ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

JazOOn
14.05.2024 18:31:17
Znowu serwer down?

Zbigniew@
28.04.2024 21:33:51
Nareszcie udało się .V9 Document checking completed. No errors or warnings to show.

JazOOn
27.04.2024 21:35:25
Jazda. Udało się. Firma rusza.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Ikona w pasku adresu - favicon.ico
Seraf
Witam

Co trzeba zrobić by w pasku adresu przegladarki pokazywał się plik *ico zrobiony przeze mnie?
Plik odpowiadający "index.php" to plik news.php. Czy właśnie w nim trzeba coś dodać?
Czy trzeba dodać kod html <LINK REL="Shortcut icon" HREF="http://nazwastrony/obrzek.ico"> czy też inny kod?

prosze o podpowiedź

Pozdrawiam
Kamil
Edytowane przez Pieka dnia 20.02.2007 00:32:57
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2024 04:06:33
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Tworzeenie pliku favicon.ico masz tutaj: http://webmer.pl/...ticle_id=5

Potem gdy zrobisz sobie tą ikonkę to wsadz ją do folderu images. Następnie otwórz subheader.php i pod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Daj:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
http://www.mortek.pl
Pieka
Dodac powyzszy kod, najlepiej do subheader.php .
Wszystko znajdziesz na forum wpisujac: favicon.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Seraf
Wielkie dzięki. Działa poprawnie.

Pozdrawiam
Kamil
 
iflis
Czy można zmienić favicon w v7, w poprzednim edytowało się subheader, z tego co tu wyszukałam,a teraz?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03

Edytowane przez Pieka dnia 10.10.2008 21:57:22
 
Pieka
Plik znajduje sie w katalogu images, a kod w pliku: themes/templates/header.php.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
iflis
Ok, dzięki - właśnie tego header.php mi brakowało bo samo nadpisanie favicon.ico na nowy nie pomagało.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
Pieka
iflis napisał/a:
Ok, dzięki - właśnie tego header.php mi brakowało bo samo nadpisanie favicon.ico na nowy nie pomagało.

Pomaga, pomaga, tylko trzeba wyczyscic pamiec przegladarki i najlepiej jeszcze ja zrestartowac.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
piter2105
Przepraszam za odświeżenie tematu, ale w moim przypadku po "przeczyszczeniu" przeglądarki na chwilę pojawia się nowe favico, by po chwili zniknąć.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
superhiper
Niestety u mnie nie działa ta podmiana... Frown
Najpierw wstawiłem inny plik.ico i zmieniłem nazwę w trzech plikach:
themes/templates/header.php , admin_header.php, admin_header_mce.php.
Nie zadziałało...
Potem podmieniłem sam plik - zapisy w plikach pozostawiłem po staremu, czyli nazwę favicon.ico pozostawiłem bez zmian - bo przecież nazwa taka sama...
Też nic...
Nawet na innym kompie, gdzie dotąd nie wyśwtelana była ta strona...

Może więc wielkość ikonki ma znaczenie?
Oryginalna ma 16x16 - moja ma 16x12...


Nie zadziałało


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
krystian1988
Wyczyściłeś sobie historię i ciasteczka? Później jak zmieniłeś nazwę w themes/templates/header.php , admin_header.php, admin_header_mce.php też nie musi działać.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
Kaeste
A przepraszam jak po kolei zmienia się te nazwy aby favico działała i w jakich dokładnie plikach? Proszę instrukcję dla laika. Może mi ktoś odpowiedzieć?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03

Edytowane przez Kaeste dnia 18.03.2010 23:50:25
Samochód to jest Mercedes reszta to już tylko wynalazki
 
www.mercedesczwa.pl
superhiper
krystian1988 napisał/a:
Wyczyściłeś sobie historię i ciasteczka? Później jak zmieniłeś nazwę w themes/templates/header.php , admin_header.php, admin_header_mce.php też nie musi działać.


Trochę to trwało, ale w końcu wyświetla się poprawnie...
Podmieniłem tylko ikonkę - w kodzie nic nie zmieniałem.
No i ważne chyba, aby ikonka miała wymiary 16x16 (przedtem miałem 12x16 - może stąd kłopoty?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
raper
Odświeżam Wink

Kiedy wchodzę na stronę www.moja-strona.y... favicon pojawia się normalnie, jednak kiedy robię to za pomocą aliasu www.moja-strona.x... favicon się nie pojawia. Można to jakoś zmienić ?

Favicon został wygenerowany przez http://www.html-k...m/favicon/

Favicon znajduje się w Katalogu Głównym /Images

Szukałem odpowiedzi ale jedyne co sie pojawia po wpisaniu do Szukajki favicon wyskakuje http://www.php-fu...ost_119445

Korzystam z PHP-Fusion v7.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
eldiablo
Podmień sobie w pliku header.php:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Na:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
http://dropdire.pl
raper
Zmieniłem i nadal jest to samo Wink


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 07.09.2013 16:03
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl