetla Ci się kod potwierdzający przy rejestracji(securimage2).
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
P4nch0
Witam, wygenerowałem kod do "społeczności" na tej stronie http://dodatki.or...olecznosci i wygląda on następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

No i wklejam go i wklejam w panel i modyfikuje na rózne sposoby i za żadne skarby mi nie wychodzi...

Doszedłem do czegoś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I mam błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pomoze ktoś to wstawić w panel? A jeśli nie w panel to pomoże to wstawic na stronę?
 
Apis
W panel tego kodu nie wstawisz, bo jest skonstruowany dla elementu HTML. W panelu można go wstawić tworząc uprzednio na serwerze jakiś pliczek HTML z tym kodem i potem korzystając z <IFRAME></IFRAME>

Można też wkleić go w kod tworzący stronę (themes/templates) np. w stopce (footer.php) na samym końcu (po znaku ?>)
Edytowane przez Apis dnia 08.02.2012 20:31:55
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
P4nch0
Ok,stworzyłem plik "społeczność.html",wrzuciłem do niego kod i rozumiem w <IFRAME></IFRAME> mam wstawić kod do pliku na serwerze tak? :)

EDIT

Ok dodałem plik na serwer i dodałem panel,wygląda on tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I wszystko fajnie,tylko że wyświetla mi się pusta ramka,czyli coś chyba z plikiem html jest nie tak,wygląda on tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pozmieniałem także " na ' bo myślałem,że może tutaj jest problem,ale nie (powyżej oryginał bez zmian).

Dodałem również drugą metodą do "footer" w "templates",ale wyskakuje błąd na stronie zamiast panelu:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Podpowie ktoś gdzie jest błąd? Jeśli da radę wolałbym pierwszą metodę :)
Edytowane przez P4nch0 dnia 09.02.2012 10:44:32
 
Apis
Plik nazywa się "społeczność.html"? To nic dziwnego że się nie pokazuje w <IFRAME>. Na dodatek w ramce ma jeszcze inną nazwę ("Społecznosć.html")

Ma mieć nazwę "spolecznosc.html" (bez polskich znaków)i wszędzie ma być jednakowa!

Co do umieszczenia w "themes/templates/footer.php" - na pewno zrobiłeś jakiś błąd. Należało ten kod bez żadnych zmian wkleić po końcowym znaku "?>" pliku "footer.php".
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Na dowód - wkleiłem w swoją stronę ten Twój kod i oczywiście działa: www.zegluga.wrocl... (na samym dole stopki)

Połączony z 09 luty 2012 18:54:
Musiałem wyłączyć ten kod u siebie, bo kłóci się z innymi skryptami. Zapewniam jednak, że działa.
Edytowane przez Apis dnia 09.02.2012 18:54:07
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
P4nch0
Nie no oczywiście nazwa była ta sama,tylko tutaj źle wpisałem.

Znaki polskie edytowałem lecz to nic nie pomaga,plik na serwerze znajduje się w folderze głównym i nazywa się "spolecznosc.html" i wygląda następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Panel do niego wygląda tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Albo to jakieś moje głupie przeoczenie,albo dziwny problem.

Dziękuję za cierpliwość i okazaną mi pomoc,będę wdzięczny za kolejną :)
Edytowane przez Pieka dnia 09.02.2012 21:59:23
 
Apis
Niechcący w pośpiechu wprowadziłem Cię w błąd. Oczywiście rozszerzenie pliku "spolecznosc" powinno być .php aby interpreter PHP serwera uruchomił skrypt. Przy rozszerzeniu .html skrypt zawarty w kodzie nie zostanie wykonany.

Czyli reasumując: plik na serwerze nazwany "spolecznosc.php", ścieżka do niego wklejona do <IFRAME> w panelu.

Podgląd: www.zegluga.wrocl... - lewa strona poniżej menu głównego i reklam (kod wklejony w istniejący panel). Oczywiście kod można wkleić w oddzielny panel i wyświetlać np. na wszystkich stronach centralnie na górze lub na dole.

Za pomaganie Tobie dostałem ostrzeżenie więc dalej radzić musisz sobie sam (szukajka, istniejące porady)
Edytowane przez Apis dnia 10.02.2012 09:48:49
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
P4nch0
No to ja serdecznie gratuluję tutejszej administracji..
Ja rozumiem,że można się wkurzać,że ktoś pyta po raz 30sty,alee wybaczcie jak na stronie nic nie można znaleźć i jak się szuka po godzinie jednej rzeczy gdy jest kupa tematów to sory no ale chyba dobrze,że znajdują się ludzie którzy pomagają? I jeszcze za to ich karać? Ewidentnie pisze Support czyli wsparcie,aa ze strony administracji co drugi komentarz na zapytanie co widzę to "jak można być takim tępym żeby tego nie umieć" itp.
Dziękuję Aspis i przepraszam,że dostałeś za mnie ostrzeżenie,dajcie je mi jeśli już musicie coś zaspokoić w sobie,ale nie ludziom którzy pomagają i założę się,że nie jeden użytkownik mnie poprze w tym co mówię. I proszę administrację o nie banowanie,tylko spokojne przeczytanie mojej obiekcji i skasowanie wypowiedzi.
 
Pieka
Widzę, że obaj panowie mają problem ze zrozumieniem słowa pisanego. Ostrzeżenie jest za pisanie posta pod postem, czyli tzw. bumping i nałożone zgodnie z punktem 6.1 regulaminu, brzmiącym m.in.:
...Nie wolno Ci samodzielnie odświeżać tematu poprzez dopisanie kolejnej wiadomości...

Kolega Panczo następnym razem za pisanie postów bez związku z tematem również otrzyma ode mnie "wyrazy uznania". Warto czasami pomyśleć.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl