ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
23.02.2024 14:56:37
Skoro tak rozpamiętujecie minione czasy . Chciałem dla testów zainstalować v7. Zdziwiło mnie zawartość katalogu z themes. 20 tematów graficznych.

maq
23.02.2024 14:17:15
Jeżu, czytam swoje wpisy i komentarze sprzed 17 lat i... mówiąc językiem młodzieżowym, "cringe" straszny Grin

maq
23.02.2024 14:12:27
@khaman krótko byłem modem. Miesiąc, dwa?

maq
23.02.2024 14:11:56
No milka, milka. Żelazna jej dłoń wszystkich za pyski trzymała Wink

JazOOn
22.02.2024 19:47:19
Mniemam że wątpie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
m@rkop
Jutro na szybszym łączu przywrócę kopie z wersji 6 i po kolei spróbuję zaktualizować ponownie do 7.02.
Dziękuję obu kolegom za poświęcony czas Smile
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.02.2024 14:51:31
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
To chyba będzie najrozsądniejsze i najbardziej pewne wyjście w kontekście działania strony już w przyszłości.
Przynajmniej teraz jak popełnisz błąd, będziesz wiedział gdzie. Smile
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
m@rkop
Pliki sprzed aktualizacji wgrałem, usunąłem bazę danych i próbuję wgrać kopię bazy sprzed aktualizacji. Robię to poprzez phpmyadmin, ale wgrywa się po kawałku, więc jest to upierdliwe i długo trwa...

Połączony z 30 czerwiec 2012 12:11:
Przywróciłem również bazę danych, ale coś jest nie tak z kodowaniem :( Czy walczyć z tym, czy robić aktualizację do v.7.1 i problem z kodowaniem się rozwiąże?
Zaktualizowałem do wersji 7.00.05 i na stronie nadal są znaki zapytania.
Po aktualizacji do 7.01 nic się w kwestii "pytajników" nie zmieniło :(
Edit:
Przed aktualizacją do v. 7.02.05 zastosowałem się do postu Pieki http://www.php-fu...ost_108225 Niestety po aktualizacji w sprawie kodowania nic się nie poprawiło ;( W bazie danych część tabel jest teraz kodowana w utf8_general_ci, a część po staremu czyli w latin2_general_ci.
Jeśli chodzi o połączenie z bazą, to mam tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Proszę o pomoc...
Edytowane przez m@rkop dnia 01.07.2012 11:29:30
 
bogdan
Spróbuj to -> http://www.php-fu...ost_106888
W dwóch wersjach -> http://www.php-fu...ost_106891
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
m@rkop
Próbowałem każdej opcji i żadna nie okazała się pomocna, więc usunąłem zalecany wpis z maincore.php. Po zamianie pytajników na polskie znaki i zapisaniu na stronie, pozostają one we właściwej formie, ale zamiana ręczna nie wchodzi w rachubę ze względu na objętość strony. Czy naprawdę nie ma dla mnie ratunku?
http://www.spczer...l/news.php
Edytowane przez m@rkop dnia 01.07.2012 22:28:59
 
bogdan
Ustaw jeszcze w PA na angielski, zapisz i wróć na polski do swojego kodowania.
Jeśli robiłeś wszystko jak jest tu opisane, dokładnie jak jest opisane, to chyba tylko w bazie trzeba edytować poszczególne tabele i tam zmieniać kodowania.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
m@rkop
Pozmieniałem w bazie w tabelach na utf8_general_ci i nic się nie poprawiło.
 
bogdan
Cześć.
Coś masz pomieszane, albo ja się zakręciłem.
Źródło pokazuje, że masz stronę w iso-8859-2.
Spróbuj jeszcze raz zmienić tak jak u mnie na screenie, ewentualnie plus dodać w maincore.php kod z tego postu -> http://www.php-fu...ost_106891

img.liczniki.org/20120703/grafika_2012_07_03_06_53_26_1-1341291247.png

PS.
Mogę się mylić, bo już się pogubiłem w tych Twoich aktualizacjach.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
m@rkop
Przed rozpoczęciem całego zamieszania z aktualizacjami miałem bazę kodowaną (metoda porównywania znaków) w latin2_general_ci. Potem nastąpiła seria aktualizacji do v.7.02 (z v.7.01 do v.7.02 nieudana). Pytajniki pojawiły się po powrocie do v.6. (przywrócenie plików i bazy danych). Potem ponowiłem aktualizacje od v.6 przez v.7.00, v.7.01 do v.7.02.05. Ponieważ nie było poprawy z kodowaniem, zmieniłem w "operacjach" metodę porównywania znaków na utf8_general_ci. Nie pomogło, więc po kolei, klikając w lewym oknie poszczególne tabele, zmieniłem im metodę porównywania znaków z latin2_general_ci na utf8_general_ci. Ale w "strukturze" bazy danych nadal widnieje metoda porównywania znaków jako latin2_general_ci, czyli tak, jakby moje zmiany w tabelach nic nie dały.
Jak zmienić skutecznie to kodowanie w "strukturze"?
W załączeniu widok struktury:
m@rkop dodał/a następującą grafikę:
bd.jpg

Edytowane przez m@rkop dnia 03.07.2012 12:06:54
 
bogdan
Spróbuj tego -> http://www.php-fu...ost_111741
Ale musisz sam poszukać w miarę postępów Twojego działania i próbowania.
Nie będę Ci podrzucał co chwilę inne rozwiązanie. Pfft
Nie ma rzeczy niemożliwych, trzeba tylko odpowiednio wszystko ugryźć. Wink
Miałem ten sam problem co Khaman.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
m@rkop
Zmieniłem metodę porównywania znaków na latin1_swedish_ci zarówno dla całej bazy, jak i w tabeli, na której najbardziej mi zależy (fusion_custom_pages) i nie ma to żadnego przełożenia na wygląd dodatkowych stron. Niestety nie mam odpowiedniej wiedzy, aby samemu sobie z tym poradzić.
Zastanawiam się również, dlaczego w widoku struktury całej bazy jest cały czas kodowanie latin2_general_ci pomimo tego, że ręcznie pozmieniałem w tabelach na utf8..?
 
bogdan
Już tak zakręciłeś, że dziw, że po łacinie nie pisze. Grin
Chyba nie masz wyjścia i musisz wpuścić kogoś do bazy.
Bez domysłów.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
m@rkop
Masz na myśli kogoś z forum? Jeśli tylko pozwoliłoby to uratować moją stronę, to nie ma problemu.
 
bogdan
Spoko, aż tak nie dramatyzuj. Smile
To na pewno tylko zamieszanie kurzu w Podgórzu, błąd do naprawienia.
Na spokojnie, na pewno do zrobienia.Smile
Jeszcze chyba nie zdarzyło się tak, żeby totalnie udało się komuś rozwalić stronę w PHP-Fusion, bez możliwości powrotu.Grin
Mam na myśli tylko kogoś z Forum, bo jeśli fachurę, to tylko tu znajdziesz, ale poszukać i poprosić musisz już sam. Smile
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Kondziu1988
Witam

Robiłem na swojej stronię aktualizację z wersji v7 do wersji 7.02.05 i teraz w panelu administratora nie wyświetla mi wszystkich opcji tylko klucze jak na obrazku poniżej

img820.imageshack.us/img820/6373/beznazwy1cog.jpg

Działa normalnie, mogę wchodzić w te opcje, jednak nie mam pojęcia co mam zrobić aby wyświetlało się normalnie. Przeczytałem już chyba wszystkie tematy i dalej nie mam pojęcia co zrobiłem źle podczas instalacji.
 
bogdan
Cześć.
Jeśli tylko tam Ci się tak dzieje, to spróbuj nadpisać plikami locale/Polish(Polish-utf8)/admin,
locale/Polish(locale/Polish-utf8)/global.php.
W sumie możesz całe locale nadpisać, bo pewnie gdzieś jeszcze coś się pojawi, ale spróbuj od minimum.
Oczywiście plikami z nowej wersji.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
adrianos
Witam. Dzisiaj próbowałem zaktualizować na mojej stronie PHP-Fusion. Coś musiałem zrobić źle bo teraz jak wchodzę na stronę to mam coś takiego (sami sobie zobaczcie): www.mlkssudety.cb... Mam zrobioną kopię zapasową, ale nie mogę się w ogóle zalogować, a o wejściu do panelu admina to już mogę zapomnieć. Darady to jakoś przywrócić?
Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2012 20:30:24
 
bartek124
Część zmian w bazie danych nie została wprowadzona.

Zrób nowy plik w katalogu głównym stronki (tam gdzie masz config.php itp) i w jego zawartości zapisz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wywołaj plik w przeglądarce, spróbuj się zalogować i sprawdź dziennik błędów w PA. Jeśli nie będziesz się mógł zalogować, prawdopodobnie powinieneś robić update 7.00 > 7.01 > 7.02, a zrobiłeś bez tej pierwszej. Przywróć bazę i zainstaluj 7.00 na niej, powtórz aktualizację prawidłowo jeszcze raz.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
adrianos
Stworzyłem tak jak poleciłeś ten plik wywołuje go i jest takie coś: http://mlkssudety...sudety.php Jak przywrócić tą bazę? Darady bez logowania? Nigdy tego nie robiłem więc nie wiem.
 
bartek124
Błędy znikły. Nie da rady zalogować? Powiedz mi, robiłeś na pewno update z 7.01? Nie z 7.00, przez pomyłkę?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl