ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dziwny wygl?d kolumny z postami na forum
MichuSat
Witam.
Mam problem z wygl?dem forum, a konkretnie z kolumn? postów w tematach. Chodzi o to, ?e w ka?dym po?cie kolumna z nazw? u?ytkownika i avatarem ma inn? szeroko?? i ogólnie wygl?da to bardzo haotycznie.
Pod tym linkiem mo?na zobaczy? o co konkretnie chodzi: https://cyfrowypo...wstart=200

Ma kto? pomys? jak to naprawi??
Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:39:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piterus
S? dwa rozwi?zania tego problemu:
1) Przywrócenie oryginalnego pliku viewthread.php.
2) Poprawienie p?tli wy?wietlaj?cej posty w pliku viewthread.php by nie generowa?a zagnie?d?onych tabel dla poszczególnych postów i ustawienie sta?ej szeroko?ci dla lewej kolumny.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

MichuSat
Przywrócenie oryginalnego pliku nic nie pomog?o.
A jak poprawi? t? p?tl??

krystian1988
Tutaj wida? ewidentnie ?e jest nakopane w CSS i tam musisz si? popatrze? na kod odpowiedzialny za wy?wietlanie na forum.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

MichuSat
Jestem cie?ki w kwestii zmodyfikowania/naprawy tego problemu.
Mo?e kto? z was znawców podpowie co musz? zmieni? w tym pliku.
To mój plik css:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Lukeup
Dla td.tbl2, usu?:
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: CSS
  1. width: 52px !important;
Zinterpretowano w sekund: 0.002, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Przyjmuj? zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.

lukeup.pl
MichuSat
@Freeze Dziekuj? za pomoc. Forum wygl?da teraz tak jak powinno. Smile

Po??czony z 17 stycze? 2018 17:08:
Jednak, co? posz?o nie tak. Teraz zauwa?y?em, ?e tematy zablokowane na forum ?le zacz??y si? wy?wietla?. Dziwne, ?e tylko zablokowane.
Ci??ko mi to dok?adnie opisa? wi?c pos?u?? si? linkiem:
https://cyfrowypo...hread_id=6
B?d? wdzi?czny za pomoc w usuni?ciu tego problemu.
Pozdrawiam
Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 17:08:04

Lukeup
To jeszcze co innego. Przypuszczalnie w pliku PHP, wklejasz b??dnie div (a nawet dwa, bo jeszcze legenda) dla tego case'a. Aby zadzia?a?o to, jak oczekujesz, musisz umie?ci? kod w kontenerze:

images81.fotosik.pl/967/8f98a378a960544dm.png
Przyjmuj? zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#

lukeup.pl
MichuSat
Czyli w jakim pliku musz? umie?ci? ten kod?
Przyznam szczerze ?e jestem cie?ki w tych kwestiach i trzeba mi to bardziej "?opatologicznie wyt?umaczy?. Smile

Lista u?ytkowników w PA te? si? rozjecha?a.
images84.fotosik.pl/966/59aa2014eef31322med.png
Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 20:03:59

Lukeup
Przypuszczalnie gdzie? w theme. Niestety nie jestem w stanie Ci tego powiedzie? dok?adnie, bo PHP wykonuje si? po stronie serwera. Zerkn??bym równie? w css, bo po

nic ju? nie masz, a pisa?em, ?e musisz tylko usun?? z tego znacznika jeden fragment. Sam znacznik nie ma te? nawiasów, wi?c mo?e usuni?te zosta?o troch? wi?cej(?).

lukeup.pl
MichuSat
No tak, usun??em, a mia?em usun?? co, tylko to co by?o wyt?uszczone w tym kodzie co poda?e??

Po??czony z 17 stycze? 2018 22:27:
Mo?e móg?bym podes?a? Tobie plik z serwera, który jest uwalony. By? lukn?? i ewentualnie powiedzia? co musz? poprawi?. Smile

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 19.01.2018 20:10

Edytowane przez MichuSat dnia 17.01.2018 22:27:52

Lukeup
Mog? zerkn?? w wolnej chwili. Za??cz theme.

lukeup.pl
MichuSat
Dzi?ki :)

Plik: theme.php

Lukeup
Mia?em na my?li ca?? skórk? z katalogu themes, nie sam plik theme.php. Mo?esz spakowa? ca?e themes/ jako tar.gz/zip

lukeup.pl
MichuSat
Ok, wrzuci?em thema.
https://megawrzut...6a7b5.html

Lukeup
U mnie lista u?ytkowników jest ok. By? mo?e co? jeszcze poza theme jest ?le. Za??czy?em Ci plik styles.css z drobn? poprawk?, który mo?esz podmieni? na serwerze.
Lukeup dodał/a następującą plik:
stylescss.zip [9.94kB / 794 Pobrane]

lukeup.pl
MichuSat
Podmieni?em plik syles.css na ten od ciebie, lecz nadal brak poprawy. Smile

Pieka
U mnie nawet na telefonie wszystko wygl?da w porz?dku. Na jakiej? konkretnej przegl?darce masz te problemy, czy na wszystkich?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MichuSat
Na telefonie jest ok. Problem wyst?puje na przegl?darce chrome. Ale sprawdz? jeszcze na innej i dam zna?. Dzi?ki @Pieka za rad?. Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl