ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,386
Najnowszy użytkownik: Hisfatt

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
01.04.2024 12:28:45
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

JazOOn
28.02.2024 19:25:31
ja zostałem przy fusionie ale nazywa się 360. Projektowanie i druk 3d...

MajsterBieda
25.02.2024 00:12:42
Ponad 20 lat .... tosz to sioook panie.... Grin

JazOOn
24.02.2024 20:32:31
a już na pewno mamuty

JazOOn
24.02.2024 20:31:59
Albo dinozaury

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

 Drukuj temat
Zamiana news.php na index.php
kndweb
Jak zmienic news.php na index.php?


PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - bartek124 20.08 - 08:20

Edytowane przez Pieka dnia 21.08.2008 22:49:34
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 14.04.2024 15:53:09
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Usun index.php, zmien nazwe pliku news.php na index.php, a nastepnie w PA => Zarządzanie stroną => Główne ustawienia: zmien w "Ustaw jako stronę główną:" rowniez na index.php.
W pliku includes/theme_functions_include.php zmien news.php na index.php w funkcji newsopts.
Jesli uzywasz skorki, ktora nie korzysta z w/w pliku, zmien recznie wszystkie wystapienia news.php na index.php w funkcji render_news znajdujacej sie w pliku theme.php biezacej skorki.
Nie zapomnij rowniez o zmianie w pliku news_cats.php wszystkich news.php na index.php (wystepuje trzy razy).
To wszystko.
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2008 12:33:45
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
szpuk
A jak zrobić, żeby przy wejściu na stronę nie wyświetlało news.php lub index.php tylko samą domenę?
Edytowane przez szymon dnia 26.08.2008 23:29:53
 
www.liroy.com.pl
Pieka
szpuk napisał/a:
A jak zrobić żeby przy wejściu na stronę nie wyświetlało news.php lub index.php tylko samą domenę ?

Jesli nie wpiszesz w pasku adresu index.php, to wejdziesz bez wyswietlania tego pliku w adresie.
Aby link "Strona Główna" w nawigacji rowniez nie dodawal index.php, zdefiniuj w nim sam adres strony.
Edytowane przez Pieka dnia 26.08.2008 20:04:27
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
m_i_n
Pieka napisał/a:
Usun index.php, zmien nazwe pliku news.php na index.php, a nastepnie w PA => Zarządzanie stroną => Główne ustawienia: zmien w "Ustaw jako stronę główną:" rowniez na index.php.
W pliku includes/theme_functions_include.php zmien news.php na index.php w funkcji newsopts.
Jesli uzywasz skorki, ktora nie korzysta z w/w pliku, zmien recznie wszystkie wystapienia news.php na index.php w funkcji render_news znajdujacej sie w pliku theme.php biezacej skorki.
Nie zapomnij rowniez o zmianie w pliku news_cats.php wszystkich news.php na index.php (wystepuje trzy razy).
To wszystko.


I tylko tyle? Nie ma juz takich problemow jak w V6 gdzie znikaly panele np. na forum itp.

Swoja droga, szkoda ze w siodemce nie ma domyslnie tego.
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2008 12:34:00
 
http://www.bbproject.net
Pieka
m_i_n napisał/a:
I tylko tyle? Nie ma juz takich problemow jak w V6 gdzie znikaly panele np na forum itp..

Wyobraz sobie, ze tak Smile Przyklad: v7.fusion.cba.pl

P.S. W v6.01 bylo podobnie, przeciez masz zmienna w panelach. Jednak warunkiem w 100% poprawnej pracy strony byla obecnosc index.php w jej adresie.

m_i_n napisał/a:
..Swoja droga, szkoda ze w siodemce nie ma domyslnie tego.

Mialo byc, ale jak widzisz nie ma, wiec pozostaje miec nadzieje, ze wejdzie do nastepnej wersji.
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2008 12:28:11
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
portal24dk
A ja mam pytanie
Czy warto zmienić news.php na index.php
To coś daje mi np: robot indeksujący stronę zindeksuje mi teraz całą stronę wraz z artykułami ?
Jakie są zalety tego ?
 
http://www.netpiko.com/
Artur-M
Dałem sobie "index.php" zamiast "news.php", bo nie chcę oglądać napisu "brak opublikowanych newsów" na www.EtaDarknes.lu... , jak nie jestem zarejestrowany. Ale powyższy sposób chyba nie rozwiązuje tego problemu. Więc co mam zrobić, jak nie ma żadnych udostępnionych newsów, żeby pole "newsy" po prostu się nie pokazywało (tylko sam panel logowania w moim przypadku)?


PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - chemix 12.03 - 14:49

Edytowane przez Chemikpil dnia 12.03.2009 15:19:03
 
piotrek199214
Ustaw sobie stronkę login.php.
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Artur-M
Nie do końca o to mi chodzi. Bardziej o to, żeby "news", jako miejsce, gdzie są wyświetlane newsy działało tak jak panel, w którym można sobie ustawić "widoczne dla/od: użytkownik.
 
piotrek199214
Albo np proponuje że jak w tabeli news nie ma ani jednego newsa pokazuje się zamiast panelu brak opublikowanych newsów panel logowania w tym samym adresie. Wykorzystanie warunku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez piotrek199214 dnia 12.03.2009 15:39:04
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Artur-M
piotrek199214 napisał/a:
Albo np proponuje że jak w tabeli news nie ma ani jednego newsa pokazuje się zamiast panelu brak opublikowanych newsów panel logowania w tym samym adresie. Wykorzystanie warunku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Do pliku news.php ? (lub, jak niektórzy już mają, do: index.php)?
 
piotrek199214
Tam gdzie masz wszystko odpowiedzialne od wyświetlania newsów.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 12.03.2009 15:50:32
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
Artur-M
I dać kod do okienka z logowaniem, który się używa w bannerach, czy powiązać z "User_info_panel.php"?
 
piotrek199214
Ale jeszcze musiało by pójść zliczenie rekordów w tabeli news i na tym powinien opierać się warunek. Nie podam ci warunku, ani zapytania bo nie mam czasu na dłubanie. Tylko miałem taką myśl, a czy jest do wykonania to twoja sprawa.
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.
 
www.piocom.eu
ilgesu
A nie prościej zmienić w panelu stronę docelową na index.php, a następnie edytować i dodać do niego include do news.php?

Smile
 
http://alua.pl
grzechx
Korzystając z rad Pieki zamieniłem plik news.php na index.php ale teraz na stronie głównej znikła mi wiadomość powitalna. Jak to przywrócić?
 
cybull
A w ustawieniach głównych PHP-Fusion zmieniłeś w Ustaw jako stronę główna z news.php na index.php.
 
http://www.pragapoludnie.com.pl
grzechx
Mój błąd. Nie włączyłem panelu powitalnego na wszystkich stronach.
Edytowane przez grzechx dnia 28.05.2009 23:22:56
 
Pieta
Bo z \ nie będzie strony powitalnej. U mnie też tak było. Po prostu tak jest.
Pieta. Ten znad morza Smile
 
www.epieta.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl