ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Instalacja ko?czy si? na kroku 6. Ko?cowe ustawienia
manhet
Witam.

Jak w temacie. Instalacja ko?czy si? na korku 6. Ko?cowe ustawienia. I tyle. Nic wi?cej.
Sprawdzi?em atrybuty, pliki, bazy - wszystko ok. Co mo?e by? przyczyn?? Strona nie dzia?a. Próbowa?em i sql4 i sql5, i utf8... serwer p?atny i nietani, pozosta?e moje strony tam chodz? a? mi?o. Ta jest charytatywna i na z?o?? nie chce dzia?a?...
Pozdrawiam

Uzupe?niam:
Instaluj? wersj? najnowsz? st?d, czyli 7.02.01
Serwer to progreso.pl
"Nic wi?cej" oznacza, ?e wy?wietla si? ekran setupu z napisem 6. Ko?cowe ustawienia. I na tym si? ko?czy.
Baza danych powstaje i jest. Natomiast próba wej?cia na stron? ko?czy si? komunikatem o b??dzie w pliku config.php:
Settings do not exist, please check your config.php file or run setup.php again.

W pliku config.php jest kilka linii:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co nieco wygwiazdkowa?em i zmieni?em has?o.

Mam nadziej?, ?e to wystarczy.
Pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 25.04.2011 21:15:43

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:24:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
Spróbuj do tego dopasowa?.
Wydaje mi si?, ?e w linii:

niepotrzebny jest ?rednik i nawias.

PS Niepotrzebnie szybciej my?l?, ni? pisz? :D
Edytowane przez bogdan dnia 25.04.2011 21:48:33
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Pieka
To nie jest blad w pliku, bo jak widze wszystko gra. Wyglada na to, ze nie sa tworzone wszystkie tabele.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
manhet
Nadal nic nie wymy?li?em i nadal nie dzia?a. Sprawdzi?em tabele - jest 51. Tyle ma by?? na szkolnej stronie mam 55, ale tam jeszcze jakie? wtyczki dzia?aj?.
Próbowa?em nawet instalowa? starsz? wersj? (7.02.00), ale to samo - utyka na stronie z krokiem szóstym.
Przyznam, ?e ju? kilka stronek instalowa?em na fusion i zawsze bez problemów. Takiego czego? to nie znam i pomys?u nie mam, co jest...

Jakie? sugestie? B?d? wdzi?cznym...

Pieka
Sprobuj zainstalowac wersje, ktora wczesniej instalowala sie bez problemow. Jesli nie ruszy to juz wiesz w czym rzecz. Na Twoim miejscu zapytalbym hosting, tym bardziej, ze jest platny, czy nie maja jakichs problemow.

PS Nie mam jak sprawdzic osobiscie, a nie widzi mi sie rejestrowanie u nich tylko w tym celu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
hoopak
Twój hosting to http://progreso.pl/ . Z tego co wyczyta?em w pomocy, serwery na tym hostingu standardowo u?ywaj? parsera PHP4. Tu mo?e le?e? problem, poniewa? PHP-Fusion wymaga PHP5, w zwi?zku z czym musisz zmieni? ustawienia. Wi?cej:
http://progreso.p...hlight=php
Edytowane przez hoopak dnia 26.04.2011 20:03:14

www.hoopak.pl
manhet
Hmmm

Zainstalowa?em wersj? 7.01 i wszystko dzia?a. Na PHP5. Serwer progreso sam ustali? parsera na PHP5.

Dziwne. Ale dzia?a. Strach si? ba?, co b?dzie, gdybym to zechcia? zaktualizowa? do 7.02...

Pieka
Przekonaj sie, co bedzie teraz, a nie jak bedziesz mial wszystko gotowe. Moim zdaniem v7.02 powinno dzialac tak, czy inaczej i to bez kombinacji. Pomiedzy tymi wersjami nie ma rewolucyjnych zmian, zeby mialo byc inaczej.
Edytowane przez Pieka dnia 26.04.2011 22:44:41
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
adamkowalski
Witam!
Sprawa wygl?da tak, podczas instalowania: PHP-Fusion Core 7.02 podaje wszystkie dane do bazy MySQL, ??czy si?, pó?niej wpisuje dane u?ytkownika i po zatwierdzeniu wyskakuje mi taki b??d:

Strona jest na serwerze: 000webhost.com
CHMOD-y pozmienia?em wed?ug instrukcji, m?cz? si? z tym który? dzie? z kolei.

Mo?liwe ?e powodem tego jest to i? plik config.php jest nie od razu jak zaloguje si? na FTP tylko w folderze public_html?
Edytowane przez Pieka dnia 27.04.2011 23:30:04

piterus
A czy jeste? pewien, ?e masz wszystkie pliki na serwerze? Niektóre serwery potrafi? nie z?apa? wszystkich plików podczas wysy?ania, a pierwszy komunikat informuje o nie mo?liwo?ci otworzenia pliku.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Pieka
Poza tym, ten serwer to padlina, wiec nic dziwnego, ze wali bledami.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jotbeee
Witam!

Mam, pierwszy raz, problem z instalacj? PHP-Fusion (7.02.01) na serwerze w nazwa.pl.

Problem polega na tym, ?e w 6-tym kroku instalacji pojawiaj? mi si? komunikaty:

oraz:

Wydaje mi si?, ?e wszystko robi? poprawnie /z 7 razy :(/, a jednak NIE JEST OK!

Bardzo prosz? o pomoc, gdzie tkwi b??d i czy to ja go pope?niam?

//kody w [code]//khaman

Wiadomo?? doklejona:
Znam ju? odpowied?: nie wolno u?ywa? w ha?le bazy danych znaków specjalnych, ja u?ywa?em $$ i by? problem. Teraz nie ma $$ i nie ma problemu :)
Edytowane przez jotbeee dnia 05.05.2011 16:52:43

mastodont
Problem nadal istnieje. (przynajmniej u mnie). Na serwerze p?atnym, nie padlinowatym, obs?uguj?cym PHP 5, wszystkie pliki wgrane, w ha?le nie zastosowano ?adnych znaczków specjalnych, CHMOD ustawione prawid?owo, wersja 7.01 hula i instaluje si? bez problemu, w aktualnej 7.02 w kroku 6 :

www.polityczni.eu
Sony
Jeste? w 100% pewien, ?e masz wersj? PHP5? Jaki hosting?

Spróbuj doda? do pliku .htaccess (utwórz je?li nie masz) w katalogu g?ównym poni?sz? lini?:

Edytowane przez Sony dnia 17.06.2011 16:45:37
tjaa Smile

mastodont
Tak mi si? wydaje...Smile Hosting: webd.pl
Wersja 7.01 pracuje bez problemowo.
Wpis do .htaccess nie pomóg?.

www.polityczni.eu
VFighter
Ja mam to samo tylko ?e przy 6 kroku wy?wietla si?. Prosi? bym o pomoc.
:
Edytowane przez VFighter dnia 29.06.2011 23:59:48

iflis
Ja te? mam problem z krokiem 6 - ko?cowe ustawienia otrzymuje

Drecha
Z us?ug jakiego hostingu korzystacie?

iflis
Mam strone na serwerze webd i nie moge przejsc tego ostatniego etapu. Poprzednia wersja 7.00 instalowa?a si? dobrze.

Sony
Czyli wychodzi na to, ?e wina le?y po stronie hostingu webd.
tjaa Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl