ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Panel logowania i użytkownika wbudowany w logo
SlimShade2
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Co to znaczy jakieś błędy?!
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 20.04.2024 00:08:42
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szer
Po pierwsze: Muzykańci
Gratuluje takiego nazwania folderu....

Po drugie: showsublinks()
Nie rozpoznaje takiej funkcji co znaczy, że usunąłeś z pliku theme.php odwołanie do pliku theme_functions_include.php
 
SlimShade2
www.crash-bandico... <-- Tam znajduje się panel który chcę posiadać znalazłem nawet kod ale nie wiem czy dobry chyba tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Teraz jest pytanie jak to jest dobry kod to mogę go wkleić jak tak to gdzie ?!
___To jest ostatnie moje pytanie na forum bo reszte już wiem potrzebuje jeszcze tylko tego owego Panelu w Bannerze___
 
adminik
to jest tylko logowanie więc nie jest to dobry kod
 
memht.pl
SlimShade2
To podaj mi dobry by pasował pod ten banner images20.fotosik.pl/379/8e5dfebccc4e9ca4m.png
 
zxc
Witam, dałem logowanie na stronę ale pod ff/ie wszystko sie sypie.

adres: http://tom.dlk.pl...n/news.php

pod opera jest ok. dlaczego pod ff sie sypie?
 
SlimShade2
Mam problem gdyż zrobiłem sobie stronę w PHP - Fusion i chciałbym mieć panel logowania wbudowany w logo strony. Poniżej podam skrypt :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Działa on w EP, ale na Fusionie za nic nie pójdzie nie wiem co jest przyczyną bo się na tym nie znam a chciałbym mieć to zrobione ( Proszę o poprawne dokonanie zmian na tym skrypcie, albo podanie jakiegoś nowego ). Używam przerobionej skórki : Comstock


Poniżej znajduje się także plik theme.php

Mam problem gdyż zrobiłem sobie stronę w PHP - Fusion i chciałbym mieć panel logowania wbudowany w logo strony. Poniżej podam skrypt :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Działa on w EP, ale na Fusionie za nic nie pójdzie nie wiem co jest przyczyną bo się na tym nie znam a chciałbym mieć to zrobione ( Proszę o poprawne dokonanie zmian na tym skrypcie, albo podanie jakiegoś nowego ). Używam przerobionej skórki : Comstock


Poniżej znajduje się także plik theme.php
SlimShade2 dodał/a następującą plik:
theme_1_2_3_4_5.rar [3.15kB / 477 Pobrane]

Edytowane przez SlimShade2 dnia 07.06.2007 16:09:42
 
Pieka
To jest kod uwzgledniajacy rangi, cieniowanie etc., czyli wszystko to, co znajduje sie w EP.
Musisz z niego wyrzucic czesci za to odpowiadajace lub zastosowac jeden z kodow podanych w tym temacie.
Nie ma najmniejszego sensu przerabiac w/w kod.
Edytowane przez Pieka dnia 07.06.2007 18:32:43
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
SlimShade2
A jakbyś był tak miły i wyczyścił to co jest nie potrzebne ( sam bym to zrobił tylko, że się na tym nie znam ) i zamieścił kod byłbym bardzo wdzięczny Smile


Przeczytaj uwaznie moje ostatnie zdanie, specjalnie podkreslilem/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 07.06.2007 18:33:27
 
poczontkujoncy
Nie mogę sobie poradzić z tym "wmontowaniem" panelu logowania w logo. Używam themu AERO. Pomoże mi ktoś z tym? Byłbym bardzo wdzięczny. Dodaję załącznik do mojego theme.php. Za pomoc z góry dziękuję.
poczontkujoncy dodał/a następującą plik:
theme_1_2_3_4_5_6.rar [1.81kB / 479 Pobrane]

Edytowane przez poczontkujoncy dnia 05.07.2007 21:54:02
 
jamnik_sst
Zrobiłem zgodnie ze wskazówkami w pierwszym poście nawet udało mi się zamieścić panel w odpowiednim miejscu.. Jeznak spójżcie co stało sie ze strona... Powiedcie gdzie popełniłem błąd.. Strona to http://testowo.lu...

A oto kod mojego Thema:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
marka
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zamień na:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie jestem pewny czy dobrze więc zrób sobie kopie plików.
 
jamnik_sst
Już zmieniłem nic sie nie zmieniło prócz tego że avatara nie wyświetla.


Zrobiłem tak jak napisałeś ale to nic nie dało.
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 21:33:41
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
marka
Tą stronę to masz nieźle rozwaloną... Może zacznij od nowa i rób to dokładnie? Albo na początek zrób coś prostszego.


Weź:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Daj:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Pieka
Wszystko dziala prawidlowo, o ile masz avatara na stronie.
Jesli nie masz, to kontrukcja ponizszej linii nie pozwala na wyswietlanie zastepczego obrazu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po prostu jest bzdurna.

Wstaw grafike o nazwie brak.gif do katalogu images w katalogu uzywanej skorki, a podany wyzej kod zamien na ponizszy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 21:59:32
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
jamnik_sst
To niestety nic nie pomogło.. może ten panel który wklejam ma jakieś wyrównanie do lewej i dlatego ta zniekształca stronę? jeśli możesz pieka to pomuz.. bo ja juz kompletnie zgłupiałem..
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Sosna
A więc tak - udało mi się przenieść panel na prawo od Snoopa - screen. Chciałbym jednak zastąpić "Panel użytkownika" nazwą loginu zalogowanej osoby i nie mam pojęcia jak... Próbowałem różnych sposobów, w poniższym kodzie wpisane jest już nawet ".$data['user_name'].", jednak nie wiem jak uzyskać żądany efekt... Aha, jeszcze jedno - ciągnie to za sobą drugi problem - komunikat o nowych PW, który się nie pojawia... Proszę o pomoc!!

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Sosna dnia 10.12.2007 21:17:35
 
Pieka
Nie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tylko:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Przeciez ma sie zalogowanemu wyswietlac jego nick.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Sosna
Wielkie dzięki! Kod był skopiowany z pliku oryginalnego infusiona, dlatego nie zwróciłem uwagi na ten szczególik...

Jednak nadal nie wiem dlaczego pod panelem nie ma komunikatu o nowych wiadomościach... Sad Do global dodałem $msg_count, bo widzę, że taka zmienna pojawia się w kodzie komunikatu, jednak nadal nie osiągnąłem żądanego efektu... Frown
 
Pieka
Sosna napisał/a:
Wielkie dzięki! Kod był skopiowany z pliku oryginalnego infusiona, dlatego nie zwróciłem uwagi na ten szczególik...

Jednak nadal nie wiem dlaczego pod panelem nie ma komunikatu o nowych wiadomościach... Sad Do global dodałem $msg_count, bo widzę, że taka zmienna pojawia się w kodzie komunikatu, jednak nadal nie osiągnąłem żądanego efektu... Frown

Nie ma potrzeby dodawania tego wpisu do global.
Wszystko, co jest potrzebne, aby sie tam znalazlo masz podane w moim pierwszym poscie tego tematu, wiec zamiast kombinowac moze skorzystasz?
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl