ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Data dodania w tytule newsa
piotrek1231
Witam.
Chciałbym dodać datę dodania w tytule newsa, w taki sposób, aby do lewej wyrównany był właściwy tytuł, zaś do prawej data dodania: dzień-miesiąc-rok.
W jaki sposób mogę uzyskać taki efekt?

PS.Dodam, że posiadam theme PTF-Blue


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 18.01 - 16:05
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 14.04.2024 17:09:21
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lukas_s
Pozwolę sobie odświeżyć temat, również jeśli można proszę o informację jak to zrobić?
 
Szapko
Zmień:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Gdzie XX i YY to oczywiście szerokość w pikselach. Musisz wiedzieć ile szerokości w pikselach ma belka tytułowa i przeznaczyć odpowiednią ilość na tytuł i datę.
Jeżeli nie wiesz jakiej jest szerokości, to wpisz na początek po 50px-100px i zwiększaj po trochu aż dopasujesz. Jeżeli data przeskoczy do następnej linii, to zmniejsz.
Dla daty, chyba, powinno wystarczyć 80px-100px.
Edytowane przez Szapko dnia 15.10.2010 14:00:24
 
lukas_s
To jeszcze zadam pytanie gdzie to zmienić?
Przepraszam że pytam o takie rzeczy ale początkujący jestem i nie wiem czy wrzucać to do news.php czy szukać w katalogu themes?
Edytowane przez lukas_s dnia 15.10.2010 14:40:02
 
Chemikpil
lukas_s napisał/a:
To jeszcze zadam pytanie gdzie to zmienić?
Przepraszam że pytam o takie rzeczy ale początkujący jestem i nie wiem czy wrzucać to do news.php czy szukać w katalogu themes?

W theme.php twojej skórki w funkcji render_news.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
lukas_s
Chemikpil napisał/a:
lukas_s napisał/a:
To jeszcze zadam pytanie gdzie to zmienić?
Przepraszam że pytam o takie rzeczy ale początkujący jestem i nie wiem czy wrzucać to do news.php czy szukać w katalogu themes?

W theme.php twojej skórki w funkcji render_news.


Niestety w themie skórki Gillet nie ma znacznika $title natomiast jest $subject - czy o to chodzi?


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ewentualnie jak ktoś może to niech podpowie co i jak?
 
Pieka
Ten temat znajduje sie w dziale v6 i dotyczy TYLKO v6. Dotarlo?
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
lukas_s
Pieka napisał/a:
Ten temat znajduje sie w dziale v6 i dotyczy TYLKO v6. Dotarlo?


Tak dotarło - dzięki za wylewne przedstawienie stanowiska kolegi Głównego Administratora.

P.S.
Zastanawia mnie jednak fakt dlaczego gdy założyłem podobny temat w dziale v7 został on szybko usunięty?
Dlatego pozwoliłem spytać się tutaj licząc na jakąś pomoc.
 
Pieka
lukas_s napisał/a:
Pieka napisał/a:
Ten temat znajduje sie w dziale v6 i dotyczy TYLKO v6. Dotarlo?


Tak dotarło - dzięki za wylewne przedstawienie stanowiska kolegi Głównego Administratora.

P.S.
Zastanawia mnie jednak fakt dlaczego gdy założyłem podobny temat w dziale v7 został on szybko usunięty?
Dlatego pozwoliłem spytać się tutaj licząc na jakąś pomoc.

Nie widze, aby kolega Lamacz Regulaminu mial zalozony jakikolwiek temat w dziale v7.
W kwestii pisania w tematach istniejacych, jest jasno napisane, ze to dzial v6, wiec logika nakazuje poruszac w nim tylko i wylacznie kwestie zwiazane z PHP-Fusion v6. Jesli to tak ciezko pojac, to moze kolega Lamacz Regulaminu powinien skupic sie tylko na czytaniu? W tym poplnic bledu nie mozna i nie grozi publiczne zwrocenie uwagi przez niedobrego Glownego Admina.

Post, w ktorym padla informacja o Gillette usuwam, reszta zostaje jako, ze koledzy napracowali sie i zgodnie z trescia dzialu wstawili swoje odpowiedzi poslugujac sie wlasciwymi wersjami skryptu, a co za tym rowniez plikow. Koniec, kropka.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl