ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,311
Najnowszy użytkownik: mowieto

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
11.11.2019 23:15:32
Winter is coming Cool

piterus
10.11.2019 14:08:42
Zimno wszędzie, mokro wszędzie... Co to będzie? Co to będzie? Pfft

khaman
30.10.2019 16:12:17
No i nie było żadnego alkoholika, co by znał włoski Grin

JazOOn
09.10.2019 23:34:33
Salutto alkoholicco! Grin

piterus
04.10.2019 14:15:35
Hmm... To jak kropek, pasków i kratek nie spamiętał, to pewnie w szkiełka były Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
[User Fields] Czas spędzony na stronie
Bochen
Może pomysł dla wielu wyda się zbyteczny i głupawy, ale prosiłbym o pomoc w wykonaniu lub wykonanie pola do profilu, które pokazywało by ogólny czas spędzony na stronie danego użytkownika (nie chodzi mi o czas danej wizyty). W formie np. "2d 12h 14m 59s". Nie mam zielonego pojęcia jak do tego się zabrać, więc tym bardziej liczę na każdą pomoc. Z góry serdeczne dzięki.

Nie do końca u mnie to działało. Wchodzę w profil mam 20s, po odświeżeniu pokazało mi 225s, przy kolejnym odświeżeniu było już coś koło 22 minut z groszem, a odświeżałem w krótkim odstępie czasu. Kolega zajrzał i przerobił Twój kod w ten sposób:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I plik, który daje w załączniku. U mnie zdaje się, że teraz działa jak należy. kefirek dzięki za pomoc i zerknij w te zmiany jak możesz przy okazji ;)
Bochen dodał/a następującą plik:
user_side_includes.rar [2.2kB / 348 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 17.08.2009 22:22:14
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2019 02:27:12
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
kefirek
Przepraszam za uśnięcie wcześniejszego posta ale mój kod źle działał ( tzw liczył )

Kolega zajrzał i przerobił Twój kod w ten sposób:


Szacunek dla kolegi zrobił to super nie wpadł bym na takie coś. Liczy według mnie prawidło gdzie przy moim wcześniejszym kodzie gdzie zrobiłem tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Źle liczyło.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ISTALACJA:
W załączniku pliki + locale Polish-utf8
Pliki z załącznika wrzucić do odpowiednich folderów tak jak są ustawione potem przejść do panel admina pola profilu i włączyć pole o nazwie czas spędzony na stronie.
Na koniec na samy końcu w pliku maincore.php
przed

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
kefirek dodał/a następującą plik:
user_side_includes.zip [3.4kB / 318 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 19.08.2009 12:49:44
 
micnor
Przy edycji maincore.php wyskakuje mi błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co może być przyczyną?
 
http://mods-kodi.pl
Gimp199
fender napisał/a:
Przy edycji maincore.php wyskakuje mi błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co może być przyczyną?


Dałeś pewnie po,a nie przed

kefirek napisał/a:
Na końcu w pliku maincore.php
przed
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


-----------------

kefirek napisał/a:
Przepraszam za uśnięcie wcześniejszego posta ale mój kod źle działał ( tzw liczył )

Kolega zajrzał i przerobił Twój kod w ten sposób:


Szacunek dla kolegi zrobił to super nie wpadł bym na takie coś. Liczy według mnie prawidło gdzie przy moim wcześniejszym kodzie gdzie zrobiłem tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Źle liczyło.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ISTALACJA:
W załączniku pliki + locale Polish-utf8
Pliki z załącznika wrzucić do odpowiednich folderów tak jak są ustawione potem przejść do panel admina pola profilu i włączyć pole o nazwie czas spędzony na stronie.
Na końcu w pliku maincore.php
przed
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodać
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wszystko zrobiłem jak napisałeś,ale na początku się pojawia,że user spędził na stronie np. 2h 30 min,a po odświeżeniu pisze 3h 41min :| Co trzeba zmienić/poprawić,żeby działało poprawnie ?
Edytowane przez Gimp199 dnia 18.08.2009 20:41:50
 
Bochen
Gimp199 napisał/a:
Dałeś pewnie po,a nie przed


Ja też dałem po i działa bez problemów Wink Musiałeś coś źle skopiować, jeśli nie to weź kod i pliki z mojego postu na górze u mnie działa.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
kefirek
fender napisał/a:
Przy edycji maincore.php wyskakuje mi błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co może być przyczyną?


Dałeś pewnie po,a nie przed


To bez różnicy ważne żebym za funkcjami odpowiedzialnymi za mysql.


Wszystko zrobiłem jak napisałeś,ale na początku się pojawia,że user spędził na stronie np. 2h 30 min,a po odświeżeniu pisze 3h 41min :| Co trzeba zmienić/poprawić,żeby działało poprawnie ?


Testowałem przed chwilą i rzeczywiście źle liczy ( za szybko ) na chwile obecną nie znam rozwiązania z matmy jestem za słaby :D ale jak tylko znajdę to napiszę.
 
Gimp199
kefirek napisał/a:
fender napisał/a:
Przy edycji maincore.php wyskakuje mi błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co może być przyczyną?


Dałeś pewnie po,a nie przed


To bez różnicy ważne żebym za funkcjami odpowiedzialnymi za mysql.


Wszystko zrobiłem jak napisałeś,ale na początku się pojawia,że user spędził na stronie np. 2h 30 min,a po odświeżeniu pisze 3h 41min :| Co trzeba zmienić/poprawić,żeby działało poprawnie ?


Testowałem przed chwilą i rzeczywiście źle liczy ( za szybko ) na chwile obecną nie znam rozwiązania z matmy jestem za słaby :D ale jak tylko znajdę to napiszę.


Hmm,jak dałem po to nie trybiło :(

To teraz muszę cierpliwie czekać,aż znajdziesz rozwiązanie :P
Edytowane przez Gimp199 dnia 18.08.2009 21:47:41
 
kefirek
To teraz muszę cierpliwie czekać,aż znajdziesz rozwiązanie Pfft

Poprawiłem liczenie i teraz niemożliwe by źle coś liczyło.

A tak poza tym, to błąd był z kodem co się wstawiało w maincore.php, datego należy zamienic kod. W poście wyżej dałem nowy załącznik oraz podałem nowy kod jaki należy wkleić w maicore.php.
Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2009 22:52:02
 
Gimp199
Teraz wszystko śmiga jak należy Smile

Dzięki kefirek Smile

A tak wogóle to dało by się zrobić w panelu "Aktualnie Online" ,linie "Top20 Time" ? Po kliknięciu w ten napis,pokazał się na pół strony panel "Top20 Time" i w nim 20 userów którzy najwięcej czasu spędzili na forum?
 
kefirek
Gimp199 napisał/a:
Teraz wszystko śmiga jak należy Smile

Dzięki kefirek Smile

A tak wogóle to dało by się zrobić w panelu "Aktualnie Online" ,linie "Top20 Time" ? Po kliknięciu w ten napis,pokazał się na pół strony panel "Top20 Time" i w nim 20 userów którzy najwięcej czasu spędzili na forum?


Tak tak wszystko się da zrobić ale to już nie dotyczy tego tematu.
 
ziebol
Przepraszam, że odkopuję temat, ale mam tylko jedno pytanko :) Otóż licznik działa świetnie tylko przy rejestracji nowego użytkownika wyskakują mi błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To jest ten fragment:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak to naprawić?
Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 21.01.2010 19:35:30
 
krokiet19
Ja mam niestety kolejny problem, otóż po dodaniu na górze strony w nagłówku pojawia mi się

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy




EDIT: Sorki problem już rozwiązany.
Edytowane przez krokiet19 dnia 21.06.2010 16:22:05
 
Seba87
ziebol napisał(a):

Przepraszam, że odkopuję temat, ale mam tylko jedno pytanko :) Otóż licznik działa świetnie tylko przy rejestracji nowego użytkownika wyskakują mi błędy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To jest ten fragment:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak to naprawić?
Pozdrawiam.

Więc tak, w pliku /includes/user_fields/user_side_include.php zmień:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nie wiem czy te else musi być ale dałem tak na wszelki wypadek :D

Rozwiązanie jak zwykle banalne ;)

Dlaczego był ten błąd? Ponieważ kod chciał wyświetlić te dane dla gościa a gość takich zdefiniowanych danych nie posiada.
Dane definiują się dla użytkownika. Po rejestracji użytkownik nie jest zalogowany a system usiłuje uzyskać dostęp do tych danych.

Daje gotowy plik.

Instrukcja:

1 rozpakować
2 wrzucić zawartość katalogu do głównego folderu http na serwerze
3 Panel Administratora > Zarządzanie użytkownikami > Pola profilu: włącz czas spędzony na stronie
4 sprawdź czy działa.
Edytowane przez Drecha dnia 19.09.2011 01:00:43
 
http://pocieszyciel.xaa.pl/news.php
adi
Witam serdecznie, dało by zrobić z tego panel z 10 użytkownikami o najdłuższym spędzonym czasie? z góry dziekuje za pomoc .
Pozdrawiam.

//EDIT
Już sobie poradziłem dla zainteresowanych podaje kod
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozdrawiam.
Edytowane przez adi dnia 30.08.2016 20:41:22
 
slaskimix.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl