ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ró?nice w strukturze themów PFv7 i PFv6
ovan
Witam. Kupi?em fajny theme do mojej stronki w PF6, i chcia?bym dostosowa? j? do mojej drugiej stronki w PF7. Jakie s? ró?nice w themach z PF6, a w PF7? Czy da si? w ogóle je przerobi?? Za pomoc z góry dzi?kuj? Wink

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - chemix 14.02 - 20:57

Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2009 21:28:05

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 03:05:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lomcskw
Skórki daj? si? przerabia?, aczkolwiek jest z tym troch? pracy. Osobi?cie prawie przerobi?em skórk? Milestone, kiedy okaza?o si?, ?e kto? ju? to zrobi? i jest dost?pna w necie pod v7. Opis jest na stronie http://www.extrem... musisz poszuka?, bodaj?e w artyku?ach.
Pozdrawiam i powodzenia Smile
Edytowane przez Chemikpil dnia 14.02.2009 21:59:42

Pieka
Prosze bardzo, w zalaczniku znajdziesz opis, co prawda po angielsku, ale lepsze to niz nic.
Pieka dodał/a następującą plik:
php-fusion-7-theming_pdf.zip [81.12kB / 5246 Pobrane]

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ovan
Heh takie ?ycie. S?abo znam angielski, ale "twardym trzeba by?, a nie mi?kkim". XD Dzi?ki za poradnik. Wink

bartek124
Szczerze? Skórki ?atwiej si? przerabia ni? infusiony i inne rzeczy.

Jest to kwestia spi?cia dwóch funkcji: render_header() i render_footer() w jedn?: render_page(), a mi?dzy nimi wstawiamy kod wy?wietlaj?cy stron?, czyli np:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Do tego usuwamy funkcje: opensidex() i closesidex() oraz dodajemy brakuj?ce klasy w css (nie wymieni? Ci teraz wszystkich bo nie pami?tam ale mi?dzy innymi .bbcode, .admin_message itp).

Chyba o niczym nie zapomnia?em ;).
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Artur-M
Dzi?ki bartek124 za "instrukcj?" po polsku. To zaczynam prac? w takim razie nad dostosowaniem skórki "Heroes" (moja ulubiona, pasuje do gry Ikariam).

Wiadomo?? doklejona:
bartek124 napisa?/a:
(...) dodajemy brakuj?ce klasy w css (nie wymieni? Ci teraz wszystkich bo nie pami?tam ale mi?dzy innymi .bbcode, .admin_message itp).

Ok, te 2 klasy doda?em, ale to nie wszystko. Poszukam jeszcze ró?nic i, jak co? znajd?, dam zna?.
?e te? nie ma programu, który by pokazywa? ró?nice w 2 plikach tekstowych (jak w "Total Commanderze" - porównuje 2 kolumny)...
Edytowane przez Artur-M dnia 15.02.2009 13:49:29

jantom
Od dzisiaj mamy dost?pny artyku? w dwóch cz??ciach o konwersji skórek:
Pierwsza cz???
Druga cze??

http://jantom.info
Artur-M
jantom napisa?/a:
Od dzisiaj mamy dost?pny artyku? w dwóch cz??ciach o konwersji skórek:
Pierwsza cz???
Druga cze??

Wow - no to teraz, po takim artykule, liczba nowych skórek do PF v7 drastycznie si? zwi?kszy Smile
Edytowane przez Artur-M dnia 23.02.2009 23:03:59

asters
Czy to jest przet?umaczony tutorial z angielskiego?
Zabiera?am si? nawet do jego t?umaczenia ale zawsze nie by?o mi po drodze z uko?czeniem...
Sk?adam ho?d wytrwa?ym:
T?umaczenie: lomcskw
Korekta i sk?ad: jantom.

Grin
Edytowane przez asters dnia 24.02.2009 08:53:49
czasem lepsze jest wrogiem dobrego

Pieka
Tak, to jest tlumaczenie z angielskiego, ale podziekowania w pierwszym rzedzie naleza sie koledze lomcskw, poniewaz to on jest autorem tlumaczenia, a jantom przeksztalcenia i dostosowania do naszych potrzeb (artykulow). Obu Panom jestesmy wdzieczni za prace i przede wszystkim efekt koncowy. Dziekujemy Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
asters
Dodaj? po??czone artuku?y o konwersji themów przerobione do PDF. Autorem jest Matonor, t?umaczone przez lomcskw, redakcja - jantom.
Pozdrawiam.

//Musia?em poprawi? - jantom

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - jantom 17.03 - 15:08
asters dodał/a następującą plik:
konwersja_theme_v6_do_v7.zip [756.39kB / 2017 Pobrane]

Edytowane przez jantom dnia 17.03.2009 15:03:39
czasem lepsze jest wrogiem dobrego

Cross77
Mam problem otó? kupi?em : http://szabloniki...s-344.html
i chce go przerobi? na v7. Problem jest taki ?e nie mam pliku theme.php jest tylko folder images i style.css

Chemikpil
Poniewa? ten szablon nie jest przystosowany do PF, wi?c musisz sam go przystosowa?.
Edytowane przez Pieka dnia 02.05.2009 21:21:43
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Kaminho
Mam problem z funkcjami openside() i opensidex(), nie wiem jak to przerobic w theme.php:

Edytowane przez Pieka dnia 05.09.2009 21:51:44

Szapko
Powinno wygl?da? to tak:

Oczywi?cie mo?e si? co? rozje?d?a?, ale bez theme i testów nic na to nie poradz?. Sam powiniene? sobie da? rad?, bo to wcale nie jest takie trudne.

A i pami?taj o usuni?ciu opensidex, closesidex i tablebreak, bo to w PF v7 jest niepotrzebne.

Kaminho
Dziala, ale teraz mam kolejny problem
Blad:

theme.php

Panele nie maja okreslonej szerokosci i srodkowy ma grafike boczna zamiast swojej.Po zalogowaniu sie top rozjezdza.
Edytowane przez Kaminho dnia 12.09.2009 09:33:32

Mathev1
Witam, mam takie pytanko.. Mam thema sk?adaj?cego si? z pliku php i css i tu problem.. Jak dostosowa? kod zeby strona nie rozjezdza?a w roznych rozdzielczo?ciach ekranu?

Kod css:

Kod php:

U mnie przy rozdzielczosci 1152x864 jest ok, ale u innych przy innych rozdzielczosciach ucina logo i stopke.. Bardzo prosze o pomoc..

Wiadomo?? doklejona:
Znalaz?em kod w javascript.. Nie próbowa?em.. Postaram si? co? kiedy? pokombinowa? odno?nie rozdzielczo?ci strony.. Ale teraz co do tych plików u góry.. "*.css i *.php" Je?li kto? wie.. Prosze o pomoc.. Nie wiem czemu.. Ale ucina mi logo/top.. Próbowa?em zmienia? w kodzie.. Ale nie wiem czemu si? nie da.. Prosze o pomoc.. Z góry dziekuj? :)

Pozdrawiam :)
Edytowane przez Mathev1 dnia 11.10.2009 14:55:36
"Z idiot? si? nie duskutuje, najpierw sprowadzi Ci? do swojego poziomu, po czym przewy?szy do?wiadczeniem..."

thcteam
Artur-M napisa?/a:
Dzi?ki bartek124 za "instrukcj?" po polsku. To zaczynam prac? w takim razie nad dostosowaniem skórki "Heroes" (moja ulubiona, pasuje do gry Ikariam).

Wiadomo?? doklejona:
bartek124 napisa?/a:
(...) dodajemy brakuj?ce klasy w css (nie wymieni? Ci teraz wszystkich bo nie pami?tam ale mi?dzy innymi .bbcode, .admin_message itp).

Ok, te 2 klasy doda?em, ale to nie wszystko. Poszukam jeszcze ró?nic i, jak co? znajd?, dam zna?.
?e te? nie ma programu, który by pokazywa? ró?nice w 2 plikach tekstowych (jak w "Total Commanderze" - porównuje 2 kolumny)...

Jak to nie ma programu... Polecam WinMerge.
Darmowy i pozwala porownywac pliki tak jak
potrzeba i jak to wymieniles...

Pozdrawiam Wink

Pieka
Alez ten kolega o tym wie od dawna: http://www.php-fu...d_id=23233
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl