ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
23.02.2024 14:56:37
Skoro tak rozpamiętujecie minione czasy . Chciałem dla testów zainstalować v7. Zdziwiło mnie zawartość katalogu z themes. 20 tematów graficznych.

maq
23.02.2024 14:17:15
Jeżu, czytam swoje wpisy i komentarze sprzed 17 lat i... mówiąc językiem młodzieżowym, "cringe" straszny Grin

maq
23.02.2024 14:12:27
@khaman krótko byłem modem. Miesiąc, dwa?

maq
23.02.2024 14:11:56
No milka, milka. Żelazna jej dłoń wszystkich za pyski trzymała Wink

JazOOn
22.02.2024 19:47:19
Mniemam że wątpie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
marbia
Witam - przede wszystkim życzę Wesołych Świąt forumowiczom.
Mój problem polega na tym że po próbie aktualizacji pojawiły się błędy. Podmieniłem jednak wszystkie pliki z paczki zgodnie z instrukcją i obecnie wyświetla się komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Tekst z linii 66
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zupełnie nie wiem jak to naprawić bo zawsze udawało się metodą prób i błędów, a tym razem tak łatwo chyba nie pójdzie.
Możecie mi poradzić co z tym fantem zrobić?
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.02.2024 14:10:56
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Szukac, czytac i wnioski wyciagac: http://www.php-fu...p;chars=50
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
marbia
Dziękuje za nakierowanie. Nie wiem czy dobrze wyciągnąłem wnioski :) ale zamieniłem wpis w linii 66 na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Teraz pojawił się taki komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Linia 26:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Pieka
Niekoniecznie o to mi chodzili, ale skoro dziala to jest ok Smile

Odnosnie drugiego bledu, usun znak "&" z podanej w jego tresci linii.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
bogdan
Siemanko :)
Nie wiedziałem, czy napisać tu, czy bardziej pasuje do "błędów", ale w sumie chyba bardziej pod "aktualizację" pasuje :)
Post bardziej zwracający uwagę na możliwość takiej przypadłości, bo poradzić sobie poradziłem, ale może się komuś przydać.
Aktualizowałem stronę z v7.01.05 do v7.02.01.
Po zrobieniu aktualizacji bazy danych, pojawił się komunikat, żeby edytować i zaktualizować plik config.php wg. wyświetlonego wzoru.
Oczywiście zrobiłem tak.
I tu pojawił się problem.
Po skończonym całym procesie aktualizacji i wejściu na stronę pokazało tylko błąd linii 8 powyższego pliku.
Tu, to co mi się wyświetliło po aktualizacji bazy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Ja po tym błędzie, wgrałem plik config.php z kopi, dodając do niego linię:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I strona odpaliła.
Albo inna wersja tego postępowania - nie modyfikowałem wg. komunikatu po aktualizacji bazy, tylko wg. readme-pl z wersji v7.02.00
Przypuszczam, że błąd między innymi jest w linii:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Brak średnika na końcu, ale czym jeszcze spowodowany może być - nie wiem.

Jeśli w złym dziale napisałem, to proszę Dowództwo o przeniesieni :)

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Pieka
Brak srednika plus kropki po prefiksach... Juz o tym pisalem, chyba nawet w tym temacie.
Nie wiem kto sprawdza te paczki przed publikacja...
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
bogdan
A "przetrzepałem" chyba trzy wątki Grin
Święta tak działają Wink
Za to bardziej się utrwali Smile
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Pieka
bogdan napisał/a:
...Za to bardziej się utrwali Smile

Dokladnie, tym bardziej, ze strzelilem ogolnika, a dopiero teraz to sprecyzowalismy wspolnie Smile
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
bogdan
Niechaj żyje współpraca Grin
Tylko czemu toto, takie wyszło? Grin
Pomijając jeszcze ten nieszczęsny znak wodny, który się cięgnie od pierwszej bety, a przy którejś jej modyfikacji już działał Smile

Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
QsX
Witam,jestem kolejną osobą która nie może się zalogować na swoją stronę,podaję dobry login i hasło a i tak pokazuje że nie można się zalogować.Nawet jak kliknę w przypomnij hasło to hasło które do mnie dochodzi wpisuję dobrze a i tak się zalogować nie mogę

Szukałem wszędzie ale odpowiedzi nie znalazłem nigdzie,ktoś pomoże ??

Instalowałem fusiona na czysto,wtedy mogłem się zalogować,jednak gdy skopiowałem bazę danych ze strony opartej na php fusion 7.01 już nie mogłem się zalogować,a hasło napewno wpisywałem dobrze !!
Edytowane przez QsX dnia 29.04.2011 16:08:14
 
http://moto-news.tk
cristo
Witam pomożecie ogarnąć te błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Sony
QsX, masz wersję 7.02.01?
Jeśli tak podmień plik includes > classes > Authenticate.class.php z załącznika.

cristo, przed aktualizacją na pewno miałeś zainstalowaną v7.01.05? I wpierw zaktualizuj do v7.02.00, a później do v7.02.01
I jaką masz wersję PHP?
Sony dodał/a następującą plik:
authenticate-class-fix.rar [3.11kB / 646 Pobrane]

Edytowane przez Sony dnia 05.05.2011 18:27:34
tjaa Smile
 
sebekm
Po aktualizacji z 7.01.05 na 7.02.01 pokazuje coś nie tak z datą po zmianie ustawień, nie zapamiętuje ich np:
Strefa czasowa (serwera): 06 maj 2011 08:40:43
Strefa czasowa (Twoja lokalna): 06 maj 2011 10:40:44
Strefa czasowa (na stronie): 06 maj 2011 08:40:44
i wywala po kolei błędy w:
includes/theme_functions_include.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

public_html/maincore.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

public_html/maincore.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez sebekm dnia 06.05.2011 09:02:19
Sebastian
www.skbit.pl
 
www.sp8skarzysko.edu.pl
Sony
Te same błędy co u kolegi cristo. Jeszcze raz pytam jaka wersja PHP serwera?
tjaa Smile
 
cristo
System: Linux server 2.6.18-238.9.1.el5 #1 SMP Tue Apr 12 18:10:13 EDT 2011 x86_64
Oprogramowanie serwera WWW: Apache/2
Wersja PHP: 5.2.17
Interfejs PHP: apache2handler
Wersja serwera MySQL: 5.0.91-log
Edytowane przez cristo dnia 06.05.2011 09:42:48
 
Sony
Czyli jest OK. Widocznie funkcja date_default_timezone_set (Default timezone) jest wyłączona... Sprawdź w PA w Informacje o serwerze->Szczegółowe.

Możesz tez spróbować zmienić linię 66:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w pliku maincore.php na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Sony dnia 06.05.2011 10:10:52
tjaa Smile
 
cristo
Sony napisał/a:
Czyli jest OK. Widocznie funkcja date_default_timezone_set (Default timezone) jest wyłączona... Sprawdź w PA w Informacje o serwerze->Szczegółowe.

Możesz tez spróbować zmienić linię 66:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w pliku maincore.php na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To nie pomogło, a jeżeli chodzi o szczegóły serwera to mam coś takiego:

date/time support enabled
"Olson" Timezone Database Version 2010.9
Timezone Database internal
Default timezone Europe/Berlin

Directive | Local Value | Master Value
date.default_latitude | 31.7667 | 31.7667
date.default_longitude | 35.2333 | 35.2333
date.sunrise_zenith | 90.583333 | 90.583333
date.sunset_zenith | 90.583333 | 90.583333
date.timezone | no value | no value
Edytowane przez cristo dnia 06.05.2011 10:30:21
 
Sony
Sony napisał/a:
cristo, przed aktualizacją na pewno miałeś zainstalowaną v7.01.05? I wpierw zaktualizuj do v7.02.00, a później do v7.02.01

Jednak miałem rację. Przed aktualizacją do wersji 7.02.00 wgrajcie wszystkie poprawki PHP-Fusion 7.01.XX czyli od v7.01.01 do v7.01.05!
Sebekm, wklej to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

do dodatkowej strony, wpisz swoje hasło admina i kliknij 1x podgląd.

Pole default_timezone było już dodane w v7.01.05, a serveroffset v7.01.02...
Edytowane przez Sony dnia 06.05.2011 12:37:14
tjaa Smile
 
cristo
Tak jest Sony wszystko oki błędy w dzienniku zniknęły.
A teraz jeszcze z innej beczki czy w tej wersji zostało usunięte rozmieszczenie Newsów jedno... lub dwukolumnowe bo nie mogę tego znaleźć.
Edytowane przez cristo dnia 06.05.2011 12:51:05
 
Sony
Rozmieszczenie newsów dwukolumnowo usunięto.
Edytowane przez Sony dnia 06.05.2011 13:57:55
tjaa Smile
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl