ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,293
Najnowszy użytkownik: Hayuna

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
20.04.2019 19:22:27
Mokrego jaja Wink

piterus
20.04.2019 13:06:03
I znowu chwasty zakwitły... Trzeba jakimś mocniejszym herbicydem polać...

khaman
17.04.2019 21:12:06
Wyrwałem chwasty Grin

piterus
17.04.2019 17:00:38
Jakieś boty nam się tu wraz z większą temperaturą zalęgły...

krystian1988
10.04.2019 07:38:30
Oby więcej Grin a już straszą opadami śniegu Sad

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Błąd z polskimi znakami
KasacjaDerty
Witam. Tak, wiem na jaką stronę nie wejdę wszyscy piszą wiele razy że temat oklepany i tak dalej. Okej. Siedziałam nad tym kilka dni, więc to nie jest tak, że jestem leniwa i idę na łatwiznę. Po prostu nie rozumiem.

Problem polega na tym, że posiadam stronę na której nie wyświetlają się polskie znaki, tylko znaki zapytania. Stosowałam wiele rad znalezionych na innych forach/stronach i żadna nie przyniosła rezultatu. Jestem zupełnie zielona... Nie wiem jaki plik muszę edytować. Bardzo zależy mi na naprawieniu tego błędu, więc proszę o anielską cierpliwość do mojej osoby i pomoc.

Kodowanie w MSQL mam: utf8_general_ci a język na stronie ustawiony na Polski. Nie wiem co mam teraz zrobić. Zupełna pustka.
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 21.04.2019 17:12:49
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Lukeup
Zakładając, że problem jest z wyświetlaniem danych z bazy danych i w bazie danych są one poprawne, prawdopodobnie po połączeniu brakuje informacji o kodowaniu. Należy dodać:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Dla PHP 7+
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gdzie $con, to parametry połączenia (mysqli_connect()).

Dla starszej wersji
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
lukeup.pl
KasacjaDerty
W bazie danych są one poprawne.
Gdzie mam dodać te informacje o kodowaniu? Bo myślę że właśnie w moim wypadku pies jest pogrzebany, że ja nie wiem zupełnie gdzie mam te kody wpisać. Jaki plik edytować? I gdzie on się znajduje? :/
 
Lukeup
Przy połączeniu z bazą. Oto fragment mojego kodu z pliku maincore.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tylko ja jestem już na mysqli, ale dla mysql jest analogicznie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przyjmuję zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.
 
lukeup.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl