ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Drag'n'Drop (Ajax) w PF v7
pixiproject
Czy istniej jakakolwiek możliwość zastosowania tego http://mintajax.p...ag-n-Drop/ w PHP-Fusion v7. Mam na myśli, że panele na stronie mogłyby się poruszać tak jak w linku. Jeśli istnieje taka możliwość prosiłbym o jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - hoopak 26.02 - 21:23
 
http://projectsite.unl.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 18.04.2024 00:24:14
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nie ma potrzeby mieszania w to jakiejkolwiek odmiany Ajaxa, skoro mamy jQuery do dyspozycji. Idealnym przykladem jest strona testowa Wooyi: http://fusionv7.2.... Tylko zawalu nie dostan przy przegladaniu Wink
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
pixiproject
Heh. Strona --> Świetna, przynajmniej jesli chodzi o zastosowanie jQuery. Te zwijanie i chowanie paneli też genialne. Tylko czy istnieje szansa na stworzenie jakiegoś topic'u, w którym byłoby opisane co i jak ?
 
http://projectsite.unl.pl
DJPromo
Genialne Grin Czy jest możliwość, żeby ktoś opisał jak to albo mniej więcej nakierował jak zabrać się za napisanie tego Grin
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
ELO320
Powiem że to niezły bajer. xD Sam chciałbym mieć coś takiego na własnej stronie Grin Mało co mi gały nie wylazły jak to zobaczyłem ;p
 
www.imperium-gier.pl
pixiproject
Na stronie mintAjax jest opisane co i jak. Tylko, że mam problemy z podpięciem tego pod PHP-FUSION. No ale skoro można zrobić to samo z jQuery - pozostaje tylko czekać aż Wooya podzieli się z nami swoim kodem xD.
 
http://projectsite.unl.pl
Artur-M
To jak Wooya? Oświecisz nas instrukcją na Drag&Drop w panelach?
Edytowane przez Artur-M dnia 26.03.2009 11:00:52
 
Wooya
Ok. No to po kolei :)

Jak pozwolić na dowolne układanie paneli na stronie.


Uwaga! Na przykładzie domyślnego theme z PFv7 czyli Gillette. W innych themach analogicznie.

1) pobieramy jQuery UI dla jQuery 1.2.6 ze strony http://jqueryui.com i wgrywamy plik jquery-ui-1.5.3.custom.min.js do katalogu themes/Gillete (ja go wgrałem pod nazwą jquery-ui.min.js)

2) otwieramy plik themes/Gillette/theme.php i dodajemy za:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


3) odnajdujemy w pliku themes/Gillette/theme.php funkcje render_page() i modyfikujemy linijki odpowiedzialne za stałe LEFT i RIGHT:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


4) odnajdujemy w pliku themes/Gillette/theme.php funkcje openside() oraz closeside() i modyfikujemy ją jak poniżej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


5) do pliku themes/Gillete/styles.css dodajemy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I to wszytko :) Możemy teraz układać sobie panele na stronie jak chcemy ;)

PS1: trza by jeszcze dopisać funkcję w JS zapamiętującą w cookie a następnie przywracającą położenie paneli z cookie, ale... mi sie nie chce :P Może kiedyś ;)

PS2: nie do końca prawidłowo wyglądaja panele po prawej, ale to kwestia zabawy z CSS...

Przykładowe działanie powyższych modyfikacji w skórce Gillette na stronie http://fusionv7.2...l/news.php
Edytowane przez Wooya dnia 25.03.2009 17:11:04
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png
 
Artur-M
Ok, wszystko fajnie ale...
1. Czy tak można, że jak po np. lewej stronie nie ma już żadnych paneli, to część z newsami się rozciąga i strona jest 1-stronna? A jak chcemy panel wrócić na lewą stronę, to kolumna z newsami automatycznie się zmniejsza?
2. Czy można oszukać wygląd strony i ustawić jej układ na: kolumna z newsami, kolumna z panelami, kolumna z panelami? Czyli efekt podobny do tego: http://www.kibice...
Edytowane przez Artur-M dnia 26.03.2009 11:07:43
 
Wooya
Pewnie, że można. Kwestia odpowiedniego kodu CSS. Czy wszystko mam za was robić? Wink Trochę pomyśleć i zrobić sobie samemu!
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png
 
Maclaw
I jak z tą fukcją z cookie? Napisałby ktoś?
 
bartek124
Może sam spróbujesz. Zobacz a accordion_navigation_panel, jak to jest zrobione. Dodatkowo masz tam odpowiedni plugin jQuery obsługujący cookie przez JS.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
szyty
Ja mam trochę inny problem:

Wyskakuje mi
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Oto zawartość pliku w tym miejscu (funkcja openside() ):
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. function openside($title, $collapse = false, $state = "on") {
  2.  
  3. global $panel_collapse; $panel_collapse = $collapse;
  4.  
  5. echo "<li id='".$boxname."'>\n";
  6. echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n<tr>\n";
  7. echo "<td><img src='".THEME."/images/side-left.gif' align='left'></td>\n";
  8. echo "<td class='scapmain' align='center' width='100%'>$title</td>\n";
  9. if ($collapse == true) {
  10. $boxname = str_replace(" ", "", $title);
  11. echo "<td class='scapmain' align='right'>".panelbutton($state, $boxname)."</td>\n";
  12. }
  13. echo "<td><img src='".THEME."/images/side-right.gif' align='right'></td>\n";
  14. echo "</tr>\n</table>\n";
  15. echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n<tr>\n";
  16. echo "<td class='side-body'>\n";
  17. if ($collapse == true) { echo panelstate($state, $boxname); }
  18.  
  19. }
Zinterpretowano w sekund: 0.029, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10


Widzę, że na stronie http://fusionv7.2...l/news.php
też to nie za dobrze działa bo wyskakuje podobny error.

P.S.
Moja strona również trochę się rozjeżdża.
Edytowane przez szyty dnia 28.09.2009 22:07:33
 
www.radiopullzfm.pl
Artur-M
U mnie występuje dokładnie ten sam błąd. Co jest nie tak?
 
adi2
Hmmm u mnie to samo tylko, ze w linii 144.
Moja linia 144:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Panelami też poruszać nie mogę ;/
Edytowane przez Pieka dnia 29.07.2010 22:18:00
 
Gander
To oznacza że zmienna $boxname jest niezdefiniowana w momencie gdy próbuje się wykorzystać jej zawartość. W funkcji widocznej w poście @szyty-ego widać że ta zmienna nie została zdefiniowana (co jest dziwne skoro ma być wartością atrybutu id w znaczniku HTML). Najpewniej miała to być jakoś zmodyfikowana nazwa panelu ze zmiennej $title, ale twórca kodu zapomniał to wstawić.
 
gander.solutions
adi2
To poprawił mi by to ktoś albo na jaką zmienną mam poprawić?
 
czarny_plock
Też mam ten problem. :/

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML


Wiadomość doklejona:
Pomoże ktoś?
Edytowane przez czarny_plock dnia 21.03.2011 15:07:42
 
maad
Fajny temat a nikt nie chce podjac sie rozwiazania problemu.
 
walus16
Witam, usiadłem dzisiaj do komputera z myślą iż w PHP-Fusion v7.02 przydałaby się zmiana wyglądu zarządzania panelami. Działa już przenoszenie paneli tylko nie wiem jak zrobić zapisywanie efektów przenoszenia do bazy MySQL. Pomożecie?

panels.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 10.09.2012 18:42
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl