ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,307
Najnowszy użytkownik: kinimod

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
09.10.2019 23:34:33
Salutto alkoholicco! Grin

piterus
04.10.2019 14:15:35
Hmm... To jak kropek, pasków i kratek nie spamiętał, to pewnie w szkiełka były Pfft

krystian1988
23.09.2019 09:05:57
Pytasz o coś o czym nie pamiętam Pfft

piterus
22.09.2019 12:47:35
A paski lub kratki? Pfft

krystian1988
21.09.2019 11:03:29
Kropek nie pamiętam Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting Hekko.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Brak "kodu potwierdzającego" podczas rejestracji
adokit
Przy rejestracji nie wyświetla kodu potwierdzającego, zamiast tego jest napis "kod potwierdzający" spotkał sie może ktoś z takim problemem?


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - bartek124 05.10 - 17:27

Edytowane przez adokit dnia 05.10.2008 18:20:25
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 19.10.2019 17:44:19
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting Hekko.pl
IP: localhost  
Pyton
NO ja mam ten sam problem;/
 
Pieka
Galeria dziala prawidlowo? Jesli nie tworzy miniatur to brakuje na serwerze bibliotek GD. Zmien w ustawieniach rejestracji z obraz na tekst, a nastepnie doowiedz sie wiecej na temat mozliwosci swojego serwera.
 
www.php-fusion.pl
Pyton
DziękujeWink zabieram sie do sprawdzania

Wiadomość doklejona:
to otrzymałem od providenta:
"Pragne zauwazyc, iz zgodnie z informacjami zawartymi pod adresem:
http://home.pl.....
biblioteka GD jest zainstalowana na naszych serwerach, jest kompatybilna z wersja 2.0.34, z obsluga FreeType w wersji 2.3.4." czyli to nie wina serwera- chyba?!

Wiadomość doklejona:
A i na poprzednie wersji 6.00.XX działało
Edytowane przez Pieka dnia 11.10.2008 10:59:12
 
adokit
Pieka zmiana na tekst niestety nic nie dała, w miejscu gdzie powinien sie pojawić KOD umieszczony jest napis "kod potwierdzający".
Edytowane przez adokit dnia 11.10.2008 09:06:05
 
Pieka
Nadpisz pliki z katalogu includes i wykonaj dzialanie, ktore opisalem w tym poscie: http://www.php-fu...ost_105609

Edit: Poza tym, jesli jest to serwer na home.pl, utworz w glownym katalogu strony dodatkowy, o nazwie tmp.
Edytowane przez Pieka dnia 11.10.2008 11:12:27
 
www.php-fusion.pl
adokit
Wykonanie w/w czynności nie przyniosły poprawy, tabela captcha była całkowicie pusta, stworzyłem również katalog...i dalej nic. macie może jeszcze jakieś pomysły?
 
Pieka
Pytacie jako jedna osoba, ze uwazasz, ze moje odpowiedzi sa adekwatne do obu sytuacji? Adres strony prosze.
Poza tym, nie piszecie, czy strona jest po upgrade, przeniesieniu, czy moze to swieza instalacja? Mam zgadywac?
Edytowane przez Pieka dnia 11.10.2008 11:54:42
 
www.php-fusion.pl
Pyton
Dobra na home.pl jest ten folder tmp. mnie już wszystko działa skontaktuj sie z właścicielem/pomocą serwera niech Ci ten plik utworzą z plikem w środku (tam sa te biblioteki). Wink taki mały pliczek a tyle zachodu...Wink
Dzięki za pomoc
 
adokit
Pyton może udostępnisz te biblioteki:]
Edytowane przez adokit dnia 11.10.2008 16:27:38
 
misiek_snk
Witam, mam taki problem, ze zamiast kodu potwierdzajacego na obrazku sa jakies fale. Plik czcionki jest gdzie byc powinien, kilkakrotnie nadpisywalem katalogi, galeria dziala prawidlowo, akcje z tabela captcha zrobilem. Prosze o pomoc! tanierajdowanie.b...
Pozdrawiam
Edytowane przez misiek_snk dnia 14.10.2008 20:28:46
 
Pieka
Katalog tmp z chmod=777 utworzony w glownym katalogu strony?
 
www.php-fusion.pl
misiek_snk
Tak, katalog utworzony, chmod=777.
 
Pieka
misiek_snk napisał/a:
Tak, katalog utworzony, chmod=777.

Sprawdz, czy jest generowany kod jesli zmienisz w ustawieniach rejestracji z obrazu na tekst.
 
www.php-fusion.pl
misiek_snk
Nic sie nie zmienia, ustawione jest na 'tekst', a przy rejestracji nadal pojawia sie grafika z falami.
 
Pieka
W ogole dziala Ci zmiana ustawien z poziomu PA? Bo z tego co piszesz wychodzi, ze nie. Zainstaluj ponownie.
Edytowane przez Pieka dnia 14.10.2008 20:41:51
 
www.php-fusion.pl
misiek_snk
Zmiana ustawien jak najbardziej dziala, moge calkowicie wylaczyc ten kod potwierdzajacy. Niestety po wlaczeniu znowu pojawiaja sie fale.
 
Pieka
Wybacz, nie znam sie na cudach, a z tego co piszesz jasno wynika, ze w tym przypadku dzieja sie rzeczy niewytlumaczalne, skoro:
1. Pliki masz oryginalne i w nienaruszonym stanie.
2. Pliki i katalogi maja wlasciwe chmody (kolejno 644 i 755).
3. Tabela w bazie jest w stanie idealnym.
4. Katalog tmp utworzony z chmod=777.

W efekcie nadal nie masz poprawnie wyswietlanego kodu? Normalnie Akta X.
Wiesz co, najlepiej zrobisz zmykajac czym predzej z boo.pl na pierwszy lepszy darmowy hosting, bo jedyna rzecz jaka mi teraz do glowy przychodzi, to, ze znowu maja jakies chore ustawienia swoich serwerow.
Edytowane przez Pieka dnia 14.10.2008 21:39:24
 
www.php-fusion.pl
misiek_snk
1. Pobralem jeszcze raz caly cms i podmienilem znowu includes.
2. Chmody ustawione zgodnie z tym co w readme
3. W bazie raczej wszystko ok

Przepraszam za zajecie czasu, skoncze pewnie na tym ze wylacze calkiem kod potwierdzajacy.
Pozdrawiam
 
YaQzi
Miałem identyczny problem na boo.pl -_-
Dłuugo nad tym siedziałem, zmieniałem chmod i sam kod generatora i kicha... W końcu się wkurzyłem i wyłączyłem czcionki PHP-F i użyłem domyślnej GD. :P Może nie wygląda tak efektownie ale działa. :)

Edytuj plik securimage.php i zmień:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 28.12.2008 13:22:44
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl