ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

JazOOn
14.05.2024 18:31:17
Znowu serwer down?

Zbigniew@
28.04.2024 21:33:51
Nareszcie udało się .V9 Document checking completed. No errors or warnings to show.

JazOOn
27.04.2024 21:35:25
Jazda. Udało się. Firma rusza.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Polecony podczas rejestracji
piotrek199214
Otóż zrobiłem modyfikacje dotyczącą zaproszeń po przez rejestracje. Polega to na tym że każdy użytkownik dostaje swój adres register.php?ref=nick i po wysłaniu adresu do użytkownika, jeżeli on tylko się zarejestruję osoba która poleciła dostaje 1pkt na konto. I na tym to polega. Może komuś się przyda.

Co wnosi poprawka:
- dodanie zabezpieczenia za pomocą cookies na 14dni od wejścia w link.
- plik można podmienić tylko i wyłącznie w wersji v7.0, w wyższych wersjach zaleca się ręczną zmianę.

POPRAWKA z dnia 19.12.2010r. godz. 00:00
kolor zielony oznacza poprawione miejsca zmian.

INSTALACJA - ręczna:

Otwieramy plik register.php na początku po:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodajemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


szukamy w linii 46:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i zamieniamy to na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Następnie szukamy w linii 73:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i pod tym dodajemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Następnie odnajdujemy w linii 139:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i zamieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Odnajdujemy w linii 160:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i zamieniamy na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I ostatni już kod szukamy w linii 220:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i pod tym dodajemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wrzucamy do dodatkowych stron kod, aby stworzyć pola w tabeli users:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



I to wszystko. Dla tych którzy wcześniej nie grzebali w pliku register.php mogą podmienić na ten z załącznika.

Można dodać panel do wyświetlenia kto najwięcej ma pkt z zaproszeń użytkowników, oto kod panela:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Oraz generowanie linku polecającego i info o ilości punktów:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pozdrawiam




PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 19.12 - 00:11
piotrek199214 dodał/a następującą plik:

Edytowane przez piotrek199214 dnia 19.12.2010 00:08:31
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.05.2024 05:40:42
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
dezmontnikus
Jesteś wielki Smile od dawna szukałem takiej modyfikacji. Pięknie działa pod EPS.


www.e-cs.pl
fun1.jpg
 
e-cs.pl
Bochen
Mi po kliku na link z maila w celu potwierdzenia rejestracji nad treścią o pomyślnej aktywacji wyskakują dwa błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jakaś rada :)? Dodam, że w bazie nie zapisało mi pkt ani też przy zarejestrowanym nie zapisało polecającego.


Edytowane przez Bochen dnia 30.01.2010 13:33:03
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
piotrek199214
Odnajdź kod na samym początku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i zamień na ten:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


powinno działać.

Pozdrawiam


Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Bochen
Teraz działa idealnie. Dzięki serdeczne za szybką pomoc Smile


Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
shallov
Mi na górze wyświetla sie takie cos po rejestracji
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i również nie dodaje polecającemu punktów.
Zwracam się wie c z prośbą o pomoc;)Co zrobic zeby dzialało jak należy?




PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 11.02 - 12:02

Edytowane przez shallov dnia 11.02.2010 12:52:49
 
piotrek199214
Nie masz takiego pola w bazie danych w tabeli _users
Wkleiłeś kod do dodatkowych stron i dałeś podgląd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Aby działało prawidłowo, należy zrobić wszystko zgodnie z instrukcją.


Edytowane przez piotrek199214 dnia 11.02.2010 13:06:04
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
shallov
Tak zrobiłam i pisze, ze baza danych zaktualizowana poprawnie, jednak przy rejestracji jest wciąż ten sam komunikat.
Moze to ma znaczenie ze nie zmieniałam pliku register.php ręcznie.. podmienilam plik z załacznika...

 
piotrek199214
Nie, to nie ma znaczenia, na pewno coś nie tak zdziałałaś. Spróbuj od nowa wszystko zrobić. Bo mi jest trudno powiedzieć coś, ponieważ nie mam zielonego pojęcia co robisz nie tak. Modyfikacja działa raczej poprawnie, ponieważ nikt wcześniej się nie skarżył i zainstalował normalnie.

Pozdrawiam


Edytowane przez piotrek199214 dnia 11.02.2010 13:25:53
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
shallov
Hmm a tak zapytam.. instalował to moze ktoś na cba.pl? Może stad mój problem.. przeinstalowywałam to 6 razy wciąż to samo a przy tworzeniu panelu do wyświetlenia kto najwięcej ma pkt pokazalo mi sie jeszcze to
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ręce mi opadają ...juz nie wiem co moglam źle zrobić w każdym razie jakby ktoś kiedyś próbował na cba to instalować to bym prosiła o inf. czy działa:)
Tak czy inaczej dziekuje za pomoc;)

 
Rafi45
Mój pierwszy post Grin

shallov - Ja na cba.pl mam ten skrypt i świetnie działa. ps. spróbuj ten kod co jest do tabeli dać w Zarządzanie Panelami na podgląd Grin

piotrek199214 - Świetna robota Smile Dzięki bardzo przydał mi się ten skrypt.

 
ArkaGdynia
Dodałem nowe pola do profilu użytkownika.
Pierwsze Pole: Ilość punków
Drugie : Adres do polecania
Zdjęcie jak to wygląda:
t1.pixhost.org/thumbs/631/1930662_bez-tytulu.png
Instrukcja:
Paczkę należy rozpakować i foldery wkleić do głównego katalogu na serwerze.

ArkaGdynia dodał/a następującą plik:
 
remartis
Wrzucamy do dodatkowych stron kod, aby stworzyć pola w tabeli users:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Witam!

Jakie strony masz na myśli, lub konkretniej jakie pliki?

Pozdrawiam


Edytowane przez Pieka dnia 12.04.2010 13:16:44
 
katalog.isondaze.pl
Bochen
remartis napisał/a:
Witam!

Jakie strony masz na myśli, lub konkretniej jakie pliki?

Pozdrawiam

Znajomość własnego panelu widzę u kolegi perfekt... Po wejściu w PA masz zakładkę dodatkowe strony, tam wklejasz kod i dajesz podgląd.


Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
pitfromhell
U mnie jest taka sytuacja, że gość rejestrując się nie dostaje E-mail potwierdzającego. Wiesz może co zrobić?
Wyłączyłem potwierdzenie E-mailem i śmiga :P Ale jednak wolał bym aby było potwierdzenie E-mailem. I jeszcze jedno wklejając ten kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nic się nie dzieję, wklejałem do dodatkowych stron oraz panelu, i tylko pokazuje się zawartość tego kod, a w panelu jest takie coś:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Dlatego zrobiłem ilość pkt i link, w panelu i widać go na głównej stronie...
Proszę o pomoc, jak zrobić aby ilość pkt była na koncie użytkownika tzn. na stronie o nim. I co mam zrobić z tym potwierdzaniem E-mailowym...


Edytowane przez pitfromhell dnia 27.04.2010 17:10:54
 
pajoman22
Wklej w dodatkową stronę ten kod i daj podgląd.
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1.  
  2. <?php
  3. $result = dbquery("ALTER TABLE ".DB_USERS." ADD `user_polecony` VARCHAR(30) NOT NULL default '';");
  4. $result = dbquery("ALTER TABLE ".DB_USERS." ADD `user_polecony_pkt` VARCHAR(5) NOT NULL default '';");
  5.  
  6.  
  7. if ($result) {
  8. echo 'Baza danych zaktualizowana poprawnie';
  9. } else {
  10. echo 'Błąd baza danych nie została zaktualizowana';
  11. }
  12. ?>
  13.  
Zinterpretowano w sekund: 0.013, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10




 
http://pluk2012.tk/
pitfromhell

Zrobiłem tak i...
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
piotrek199214
Pisze jak byk że już takie pole jest "chcesz podwoić pole lecz wywala błąd "duplicate". Zrób zgodnie z instrukcją a będzie działać. A raczej powinno.


Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
pitfromhell
Ok, dziękuje :-) Już sobie poradziłem. A jest możliwość resetowania ilość punktów u wszystkich użytkowników jednocześnie?

 
piotrek199214
Takim zapytaniem zresetujesz wszystkim pkt:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pozdrawiam


Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl