ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,381
Najnowszy użytkownik: wisiuw1966

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
24.09.2023 21:48:13
Czy to prawda, iż powstaje nowa wersja PHP-Fusion v10.?

JazOOn
12.09.2023 18:39:43
Teraz dalej pracuje z Fusion ale 360 - druk 3d :-)

mateusz880
01.09.2023 22:01:01
Smile

JazOOn
31.08.2023 20:53:28
Ludzie hu hu

MajsterBieda
04.08.2023 00:10:50
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
ZiGi
@Drecha Chyba zapomniałeś dodać tych "znaków alfanumerycznych"
5. Dodaj poniższą linię do Twojego pliku config.php i zamień XXXXX na ciąg dowolnych znaków alfanumercznych, tak aby był indywidualny dla każdej instalacji PHP-Fusion!
define("COOKIE_PREFIX", "fusion_XXXXX");

Edytowane przez ZiGi dnia 14.04.2011 19:31:53
 
www.ospszymany.com
Wścibski Gość
Dodany dnia 02.10.2023 07:07:38
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Drecha
ZiGi, nie, to nie to.

Poradziłem już sobie ze wszystkim, oprócz dwóch rzeczy. W złym miejscu dokleiłem wskazany kod. Teraz pojawił się kolejny problem. Wszystkie polskie znaki w Panelu Admina mam zastąpione przez ciągi znaków, na przykład: "Odnowienie hasÅ‚a administratora". Oprócz tego, mimo wielokrotnego nadpisywania wszystkich plików (itd.), w Panelu Admina nie pojawia się "Dziennik Błędów".
Edytowane przez Drecha dnia 14.04.2011 20:27:34
 
bogdan
@Dreacha, co do polskich znaków, to kiedyś bawiąc się i próbują pierwszy raz robić aktualizację na "brudno", wyskakiwały mi krzaczki np. tytułach panel...etc.
Modyfikacja maincore.php nie pomagała, ale przekopując bazę, zmieniałem kodowanie, edytując w tabelach poszczególne linie.
img.liczniki.org/20110414/Snap_2011_04_14_21h13m13s_001-1302808436.png
Mnie wtedy pomogło, bo też miałem namieszane Grin
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
jantom
Wygląda na to, że kodowanie znaków dało Ci popalić. Zmień język w PA na inny, a potem przywróć na polski, nie wiem, z której wersji korzystasz. Ciekawi mnie, czy cały czas to będzie się powtarzać.

Można zrobić jak Bogdan napisał, chociaż wydaje mi się, że wygodniejszym rozwiązaniem będzie to podane przeze mnie kilka postów wcześniej.
Edytowane przez jantom dnia 14.04.2011 21:20:00
 
http://jantom.info
Drecha
Dzięki @jantom, rzeczywiście pomogło. Zdziwiłem się jednak, że po włączeniu języka niemieckiego, strona zawaliła się błędami.

Dalej jednak nie wiem co z Dziennikiem błędów, którego nie ma w panelu, mimo tego, ze wszystko poprawnie wgrane zostało na serwer. Po wpisaniu errors.php w adresie wszystko działa, jednak nie mam ani ikonki, ani napisu "Dziennik błędów" w Panelu Administracyjnym. Czary.
Edytowane przez Drecha dnia 14.04.2011 21:29:45
 
Pieka
Drecha napisał/a:
...Dalej jednak nie wiem co z Dziennikiem błędów, którego nie ma w panelu, mimo tego, ze wszystko poprawnie wgrane zostało na serwer. Po wpisaniu errors.php w adresie wszystko działa, jednak nie mam ani ikonki, ani napisu "Dziennik błędów" w Panelu Administracyjnym. Czary.

Ponizszy kod wstaw do dodatkowej strony i wykonaj podglad (nie zapisuj!):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Drecha
Dziękuję, to działa.

Okazało się jednak, że mam kolejny błąd. Po wejściu w rozszerzenie jakiegokolwiek newsa, wywala mi błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Oto mój plik comments_include.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez hoopak dnia 14.04.2011 22:11:37
 
Pieka
Adam, a gdybys tak zajrzal do pliku theme.php jednej z nowych skorek np. Gillette?
Jedna ze zmian fundowanych przez v7.02 jest funkcja render_comments, znajdujaca sie w ww. pliku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wystarczy dodac powyzsza funkcje do wlasnej skorki.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Drecha
Nie wpadłem na to w gruncie rzeczy, a to pierwsze co powinienem zrobić. Dziękuję ponownie. Smile
 
Spaik
Aktualizacja przebiegła sprawnie i szybko. Lecz po tym jak chciałem się zalogować przenosi mnie do login.php jako zalogowanego, lecz gdy chce wejść chociażby do panela administracyjnego to zostaje wylogowany. Jak sobie z tym poradzić?

Przypuszczam że w panelu administracyjnym->ustawienia->główne mam w polu ścieżka ustawione index.php lecz nie nie wiem jak to teraz zmienić gdyż nie mogę tam wejść.
Zauwazyłem ze zamiast w linku miec
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
mam
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Jak sobie z tym poradzić?
Edytowane przez Spaik dnia 15.04.2011 11:09:05
 
bogdan
Ja miałem podobnie w becie, spróbuj logować się wpisując w pasku adresu "www" i bez tego.
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Spaik
Nic to nie daje. Probuje jakoś dokleic tamten kod do tego ale to nie zdaje rezultatu.
 
bogdan
Zobacz tu -> http://www.php-fu...c_start=10
Chyba 15 komentarz Jantoma.
Edytowane przez Drecha dnia 15.04.2011 16:42:23
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft
 
dysko-patia.eu
Pieka
Wejscie do PA nastepuje przez drugi podany adres (z index.php), a nie pierwszy. Cos Ci sie pomieszalo.
Jesli masz problemy to nadpisz cale PA, wyczysc ciasteczka, pamiec przegladarki, zrestartuj ja i sprawdz.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Nadpisałem cały folder "administration" i zrobiłem to o czym mówiłeś i niestety bez skutku. Wydaje mi się że problem tkwi w tym że zmieniłem w tych ustawieniach o których pisałem wyżej. Jest jakaś możliwość zmiany tego adresu na np. news.php ?

Nadpisałem wszystkie pliki. I użyłem innej przeglądarki i niestety problem nie zniknął. Nie wiem co mogłbym jeszcze zrobić. W bazie danych nawet nie wiem za co się złapać żeby to naprawić.
Edytowane przez Spaik dnia 15.04.2011 12:10:11
 
Pieka
Przciez Bogus podal Ci linka do informacji, co bywa przyczyna takiego stanu rzeczy. Zaloguj sie do phpMyAdmina, wejdz do settings i zmien dane strony na takie, jakie sa realnie. Byc moze wlasnie tu tkwi blad, tym bardziej, ze jak sam pisales, miales tam inne dane niz standardowo znajduja sie w PA.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Spaik
Hmm nie wiem odpowiednio za co się zabrać. Szukałem i porównywałem z inną aktualizacją aż wkońcu zainstalowałem całkiem nowego fusiona. I teraz po kolei będe analizował. Zobaczymy gdzie leży błąd.


Patrzyłem na to wszystko i jest tak jak powinno być. Tym razem woogóle nie ma reakcji po zalogowaniu. Loguje się i od razu przenosi mnie na maintance.php
Edytowane przez Spaik dnia 15.04.2011 17:00:15
 
jantom
Do użytkowników YoYo.pl - jeśli nie musicie, to nie aktualizujcie swoich stron do v7.02 - domyślnie odpalone PHP4 to za mało dla najnowszej wersji PF-a, a włączenie obsługi PHP5 jest... mało wygodne, żeby mocniej tego nie określić.

Poprawka
YoYo nie spełnia podstawowych PHP-Fusion v7.02.
Edytowane przez jantom dnia 15.04.2011 23:40:07
 
http://jantom.info
tomsta80
Po instalacji znikneły mi obrazki w newsach. Można prosic o pomoc jak je przywrocic ?


---
Mam jeszcze problem z robots.txt - nie do konca rozumiem stwierdzenie Pieki - zakomentsuj (i tu kod zrodlowy) ja takiej lini nie mam wogole w pliku robots.php - a blad wywala mi taki sam jak u kolegi ktory o tym beldzie wspominal

UPDATE:
Dziekuje za pomoc - problem pliku robots rozwiazany. Pozostaje jeszcze strona bledow.
Edytowane przez tomsta80 dnia 17.04.2011 16:32:34
 
jantom
Ech... A może z łaski swojej przeczytasz cały temat? http://www.php-fu...ost_161097
 
http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl