ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Drugi zrzut ekranu w pobieralni plików
Rafee
Witajcie,

Chcia?em zmodyfikowa? plik odpowiedzialny za dodawanie plików do pobierania, tak aby by?a mo?liwo?? dodania drugiego zrzutu ekranu.
Doda?em do bazy odpowiedni? kolumn? odpowiedzialn? za zapis w bazie (download_image_two oraz download_image_thumb_two) i zmodyfikowa?em plik administration/downloads.php na podstawie pierwszego zrzutu. Po testowaniu, nowy plik (drugi zrzut) zapisuje si? na serwerze, natomiast nie zapisuj? si? w bazie danych.

Prosz? powiedzcie, gdzie dokona?em b??du w pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Rafee dnia 18.09.2020 11:24:32

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:33:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Jeste? pewien, ?e wrzuci?e? kod tego pliku, co chcia?e? pokaza?? Nie ma w nim ani jednego wyst?pienia podanych przez Ciebie kolumn.

http://jantom.info
Rafee
jantom napisa?(a):

Jeste? pewien, ?e wrzuci?e? kod tego pliku, co chcia?e? pokaza?? Nie ma w nim ani jednego wyst?pienia podanych przez Ciebie kolumn.

Masz racje mój b??d. Poprawiono w temacie.

jantom
Wrzuci?by? jeszcze aktualn? struktur? tabeli downloads? SQL-ki wygl?daj? ok, o PHP-ie si? nie wypowiem, a chcia?bym wykluczy? b??dy po stronie bazy danych.

Rafee
images89.fotosik.pl/427/1a09999e0d7af7c2med.png

krystian1988
Je?eli mog? co? podpowiedzie? to sprawd? sobie kolejno?? zapyta? do SQL, czasami kolejno?? zapyta? zale?nie od serwera nie dzia?a ,np.:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dalej masz:

postaraj si? to jako? posegregowa? albo SELECT * BAZA.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Rafee
Kurcze, ?ebym tylko wiedzia? o co z tym chodzi... Jestem totalnym "lajkiem". Móg?by? mi wskaza? na przyk?adzie?

jantom
Chyba wy?apa?em... Je?li si? nie myl?, to mamy klasyczne GIGO ;)
Zobacz, jaki efekt da podmianka

na

B?d? szczery - nie testowa?em. Od bardzo dawna nie d?ubi? w PHP i nie chcia?o mnie si? robi? ca?ego ?rodowiska testowego. Teori? mam tak?: funkcja upload_image zwraca tablic? z takimi polami:
image, image_name, image_ext, image_size, image_width, image_height, thumb1, thumb1_name, thumb2, thumb2_name, error, query. Domy?lne warto?ci na tym etapie mo?emy ola?.
Zawarto?? tabeli przechowywana jest w zmiennej upload. W zmiennych $download_image_two i $download_image_thumb_two si?gasz do pól, których w tej tablicy nie ma, czyli do SQL-ki przekazujesz null-e. St?d potem czysto w bazie. Nie wali b??dami po oczach, bo funkcja ko?czy si? bez komunikatu b??du.

Rafee
Super, dzia?a jak mi?o :-) Dzi?kuje.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl