ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

JazOOn
14.05.2024 18:31:17
Znowu serwer down?

Zbigniew@
28.04.2024 21:33:51
Nareszcie udało się .V9 Document checking completed. No errors or warnings to show.

JazOOn
27.04.2024 21:35:25
Jazda. Udało się. Firma rusza.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Niska rozdzielczość bannera po wstawieniu na stronę
jery07
Przeszukałem, ale nie znalazłem. Baner strony wykonany w gif ,jpeg do momentu wstawienia na stronę jest bardzo wyrazisty. Po wstawieniu na serwer, na stronę jest już jakby lekko zamazany, niewyraźny, jakby nastąpiła jakaś kompresja. Czy jest możliwość poprawy tego stanu? Proszę o pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 03.06.2013 21:47:12
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2024 04:29:58
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Konto ukryte
Nie ma możliwości aby strona czy kod kompresował, jak dodałeś? bezpośrednio na serwer? czy przez jakiś upload na stronie czy coś? jedynie co może zmienić rozdzielczość to, gdy baner ma np: 50 na 50 a na stronie po przez kod rozciągasz go np dając 100 na 100. innej opcji nie ma. Podaj link do strony, powiedz jak wrzuciłeś grafikę i kto jest usługodawcą serwera.
 
Kai
@Gomez i tu jesteś w błędzie, otóż wielu operatorów internetu w głównej mierze mobilnego, sprowadza się do kompresji danych mając na celu zniwelować ilość transferu.
Również ustawienia przeglądarki internetowej pozwalają na takie opcje choćby w Operze opcja 'Turbo', różnego rodzaju akceleratory mają podobne działanie.

Niech kolega na początku wyczyści pamięć podręczną i przeładuje stronę kombinacją ctrl+shift+r.
 
Konto ukryte
@Kai wyobraź sobie że to akurat wiem,a le myślisz że w jego przypadku o to chodzi? dodaje koleś sobie grafikę na serwer i bawi się w Operze z turbo albo sprawdza sobie w telefonie? no proszę Cię, jaka wtedy była by logika wrzucać grafikę na kompie i sprawdzać w telefonie? a do tego jeśli miałby opcję turbo to po co by ją uruchamiał?
 
Kai
A czy kolega wie, że operatorzy czynią takie rzeczy bez wiedzy użytkownika? Nie mam zamiaru gdybać, opisałem w czym może być problem, czekam na odpowiedź zainteresowanego.
 
jery07
Dzięki koledzy za odpowiedź-sądziłem że to nagminne zjawisko-spróbuję stworzyć nową grafikę i dam znać.Pozdr
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl