ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
User has exceeded the 'max_questions'
maciequs
A dok?adniej:

User 'ktostam_baza' has exceeded the 'max_questions' resource php (200000)

czyli zapytan limit jest 200 tys. to sporo

Ten error wy?wietla mi si? od pewnego czasu gdy próbuje zalogowa? si? na konto z uprawnieniami administratora i/lub superadministratora (na innych ?miga okej). Nie wiem co jest grane. Ju? tydzie? z tym walcze. Na forum nie znalaz?em odpowiedzi. (gdy si? loguj? to zacina si? chyba w setuser.php) ale g?owy nie dam.

Je?eli limit ko?czy si? po 200 tys zapyta? to co za beznadziejna p?tla musi wywo?ywa? 200 tys zapyta?... a? do wyczerpania limitu.
Ju? nie ?ni? po nocach tylko w g?owie ?migam ca?y kod fusiona i nie doszed?em jak narazie co mo?e powodowa? ten b??d.

Prosz? o pomoc

Oto mój plik setuser.php:

<?php
$from=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
require_once "maincore.php";

if (isset($_REQUEST['logout']) && $_REQUEST['logout'] == "yes") {
header("P3P: CP='NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM'");
setcookie("fusion_user", "", time() - 7200, "/", "", "0");
setcookie("fusion_lastvisit", "", time() - 7200, "/", "", "0");
$result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."online WHERE online_ip='".USER_IP."'");

} else {
if (isset($_COOKIE['fusion_user'])) {
$cookie_vars = explode(".", $_COOKIE['fusion_user']);
$user_pass = (preg_match("/^[0-9a-z]{32}$/", $cookie_vars['1']) ? $cookie_vars['1'] : "");
$user_name = preg_replace(array("/\=/","/\#/","/\sOR\s/"), "", stripinput($user));
if (dbcount("(user_id)", "users", "user_name='".$user_name."' AND user_password='".md5($user_pass)."'")) {

$result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."online WHERE online_user='0' AND online_ip='".USER_IP."'");

}
}
}

redirect($from);
ob_end_flush();
?>

Je?eli uznacie, ?e b?dziecie potrzebowali innych plików to pode?l?.
Edytowane przez maciequs dnia 23.06.2008 20:46:13

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:32:15
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
To nie ten plik. Ci??ko jest powiedzie? co to powoduje. Spróbuj zastosowa? ten dodatek:
http://www.php-fu...&pid=98523

B?dzie Ci jako administratorowi pokazywa? liczb? zapyta? w stopce na ka?dej podstronie. B?dziesz móg? si? zorientowa? gdzie najwi?cej zapyta? jest wykonywanych.
Je?li to jednak si? wy?wietla tylko i wy??cznie podczas logowania przez administratora to jeszcze przyjrze? wypada?o by si? plikowi maincore.php.

ps. to bardzo stara wersja fusiona, ze wzgl?dów bezpiecze?stwa postaraj si? o aktualizacje do najnowszej wersji.
Edytowane przez Grzes dnia 23.06.2008 21:11:55
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

Pieka
Wylacz panele lub inne dodatki, ktore sa widoczne z poziomu SA. Jesli nie potrafisz na stronie, to za pomoca phpMyAdmin. Kolega ma EP/EF, czy czystego PHP-Fusion'a?
Edytowane przez Pieka dnia 23.06.2008 21:20:28
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
maciequs
To jest czysty fusion. troch? go modyfikowa?em ale nie wyst?powa?y takie problemy wcze?niej. A gdyby co? takiego sta?o si? po dodaniu przeze mnie jakiejs modyfikacji to raczej bym zauwa?y?... :/ ale kto wie.

A propos wy??czneia dodatkow widocznych z iADMIN to nic takiego nie ma tzn. np. na stronie glownej nie ma dodatkowych paneli dla administratorow.

Pieka
maciequs napisa?/a:
..A propos wy??czneia dodatkow widocznych z iADMIN to nic takiego nie ma tzn. np. na stronie glownej nie ma dodatkowych paneli dla administratorow.

Jesli w/w zachowanie ma miejsce TYLKO w przypadku logowania jako SA, to musisz miec cos na stronie widoczne TYLKO dla SA. Cuda sie zdarzaja, ale nie liczylbym na to w tym przypadku.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
maciequs
B??d zosta? pokonany :)

To paskudztwo to powodowa?o:

$i = 0;
while ($data = dbarray(dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."buddys WHERE buddy_to = ".$userdata['user_id']." AND buddy_status != 0 AND buddy_status !=2")))
{
$data_check = dbarray(dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."buddys WHERE buddy_to = ".$data['buddy_from']." AND buddy_from = ".$userdata['user_id'].""));
if ($data_check['buddy_id'] != true) $i++;
}
if ($i > 0) $i = "<font color='red'>".$i."</font>";

to z modó?u przyjació?. (ale mi przyjaciel :D)

Co tu jest nie tak?

Generalnie zauwa?y?em ?e jak nikt nie ma nic w tabeli przyjaciele to jest okej ale jak juz kogos ma to klapa :)
Edytowane przez maciequs dnia 23.06.2008 23:37:46

Grzes
Nie mam teraz nigdzie zainstalowanego dodatku przyjació? ale rzeczywi?cie ten kod jest przyjazny :P

Spróbuj tego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Je?li si? nie pomyli?em, zaznaczam je?li to b?dzie teraz dobrze. Jednym zapytaniem zliczy? powinno liczb? przyjació?.
Tam jest b??d bo ten kod w kó?ko robi? to samo (b??d w warunku dla p?tli while).
Jakby co to jutro zainstaluje sobie przyjació? i poprawie to.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

maciequs
Dzi?ki pomog?o

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl