ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
B??dy podczas importu starej bazy danych
KAM86
Postanowi?em przywróci? baz? danych z przed kilku dni. Z poziomu PHPmyAdmin bior? Import, nast?pnie wybieram plik *.sql i widz? taki oto komunikat ?e baza ju? istnieje:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak wi?c mam przywróci? star? baz? danych?

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:33:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Moze bys tak na odmiane poszukal? Wystarczy wpisac sobie:

Lub:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
proton
Najlepiej przez panel admina w php-fusion, ale jesli si? upierasz przy phpmyadmin to mo?e usu? star? baze i wtedy wgrasz t? kopi??

http://www.mortek.pl
KAM86
No w?a?nie nie da si? usun?? tej bazy, mo?na usun?? jej zawarto??, ale to i tak nic nie|da. Niestety na forum znalaz?em podobny problem, ale odpowied? brzmia?a tak: "Nie zaimportujesz, bo taka baza ju? istnieje", co mi nie za bardzo pomaga. A gdy próbuje zrobi? kopi? bazy poprzez panel Administratora to nie wyskakuje mi okienko zapisu pliku :/
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:05:22

Pieka
Jesli nie masz innego pliku, a chcesz to wykonac z poziomu phpMyAdmina, to musisz wyedytowac plik kopii bazy i usunac z niego linie odpowiedzialna za tworzenie nowej bazy, czyli cos w stylu:

Jednak najlepiej bedzie przywrocic baze z poziomu PA.
Nastepnym razem wykonaj kopie tabel, a nie calej bazy.
Edytowane przez Pieka dnia 13.07.2008 23:23:15
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Nie wiem czemu nie wyskakuje mi w?a?nie okienko zapisu pliku gdy próbuje stworzy? kopi? bazy poprzez PA :/ Przywracanie kopii zrobionej w PHPmyAdmin .
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:03:53

Pieka
KAM86 napisa?/a:
Nie wiem czemy nie wyskakuje mi w?a?nie okienko zapisu pliku gdy próbuje stworzy? kopi? bazy poprzez PA :/ przywracanie kopii zrobionej w PHPmyAdmin bezowocne

W PA przywrocisz tylko kopie w nim wykonana.
Po co Ci wykonac kopie bazy w PA, skoro chcesz przywrocic stara kopie? Mieszasz.
Nie potrafisz w ten sposob, to sprobuj drugiej porady.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
No w?a?nie wykona?em kopi? bazy w PHPmyAdmin i chcia?em j? przywróci? poprzez PA, lecz newsy pozosta?y nowe, a nie te sprzed kilku dni.
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:07:20

Pieka
KAM86 napisa?/a:
No w?a?nie wykona?em kopi? bazy w PHPmyAdmin i chcia?em j? przywróci? poprzez PA lecz newsy pozosta?y nowe, a nie te z przed kilku dni

Teraz juz nic z tego nie rozumiem.. Jesli dzisiaj wykonasz kopie, to ta kopia bedzie dzisiejsza, a nie wczorajsza. To przeciez logiczne i dla wiekszosci zrozumiale.
Jesli chcesz przywrocic te konkretna kopie, o ktorej piszesz w pierwszym poscie, to musisz ja wyedytowac i usunac czesc podana przeze mnie wczesniej. Po tym zabiegu przywracaj do woli. Powodzenia.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Czyli domy?lnie nie jest mo?liwe przywróci? kopi? z przed 5 minut?

Pieka
KAM86 napisa?/a:
Czyli domy?lnie nie jest mo?liwe przywróci? kopi? z przed 5 minut?

Nie mam pojecia, co masz na mysli piszac "domyslnie", ale odpowiedz brzmi, wszystko jest mozliwe.
Nie ma znaczenia czas wykonania kopii, o ile byla robiona na tej samej wersji PHP-Fusion.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Wi?c teraz ju? naprawd? nie rozumiem czemu nie przywraca mi si? baza zrobiona kilka chwil wcze?niej.

Pieka
KAM86 napisa?/a:
Wi?c teraz ju? naprawd? nie rozumiem czemu nie przywraca mi si? baza zrobiona kilka chwil wcze?niej.

Jesli nie ma bledow, to znaczy, ze zostala przywrocona, tylko Ty zapominasz odswiezyc strone.
Czasami trzeba odczekac jakis czas jesli strona jest cacheowana.

Na temat przywracania napisano na tym forum juz wszystko, m.in. w tym temacie: http://www.php-fu...ad_id=1231
Edytowane przez Pieka dnia 14.07.2008 00:01:34
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
images29.fotosik.pl/247/1c6f2091f2cfebf0.jpg

W polu prefix wpisuj? "fusion_"
klikam przywró? odczekuj? 10 minut i niestety bez zmian. Wci?? najnowsze newsy i u?ytkownicy. Starej bazy nie wida? :/

Zastanawia mnie czemu nie widz? Nazwy bazy danych pod nazwa pliku na obrazku powy?ej?

=== Je?li kto? uwa?a, ?e przywróci?by mi baz? danych pisa? na gg, udost?pni? wszystkie has?a, to i tak strona testowa, wi?c nie ma obaw===
Edytowane przez szymon dnia 14.07.2008 18:08:18

Artur-M
Pieka napisa?/a:
Jesli nie masz innego pliku, a chcesz to wykonac z poziomu phpMyAdmina, to musisz wyedytowac plik kopii bazy i usunac z niego linie odpowiedzialna za tworzenie nowej bazy, czyli cos w stylu:

To w moim wypadku usun?? tylko to:

Czy co? jeszcze?
Edytowane przez Artur-M dnia 14.04.2009 17:21:29

moniasiem
A w jaki sposób sprawdzi? na jakiej wersji robiona by?a kopia bazy danych??

xys
moniasiem napisa?(a):

A w jaki sposób sprawdzi? na jakiej wersji robiona by?a kopia bazy danych??

Otwórz plik bazy danych, np. programem notepad++ i znajd? t? lini?:

Najlepiej jak wybierzesz zak?adk? Szukaj > Szukaj... i tutaj wpiszesz: version - mo?e ci wyskoczy? wi?cej wyników ze s?owem "version", ale ciebie interesuje tylko ta linia, któr? ci poda?em.
Edytowane przez xys dnia 29.09.2018 18:09:52

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl