ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

Zbigniew@
24.02.2024 22:05:41
Jeszcze tylko, pozostało, napisać artykuł i będzie gotowe. Za jakieś dwa dni.

Zbigniew@
24.02.2024 22:03:43
A ja wstawię auto reklamę. Zrobiłem pierwszy generator paneli na stronę główna, dla v9.

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
adrianos
No nie darady zalogować ;/ Miałem taką wersje 7.01.01.

Połączony z 23 sierpień 2012 09:33:
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Bo pilnie potrzebuję ponownie uruchomić moją stronę. Myślałem nad tym żeby podmienić te pliki z nowej wersji na te z tej którą posiadałem, ale nie wiem czy to zadziała. Proszę o pomoc.
Edytowane przez adrianos dnia 23.08.2012 09:33:01
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 28.02.2024 06:12:18
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
dart_bydgoszcz
Witam
Próbuję zaktualizować stronę z ver 7.01.05 do 7.02.00

Postępuję zgodnie z wskazówkami z załączonego manuala:
Po skopiowaniu pliku upgrade do katalogu administration i katalogu locale do katalogu głównego strony, zgodonie z pkt 3 wchodzę na stronę, loguję się jako główny administrator, wchodzę do panelu administratora w zakładkę ustawienia, klikam aktualizacja i... wyświetla mi się:
Nie ma dostępnych aktualizacji.

Proszę, o ile to możliwe o jakieś wskazówki.


Rozwiązane, przepraszam za zamieszanie, chodziło z zmianę chmod
Edytowane przez dart_bydgoszcz dnia 25.08.2012 23:13:06
 
dart.org.pl
jamnik_sst
Mam takie pytanie, od momentu zaktualizowania strony nie działa mi przycisk "rejestracja" w podstronie register.php. Już raz miałem podobny problem ze starą podstrona rejestracja. Okazało się, ze z niewiadomych przyczyn przy kodzie buttona pojawił mi się dopisek disabled="disabled". Obawiam się że teraz także może być podobny problem. Nie mogę jednak odszukać miejsca gdzie znajdę kod buttona...

Nie rozumiem kompletnie budowy (tego nowego) pliku register.php nie ma tam bowiem standardowych inputów..

Podsyłam adres strony co byście mieli pewność że mam stopkę i inne sprawy: http://saintseiya...gister.php

Pozdrawiam.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bogdan 23.01.2013 09:24
  2. Przeniesienie posta - bogdan 23.01.2013 09:26

Edytowane przez bogdan dnia 23.01.2013 09:35:34
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
krystian1988
Brak stopki = Brak pomocy!!


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 23.01.2013 09:26

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
bogdan
Cześć.
Stopka jest, tylko "śmigająca".Grin

Piszesz, że to problem po aktualizacji, więc przeniosłem, bo bardziej tu pasuje (chyba).
Tylko nie piszesz po jakiej aktualizacji.
Podaj swój plik register.php, ktoś rzuci okiem.

PS.
Adres strony i wersję PHP-Fusion podaj w profilu.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jamnik_sst
Ok adres strony i wersje podałem w profilu. Aktualizacja była z v7.02.04 do v7.02.05 Dlatego tym bardziej mnie to dziwi bo tam chyba żadnych zmian w pliku register.php nie było...

Oto kod mojego pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Tak jak mówiłem kompletnie nie rozumiem tego formularza ;) i nie wiem gdzie ten przycisk odszukać ;)
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
bogdan
Plik wygląda na dobry.
Spróbuj zmienić skórkę np. na "Gillette" i zobacz co się stanie.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jamnik_sst
Witaj ponownie. Zmieniłem skórkę na Gillete oraz 2 inne na których wcześniej działo ponieważ w każdą z nich była "ubrana" strona przez pewien czas. W każdej "rejestracja" była nieklikalna.

Kurcze tak jak kiedyś. Jakby button miał dodane przy sobie "=disabled".
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
krystian1988
Zobacz w PA -> Rejestracja czy jest włączona możliwość Rejestracji.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!
 
jamnik_sst
To sprawdziłem jako pierwsze... wszystko tam jest jak najbardziej na miejscu..
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
bogdan
Jeszcze spróbuj nadpisać najlepiej cały katalog includes/classes.
Tylko zrób wcześniej kopię obecnego.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jamnik_sst
Kurcze nadal nic... Nie wiem już sam w czym problem najdziwniejsze, ze inne buttony działką w kontakcie itp... tylko ten jeden jest wyłączony. Jeszcze jakieś ewentualne pomysły w czym może być problem? ?
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Sony
Tak jakby nie wykrywało, że checkbox z akceptacją regulaminu jest zaznaczony. Prawdopodobnie jakieś kody JS gryzą się ze sobą.

Dodatkowo widzę, że w kodzie źródłowym masz linki do plików js: http://saintseiya...funkcja.js http://saintseiya.../jquery.js które nie istnieją.
tjaa Smile
 
mistrzkop
Witam.
Posiadam starą wersję v7.01.00. Czy abym miał najnowszą wersję 7.02.06 wystarczy wrzucić i nadpisać wszystkie pliki z folderu files? Boję się i obawiam, że wyskoczą jakieś błędy z którymi sobie mogę nie poradzić w późniejszym czasie.
Proszę o jasną odpowiedz.
Edytowane przez bogdan dnia 29.01.2013 11:27:26
 
http://www.teczapiekary.pl
jamnik_sst
Sony napisał(a):

Tak jakby nie wykrywało, że checkbox z akceptacją regulaminu jest zaznaczony. Prawdopodobnie jakieś kody JS gryzą się ze sobą.

Dodatkowo widzę, że w kodzie źródłowym masz linki do plików js: http://saintseiya...funkcja.js http://saintseiya.../jquery.js które nie istnieją.



Dzięki za to wyszczególnienie. Kombinowałem z nimi i ostatecznie zapomniałem je wywalić.

Sytuacja wyglądała następująco: Gdy zaznaczyłem fragment z buttonem i kliknąłem pokaż źródło wyświetlało mi jak byk przy nim znacznik disabled="disabed"

Pokombinowałem trochę i naprawiłem ten problem podam jak gdyby ktoś miał podobny może gdzieś to tam przenieście czy jak uważacie).

Okazało się, ze kod buttona znajduje się w pliku: UserFields.class.php znajdującym się w includes/classes

Linijka wyglądała u mnie następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


wywaliłem więc z tego miejsca: class='button'".$dissabled." - fragment: ".$dissabled."

i wszystko śmiga jak bajka w takiej postaci:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie wiem za co odpowiada ten fragmencik aczkolwiek w moim przypadku to on powodował wyłączenie buttona.

Połączony z 30 styczeń 2013 15:41:
Ok teraz pojawił się kolejny problem... każda próba rejestracji kończy się następującym błędem:

Wysłanie e-maila z Twoimi danymi nie powiodło się,
Skontaktuj się z Administracją strony.
Popraw dane i spróbuj jeszcze raz.

W czym może być tutaj problem?
Edytowane przez jamnik_sst dnia 30.01.2013 15:41:03
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Apis
jamnik_sst napisał(a):
Nie wiem za co odpowiada ten fragmencik aczkolwiek w moim przypadku to on powodował wyłączenie buttona.

Za włączenie (aktywację) buttona rejestracji odpowiada zaznaczenie checkbox'a, że się akceptuje regulamin. Akceptację regulaminu ustawia się w PA-->ustawienia-->rejestracja. Jeśli tam jest ustawione na "tak" - nie można wywalić tak sobie tego co piszesz z kodu, bo właśnie generuje to inne błędy.

Stawiam na to, że przy aktualizacji nie nadpisałeś wszystkich plików nowej wersji albo celowo pozostawiłeś któryś "stary".
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
jamnik_sst
Podmieniłem wszystkie pliki tak jak być powinno ale dla pewności zrobię to jeszcze raz.

Czyli teoretycznie jeśli wyłączę w panelu wymuszenie przeczytania regulaminu błędy powinny zniknąć?
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Apis
Teoretycznie tak. Spróbuj.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
jamnik_sst
Ok a wiec spróbowałem i niestety nici z tego.

Pojawił się jeszcze jeden problem który może być tym związany. nie dział mi formularz kontaktowy.

Ciekawe też jest to, że na tym samym serwie stoją jeszcze dwie strony na Fusionie (znajomego z którym opłacamy serwer) . Jedna tak jak moja została zaktualizowana do najnowszej wersji a druga pozostała stara. Co ciekawe w tej zaktualizowanej powstała taki sam problem a w tej nie aktualizowanej wszystko śmiga jak powinno.

Kolejna kwestia która odkryłem to fakt, ze rejestracja działa gdy wyłączę weryfikację mailem. Checkbox z wymaganiem akceptacji regulaminu może być zaznaczony. Wszystko wtedy działa... czyli problem leży gdzieś w obsłudze maila.
 
http://saintseiya.netserwer.pl/
Apis
Zrób eksperyment i (po skopiowaniu sobie w bezpieczne miejsce) podmień w includes plik sendmail_include.php na ten ze starej wersji.
Pozdrawiam. Pomogłem? Kliknij "Pomógł" Wink
---
Żegluga śródlądowa wczoraj, dziś, jutro
 
www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl