ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Zbigniew@
01.06.2024 22:26:24
bubello Twój wpis ,przypomina mi bajkę ,dlaczego wyginęły mamuty.

bubello
28.05.2024 18:05:12
A ja od 13 lat na forum, ale większy komfort czuję siedząc w cieniu i obserwując co to się wydarza Frown

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Skalowanie Grafiki
Zbigniew@
Skalowanie Grafiki z Użyciem CMS PHP Fusion.
Jeśli wasz serwer nie obsługuje biblioteki: GD.
Tak jak i mój to jest wyjście.
Można napisać sobie skrypt. (program) przez małe p.
Ponieważ to już 3 napisałem.
Postanowiłem oddać za darmo każdemu, kto.
1. Przynajmniej napisze 2 tematy z jakąś modyfikacją dla dowolnego PHP Fusion.
Skrypt który, skaluje w 2 płaszczyznach szerokość i wysokość.
Zmiany ustawia się e w formularzu wpisując ,lub po najechaniu kursorem.
Trochę ciężka obsługa.
2. Drugi skrypt, który zmniejsza procentowo grafikę.
W moim przypadku to jest najlepsze.
Ten skrypt oddam za napisanie 5 tematów.
Nie muszą to być jakieś wtyczki, może ktoś się podzielić jakimiś ładnymi fotografiami,stylem CSS.
Skrypt można umieścić nawet w panelu bocznym .
Demo.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

efekt skalowaniaimages89.fotosik.pl/711/15e91063a75272adm.jpg
Edytowane przez Zbigniew@ dnia 14.03.2024 22:29:45
 
nw.ct8.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.06.2024 19:50:37
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Żebropostów jeszcze na tej stronie nie widziałem Wink Jesteś chyba jednym z ostatnich, którzy tutaj prowadzą jeszcze jakąś działalność odmienną od wspominkowych.

Zaintrygowała mnie informacja, że skrypt nr 2 można wstawić do panelu bocznego. Czy dobrze rozumiem, że za każdym razem odpalasz skalowanie grafik? Jeśli tak, to może być to fajny pożeracz limitów CPU na hostingu.

Z innej beczki - gdzie udało Ci się trafić na hosting bez bibliotek GD? Bo ten, do którego odwołujesz się przy wszystkich swoich tematach obsługuje ją, ale... Może w Twoim przypadku problemem jest niedostateczna ilość zasobów do przetworzenia wpychanych grafik.
 
http://jantom.info
Zbigniew@
Jak mnie ucieszyło, przynajmniej 2 posty nie z moim imieniem .
Ale .Czy formularz aż tak obciąża stronę.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

images89.fotosik.pl/712/e592de05dfd94367m.png
 
nw.ct8.pl
jantom
Ok, w takiej formie to nie będzie obciążać. Myślałem, że to jakiś automat do całościowego skalowania po stronie (np. przy galerii zdjęć).
 
http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl