Zobacz temat
Zabezpieczenie serwera przed w?amaniem
|
|
Zbigniew@ |
Dodany dnia 25.01.2023 21:13:37
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 136 Pomógł: 13 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 07.03.2021 11:36 |
Zazwyczaj w PHP Fusion wszystkie katalogi s? zabezpieczone pustymi plikami index PHP. Je?li kto? utworzy w?asny równie? mo?e tak zabezpieczy?. Oczywi?cie mo?ecie doda? przeprosiny i? utrudniacie grzebanie po waszym serwerze. Uwaga nie mam namy?li katalogów do których maja mi?? dost?p roboty przegl?darek .Ale katalogi w których przechowujecie jakie? pliki do których nie chcieli by?cie aby nikt nie powo?any mia? dost?p.Na przyk?ad katalog downolade z programami . Albo jaka? szko?a czy przedszkole do katalogu z zdj?ciami dzieci . Je?li kto? chce odstrasza? w?cibskich mo?e skorzysta? z przekierowania . Na mój katalog na mojej stronie . Nale?y do katalogu który chcecie chroni? wstawi? plik index PHP . z takim przekierowaniem . To jest oczywi?cie dopiero pomys? czekam na propozycje . Z jakiego? powodu nie mog? po??czy? 2 funkcji jedna do sprawdzenia pod linkiem który wstawi?em a druga mia?a by? przekierowanie na stron? policja.Ale to jest do rozwi?zania.Równie? mo?na poinformowa? na jak? stron? by?o w?amanie. Adres mo?na sobie modyfikowa? mo?e by? z rozszerzeniem PHP lub bez. Adres do przekierowania mo?e wygl?da? np. tak. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 00:27:06
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |