ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie da si? zalogowa? po aktualizacji
Sliski
Witam, chcia?em dokona? aktualizacji z wersji 6 do 7... pos?ugiwa?em si? instrukcj? zawart? w http://www.php-fu...d_id=21214 jednak po wykonaniu wszystkich polece? w??cza mi si? "tryb konserwacji na serwerze" z logowaniem. Wpisuj? login i has?o jednak nie dzia?a... zarówno mi jak i innym super adminom i adminom. Kto? wie jak to naprawi?? Chodzi o stron? www.10bk.pl

"Nieprawid?owa nazwa u?ytkownika lub has?o." - dane na 100% wpisuje poprawne, chyba ?e po 3latach korzystanie mi wylecia?o z g?owy ^^
Edytowane przez Pieka dnia 04.03.2009 20:25:51

www.10bk.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:20:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gander
Je?li aktualizowa?e? z wersji starszej ni? 6.01.12 to trzeba b?dzie przetworzy? wszystkie has?a w bazie, do podwójnie hash-owanych. W wersjach pocz?wszy od 6.01.12 has?a by?y zapisywane w postaci podwójnie hash-owanym, oraz przy logowaniu by?o sprawdzane czy has?o jest hash-owane jednokrotnie. Je?li tak, to by?o ponownie hash-owane i zapisywane do bazy. Od wersji 7.00.05 nie jest to ju? sprawdzane i st?d ca?y problem. Aby przetworzy? wszystkie has?a do postaci podwójnie hash-owanej, utwórz sobie plik o poni?szej tre?ci, wgraj na serwer i wykonaj JEDEN RAZ. Pami?taj wykona? backup tabeli bazy danych USERS, gdyby co? mia?o pój?? ?le...

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

UWAGA! Ten plik wy?wietli pust? stron?, wi?c nie od?wie?aj jej!
Edytowane przez Gander dnia 04.03.2009 20:09:29

gander.solutions
Famos
Mia?em to samo, mo?esz zrobi? te? tak - wej?? do bazy danych ep_usser password i pozmienia? ka?demu u?ytkownikowi funkcje na MD5 i po sprawie Smile
Edytowane przez Pieka dnia 04.03.2009 22:43:56

Sliski
Zrobi?em jak Gander pisa? i wszystko ok - dzieki Smile W prawdzie teraz mam inny b??d ale ju? wiem jak sobie poradzi?.

www.10bk.pl
Gander
Famos napisa?:
Mia?em to samo, mo?esz zrobi? te? tak - wej?? do bazy danych ep_usser password i pozmienia? ka?demu u?ytkownikowi funkcje na MD5 i po sprawie :)

Famos, Twoje nazewnictwo tabel wskazuje ?e Twoje rozwi?zanie bazuje na eXtreme-fusion, wi?c na przysz?o?? sprawd? czy Twoje rozwi?zanie pokrywa si? ze struktur? tabel w standardowym PHP-Fusion. Twój pomys? nie jest z?y, tylko zauwa? ?e takie rozwi?zanie mija si? z celem gdy u?ytkowników jest wi?cej ni? 10...

Niemniej jednak zwróci?e? moj? uwag? na to ?e istniej? procedury w MySQL, które s? bardzo przydatne i zaoszcz?dzaj? czasu i wysi?ku. Dzi?kuj?.

Zapytanie w phpMyAdmin
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy MYSQL

Skrypt:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

gander.solutions
Famos
Nie jestem jaki? wielkim znawc? w stronkach, ale to co wiem napisa?em ja mia?em 60 uzytkowników i zaje?o mi to 5 minut, wi?c nie jest to czasoch?onne wcale Wink Chodzi mi o moj? metode, pozdrawiam Smile
Edytowane przez Chemikpil dnia 06.03.2009 22:11:30

Sliski
No i powrót do tematu :( Wszyscy si? mog? logowa? tylko SuperAdmin jak si? loguje ma b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Kto? wie jak sobie z tym poradzi??
Edytowane przez Pieka dnia 05.10.2009 22:16:37

www.10bk.pl
Pieka
Czytamy Panie Kolego, szukamy i czytamy: http://www.php-fu...p;chars=50
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jack1920
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. <?php
  2. require_once "maincore.php";
  3. dbquery("UPDATE ".DB_USERS." SET user_password ='MD5(user_password)'");
  4. ?>
Zinterpretowano w sekund: 0.019, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

[strona ?ami?ca licencj?!]
Sliski
Pieka: Dok?adnie czytamy szukamy robimy o poprzednie tematy nie pomog?y...Sad Sprawdza?em zanim napisa?em post Wink

jack1920 Co z tym kodem zrobic?

www.10bk.pl
kacperex
U mnie dzia?a niby normalnie wszystko, ale do ACP wej?? nie mog?.

Nadpisywa?em plik admin_header.php kilka razy i nic. Linia 22 wgl?da tak:

Ma to? pomys? jaki??

recart
Po mojej instalacji, na 7 dalej nie mog? si? zalogowa? nawet jako Admin. Prosze o pomoc i w którym miejscu mam to wszystko pozmienia? ?eby si? logowac.
Edytowane przez khaman dnia 02.11.2009 21:27:54

Tazzz
Niestety poleg?em te? z instalacj? Frown , ale mam b??d, który chyba w tym temacie omawiany nie by?, a mianowicie: po instalacji i przekopiowaniu wszystkich plików nie mog? si? zalogowa? za pomoc? swojego loginu i has?a - wyskakuje komunikat, ?e b??dne. Dodam, ?e proces aktualizacji przeszed? bez problemów.

Wiadomo?? doklejona:
Tazzz napisa?/a:
Sorry, widz?, ?e dla problemu z has?ami podczas instalacji jest odr?bny temat- tam poszukam pomocy.

Wiadomo?? doklejona:
Tazzz napisa?/a:
Niestety poleg?em te? z instalacj? Frown , ale mam b??d, który chyba w tym temacie omawiany nie by?, a mianowicie: po instalacji i przekopiowaniu wszystkich plików nie mog? si? zalogowa? za pomoc? swojego loginu i has?a - wyskakuje komunikat, ?e b??dne. Dodam, ?e proces aktualizacji przeszed? bez problemów.

Wiadomo?? doklejona:
[quote]Tazzz napisa?/a:
Sorry, widz?, ?e dla problemu z has?ami podczas instalacji jest odr?bny temat- tam poszukam pomocy.

Wiadomo?? doklejona:
Tazzz napisa?/a:

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 21.11 - 20:38

Edytowane przez Tazzz dnia 22.11.2009 09:41:44

piterus
Od bodaj?e PF 6.01.12 has?a s? kodowane podwójnym MD5 i to mo?e by? przyczyn? problemów z logowaniem.

PW od moderatora:

tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Tazzz

No wi?c tak... ?eby po kolei by?o:
1) mia?em zainstalowanego Fusiona 6.01.* dla strony www.lkpsudety.eu,
2) zdecydowa?em si? wczoraj na upgrade do 7 wi?c zarchiwizowa?em wszystko kopiuj?c dodatkowo wszystkie pliki strony na dysk twardy,
3) aktualizacja z poziomu panelu administratora przesz?a bez problemu,
4) po wgraniu pozosta?ej zawarto?ci plików na stron? nie mog?em si? zalogowa? (jak podpowiedzieli mi koledzy przez to, ?e 7 ma inny poziom szyfrowania i nie powinno robi? si? upgrade'u od razu - pomijaj?c wersje przej?ciowe,
5)postanowi?em zgra? z powrotem wszystkie stare pliki usuwaj?c z katalogu g?ównego now? i nie dzia?aj?c? wersj?,
6) teraz nie ma ju? nic Sad po zmianie CHMOD-ów wy?wietla wprawdzie prawid?ow? ?cie?k? dost?pu (http://www.lkpsudety.eu/news.php) ale nic poza tym, ?adnej tre?ci. Nie mog? si? te? dosta? do bazy poprzez PHPMyAdmina
7) jest jeszcze jaki? ratunek ??

PW od moderatora:

Edytowane przez Tazzz dnia 22.11.2009 09:42:14

yaycy-69
Witam.
Aktualizowa?em serwis
1. ozzzprc.pl - by?o troch? problemów. Na pocz?tek wy?wietli?o mi stron? serwisow? i nie mog?em si? zalogowa?. Skorzysta?em z rady Gandera
(zapytanie w bazie)
i zalogowa?em si? bez problemu.
Pó?niej musia?em usun?? tylko subheader.php i stare themy. Stronka hula. :)
Edytowane przez yaycy-69 dnia 01.05.2010 14:03:11

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl