ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
PublisherBlogger.responsive - nie dzia?a otwieranie w nowym oknie (w rzeczywistych rozmiarach) obraz
Apis
W czasie gdy od wi?kszo?ci serwisów internetowych wymaga si?, aby by?y przyjazne urz?dzeniom mobilnym - postanowi?em dostosowa? i swój. Przetestowa?em kilka skórek responsywnych, ale wszystkie mia?y jakie? zalety i wady. Na bazie Ddraig-theme powsta?a skórka responsywna (z panelem zarz?dzania jako wtyczka), któr? pobra?em z jakiego? greckiego serwisu (obecnie niedost?pnego - http://www.hellas... ) i dostosowa?em do swoich potrzeb, wzbogacaj?c o kilka funkcji podejrzanych w innych skórkach (jak to wygl?da - link w podpisie).

Wszystko hula jak nale?y. Mam jeden jedyny problem: nie dzia?a w niej (nawet przed moimi modyfikacjami) otwieranie w nowym oknie (w rzeczywistych rozmiarach) przeskalowanych obrazków dodawanych w komentarzach. Przyk?ad: https://www.zeglu...to_id=3828

Dodam, ?e inne skórki responsywne (np. Omni czy Dev_blog) tej wady nie maj?. Nie mog? zlokalizowa? mechanizmu, który za t? czynno?? jest odpowiedzialny wi?c nie wiem jaki element skórki wprowadza ten konflikt (zapewne chodzi o js.script). Wada niewielka, bo klikaj?c w obrazek RMB mo?emy go otworzy? w nowym oknie komend? systemow?, ale u?ytkownicy maj? swoje przyzwyczajenia Grin

Oryginalna skórka Ddraig nie jest responsywna i ten mechanizm dzia?a. By?bym wdzi?czny za podpowied? gdzie szuka? tego mechanizmu w "normalnych" skórkach i jak rozwi?za? problem w mojej.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:43:36
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
W podanym przyk?adzie dzia?a otwieranie w nowym oknie, czyli tak jak ma to miejsce w galerii. Chyba, ?e czego? nie zrozumia?em?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Chodzi o komentarze i dodane w nich obrazki. Zdj?cia w galerii otwieraj? si? normalnie (w nowym oknie), zdj?cia w rozszerzonej cz??ci newsa tak?e. Chodzi wy??cznie o komentarze: w galerii, newsach, artyku?ach, dodatkowych stronach. Dodane w nich obrazy nie s? w tej skórce "klikalne" czyli nie otwieraj? si? w pe?nej swojej wielko?ci w nowym oknie.

Podam wi?c jeszcze inny przyk?ad (komentarz w newsach): https://www.zeglu...52#c165968

Dodane: nie dzia?a tak?e ten sam mechanizm w postach na forum - obrazki dodane do posta tez powinny po klikni?ciu otwiera? si? w nowym oknie w rzeczywistych rozmiarach. https://www.zeglu...ead_id=485
Edytowane przez Apis dnia 29.12.2018 08:56:44
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Ju? wcze?niej chcia?em Ci napisa?, ?e nie dzia?a skalowanie w BBCode IMG. Gdzie? jest konflikt.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Tak te? my?la?em od pocz?tku, ale... je?li wy??cz? t? skórk? - wszystko dzia?a. Nie zmienia?em ?adnych plików systemowych. Chcia?bym wi?c odszuka? skrypt, który w img-bbcode tym rz?dzi i porówna? ze skryptem (którymkolwiek) dodawanym przez skórk?. Tu si? gubi?... Grin
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Metod? prób i b??dów Smile Blokuj kolejno skrypty skórki i sprawdzaj, co si? dzieje.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Znalaz?em winowajc? Smile to dodawany przez skórk? skrypt o nazwie css3-mediaqueries.js. Po jego wy??czeniu funkcja skalowania obrazów i wy?wietlania ich po klikni?ciu w nowym oknie w komentarzach i na forum wróci?a. https://www.zeglu...52#c165968

Nie wiem jednak, czy ten skrypt nie jest do czego? potrzebny Smile Dzi?ki, Pieka, za motywacj? Grin
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl