ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,389
Najnowszy użytkownik: brio2000

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
07.07.2024 21:47:49
JazOOn. Wszyscy czekamy,na Pana ,jakiś post na forum.A przynajmniej ci którzy pamiętają.

JazOOn
05.07.2024 21:32:18
Siema. Jak tam?>

krystian1988
01.07.2024 07:16:14
Smile

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Kod HTML w nazwach linków nawigacji
Amikowiec
Chcialbym móc korzystać z kodu HTML ( w celu pogrubienia) w linkach nawigacji.

Znalazłem jedynie instrukcje jak to zrobić w starszych wersjach:

m_i_n napisał/a:
To moze ja podam rozwiazanie ktore zadowoli nie tylko autora tematu:

MOD: Mozliwosc wpisywania kodu HTML w nazwach linkach nawigacji:

Edytujemy plik: administration/site_links.php

Zmieniamy 2 linijki na:

57:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

75:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zapisujemy i juz.
Po tym zabiegu mozna dodawac dowolne znaczniki do nazw linkow. Wlacznie z obrazkami co moze nam zastapic new nawigation panel (uszanowanie dla autora ale nie wytrzymalem nerwowo przy bledach tego infusiona).
Przykład -> menu nawigacja na mojej stronce.

Rozwiazanie ktore podal wyzej SebaZ (zauwazylem dopiero po napisu posta) jest niekompletne. ZMiana tylko jednego spowoduje bledy przy probie edycji linka!!!!!!!!!!!!

A ponizej gotowy plik do podmienienia dla leniwych:


A jak zastosować to do najnowszej wersji? Z góry dziękuję.
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.07.2024 20:47:30
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Edytuj plik administration/site_links.php, znajdz (linia ~60):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nastepnie znajdz (linia ~90):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 26.08.2008 22:46:21
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
lazar
Dzięki Pieka też mi się to przydało.
 
http://www.goslavia.na1.pl
zezol
Co trzeba zrobić, aby móc dodawać do pola z nazwą linku inne znaczniki HTML (np. img)? Po dodaniu "na siłe" (z usunięciem funkcji stripinput) dosłownie rozwala pole nazwy linku na części pierwsze.
Może w sumie poczekać (albo samemu dostosować) na NewNavigationPane pod v7, albo zwrócić się do Wooyi, ale mi chodzi jak na razie tylko o img Smile. A edycja nazwy linku poprzez pMA nie jest zbyt komfortowa.
Edytowane przez zezol dnia 26.08.2008 21:35:31
 
Pieka
Link wstawiaj w formie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przyklad na: v7.fusion.cba.pl
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
zezol
Właśnie w ten sposób to wstawiam, tyle, że gdy próbuję edytować taki link rozwala to pole:
images36.fotosik.pl/5/a4ec3b9890275068.png

Coś mi się wydaje, że trzeba to pole wziąć w jakąś funkcję...
 
Pieka
zezol napisał/a:
Właśnie w ten sposób to wstawiam, tyle, że gdy próbuję edytować taki link rozwala to pole... Coś mi się wydaje, że trzeba to pole wziąć w jakąś funkcję...

Poprawilem post opisujacy modyfikacje, zapomnialem o linii edycji.

P.S. Poza tematem, artykul kolegi Pawkow jest jak najbardziej na czasie, polecam lekture.
P.S.2. Zapoznaj sie z nowym tematem traktujacym o bbcode w linkach nawigacji.
Edytowane przez Pieka dnia 26.08.2008 23:10:37
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
macius42
Dzięki PIEKA.
Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2009 16:45:44
 
Pieta
Aż głupio pisać o tym.

Otóż używam dwóch adresów strony. I chciałem obrazki w nawigacji zrobić tak aby nie byłby odczytywane z określonego adresu wklepanego ręcznie tylko bezwzględnego.

Próbowałem już wklepać tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
,

a nawet tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
,

Co nawet modyfikowałem w pliku administration/site_links.php tak aby można było wpisywać html i bbcode, ale z tego nic nie wyszło.
Czy dało by się zrobić tak aby robiło się to bez względu na adres strony?
BBcode mi nie wystarcza ponieważ muszę używać html m.in do kolorowania i takich efektów jak miganie.

Proszę serdecznie o pomoc.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam :)
PIETA
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
zezol
No to może zamiast:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Spróbuj:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

 
Pieta
Dzięki Zezol za zainteresowanie tematem.

Niestety to nie takie proste. Spróbowałem. Niestety nie poskutkowało. Co prawda jak wchodzę na forum to jeszcze są obrazki (przedtem nie było), ale jak wejdę w jakiś infusions np. Księgę gości to znikają obrazki. Pod IE widać że czyta z katalogu gdzie jest infusions, a nie z właściwego miejsca. Sad

To pewnie będzie potrzeba modyfikacja pliku ale nie mam pojęcia co trzeba zmodyfikować. To co próbowałem nie poskutkowało.

Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
Chemikpil
Jeżeli dobrze myślę i rozumiem co ty chcesz osiągnąć to to powinno pomóc:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Chemikpil dnia 17.02.2009 23:29:01
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Pieta
Niestety nic. Tą metodę próbowałem jako pierwszą. Teraz jeszcze raz to skopiowałem co podałeś i nic Sad. Po prostu wogóle nie wyświetla obrazków. Chodź w panelach to działa. Nie mam pojęcia dlaczego. Wg logiki powinno działać, ale mimo wszytko nie wyświetla obrazków Sad
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
Chemikpil
To zadam takie pytanie. Które obrazki dokładnie mają się w ten sposób wyświetlać. Podaj jakieś adresy do nich.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Gismo_PL
Pieta: podaj ścieżkę do fotki jaką wklepał byś "z palca" to łatwiej będzie to obrobić pod fuzje.
 
http://fsong.pl
Pieta
Już podaje:

Taki kod miałem.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Taki obrazek z takiego adresu powinien się wyświetlać:
http://www.koszal...ns/012.gif

Różnica w obrazkach byłaby tylko w numeracji np. 012.gif

To właściwy obrazek który powinien być wyświetlany.
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
Gismo_PL
Dla tego obrazka kod wyglądałby następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

lub
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Gismo_PL dnia 18.02.2009 00:11:53
 
http://fsong.pl
zezol
Pieta, jak mnie nikt nie ubiegnie, to spróbuje coś skombinować z tym w południe Wink.
Pozdro
 
Pieta
Niestety dalej nie widać obrazków. I nie wiem dlaczego. Wcześniej te metody próbowałem, ale nie dały rezultatów. Teraz myśląc że coś wcześniej nie tak robiłem zrobiłem jeszcze tak jak radzicie i dalej nic Sad


Edit:
Dzięki zezol. Będę czekał.
Edytowane przez Pieta dnia 18.02.2009 00:16:20
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
Chemikpil
A w miejscu gdzie powinien być obrazek sprawdź pod jakim adresem on szuka tego obrazka.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter
 
www.chemikpil.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl