ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,389
Najnowszy użytkownik: brio2000

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
07.07.2024 21:47:49
JazOOn. Wszyscy czekamy,na Pana ,jakiś post na forum.A przynajmniej ci którzy pamiętają.

JazOOn
05.07.2024 21:32:18
Siema. Jak tam?>

krystian1988
01.07.2024 07:16:14
Smile

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Extreme Point System w PF v7
Bochen
Musiałeś źle zmodyfikować pliki z forum. Sam z tego korzystam i zlicza bez zarzutu. Bo wątpię byś w PA nie dodał ilości pkt za napisany postSmile?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.07.2024 21:53:41
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Seichyn
Dlaczego w panelu najaktywniejszych (w eps by Kefirek) wyskakuje mi komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wyświetla się on, gdy użytkownik na pierwszym miejscu dodał swój avatar.
Z modem nie widzę żadnych problemów, wszystko wygląda ok, jedynie wyskakuje ten komunikat.
Nigdzie indziej go nie ma nawet, gdy daje podgląd panelu w PA.
Da się jakoś usunąć ten komunikat, albo dojść dlaczego się on pojawia?
 
kefirek
Seichyn napisał/a:
Dlaczego w panelu najaktywniejszych (w eps by Kefirek) wyskakuje mi komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wyświetla się on, gdy użytkownik na pierwszym miejscu dodał swój avatar.
Z modem nie widzę żadnych problemów, wszystko wygląda ok, jedynie wyskakuje ten komunikat.
Nigdzie indziej go nie ma nawet, gdy daje podgląd panelu w PA.
Da się jakoś usunąć ten komunikat, albo dojść dlaczego się on pojawia?


Błąd poprawiłem i zaktualizowałem załącznik

arsenal9407 napisał/a:
Top_user_panel nie działa. Dodaję punkty przez PA a i tak zlicza źle. Tzn. w ogóle nie liczy punktów. Dodałem userowi 10 pkt. a w rankingu pisze, że 0. Zaś w w profilu wyświetla się dobrze.


Sprawdzałem i działa dobrze liczy tak jak trzeba.
 
konto usuniete
Mam taki problem. W profilu pojawia mi się
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Wiem, że to wina baraszkując tabel w bazie. Niestety kod w dodatkowej stronie nic nie dał a jeśli chodzi o ręczne tworzenie tabeli w bazie to już dla mnie czarna magia. Co mogę zrobić ?

Druga sprawa to chyba nie prawidłowo wyświetlający się panel :

images38.fotosik.pl/241/80317077a937f56cm.jpg

Co mogę z tym zrobić ?
 
Christaad
Mi wszystko działa, ale mam inny błąd (chyba przez odświeżanie strony podczas instalacji) utworzyły mi się 3 ikonki "eXtreme Point System" w zarządzaniu użytkownikami. Jak mogę usunąć te dwie zbędne??
 
jakyb
Usuń poprzez Bazę danych
 
http://trinity-tech.pl
Christaad
jakyb napisał/a:
Usuń poprzez Bazę danych

A dokładnie co w bazie danych bo nie jestem w tym za dobry. A jeszcze usunę coś czego nie powinienem. Wink
 
Bochen
W tabeli admin poszukaj dublujących się wpisów i je skasuj Smile
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
konto usuniete
Witam!
Mam taki problem, ze po napisaniu na forum wątku to nie dolicza punktów. Jak dodam ręcznie z poziomu PA to jest ok. Co może być przyczyną takiej sytuacji? Pozdrawiam

PS drugie pytanie: czy jeśli chodzi o punkty za wpisy na forum to mają być tylko dodawane nowe tematy czy też za wszystkie posty nawet w temacie więcej niż raz jak się użytkownik wpisze ?

Wiadomość doklejona:
Pytanie... a Jak to odinstalować?????
Edytowane przez konto usuniete dnia 10.01.2010 23:44:07
 
Bochen
Pytanie za 100 pkt :) Jak te pkt połączyć z tym: http://www.php-fu...ost_136722

Nie nalicza postów, więc niech nie nalicza też pkt :)

Wiadomość doklejona:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Coć takiego zaczęło mnie witać po próbie wejścia w pa do ustawień wtyczki. Dodam, że .htaccess był wywalany i próbowałem bez niego, ale nadal to samo. Wcześniej tego problemu nie miałem.
Edytowane przez Bochen dnia 18.01.2010 21:07:50
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
dezmontnikus
foxi89 napisał/a:
Mam taki problem. W profilu pojawia mi się
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Wiem, że to wina baraszkując tabel w bazie. Niestety kod w dodatkowej stronie nic nie dał a jeśli chodzi o ręczne tworzenie tabeli w bazie to już dla mnie czarna magia. Co mogę zrobić ?

Druga sprawa to chyba nie prawidłowo wyświetlający się panel :

images38.fotosik.pl/241/80317077a937f56cm.jpg

Co mogę z tym zrobić ?

Wszyscy zadają pytania a nikt nie odpowiada chociaż wiedzą...
Usuń wszystkie tabele i komórki związane z EPS czyli:(odinstalowanie)
-Wchodzimy do phpmyadmin tabela fusion_admin klikamy podgląd (górna zakładka) i szukamy "eXtreme Point System" (u mnie jest to pole admin_title wiersz 45, druga strona) znajdujemy i klikamy Usuń
- Dalej tabela "fusion_users" i zaznaczamy pola user_points, points_normal, points_bonus, points_punishment i klikamy w "Zaznaczone:" Usuń
- Następnie musimy z bazy danych usunąć: fusion_eps_points, fusion_eps_rangs Klikamy na podgląd w bazie i zaznaczamy te tabele potem usuwamy
(instalacja)
-Wrzucamy te pliki z EPS (robimy kopie tych swoich) uruchamiamy plik eps_install.php potem wchodzimy do bazy i dajemy zapytanie SQL
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie wiem czy jest dobre ale mi działa... zrobiłem je na podstawie modyfikacji "pomógł". Mi zlicza pięknie punkty.

Twoja druga sprawa. "Najaktywniejsi"
Żeby to poprawić edytuj plik tego panelu "top_users_panel.php" gdzieś nie jest zamknięty znacznik height chyba linijka ~25 jak kefirek już tego nie poprawił :)
www.e-cs.pl
fun1.jpg
 
e-cs.pl
Gismo_PL
@dezmontnikus - masz wielgachną rację z tym zapytaniem do bazy ponieważ w tabeli (prefix)users pola:
user_points
points_normal
points_bonus

oraz
points_punishment
posiadają przypisaną w kolumnie Null wartość Tak i wówczas brakuje naliczania punktów. Zmiana na Nie a więc wymuszenie wypełnienia pola i przypisanie wartości 0 - zero rozwiązuje ten problem Wink - bynajmniej w moim przypadku.
 
http://fsong.pl
NathNougat
.
Edytowane przez NathNougat dnia 12.03.2010 17:29:12
 
dejotg7
A można zrobić tak by resetować te punkty np. co miesiąc lub co określoną liczbe dni i żeby pierwsza i druga osoba była gdzieśz zapisywana co każdy reset ?
 
http://n3bb.eu/
kibel
A czy da rady aby EPS liczył punkty też Super admina i Admina itp oraz żeby liczył tez punkty za komentarze?
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
Borek
kibel napisał/a:
A czy da rady aby EPS liczył punkty też Super admina i Admina itp.?


Zapoznaj się z tym postem: http://www.php-fu...ost_137779
 
www.ddadc.com.pl
kibel
A może mi ktoś podesłać instrukcję jak edytować pliki bo nie chce stracić swoich ustawień itp.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
Borek
Przez FTP. Tam edytujesz wszelkie pliki.
 
www.ddadc.com.pl
kibel
No wow ale mi chodzi oto gdzie co wkleić edytować usunąć itp aby nie ruszać swoich płków zamieniając je.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
kibel
Ok dzięki.
Kliknij pomogl.png jeśli pomogłem.

Bo życie uczy nas myślenia.
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl