ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,349
Najnowszy użytkownik: BlackRosse

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Dodawanie panelu z PHPBB3_Last_Posts_Panel wyrzuca błąd
piotr_ek
Po wrzuceniu, skonfigurowaniu i próbie podejrzenia panelu pojawia się ładny panel z forum phpBB3 i w polach z edycją panelu informacja:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


gazeta_forum to moja baza dla PHPBB3.

Dodam jeszcze, że panel wyświetlany w podglądzie jest prawidłowo z takim wyjątkiem, że autorami wszystkich postów są Anonymous.
Dodatkowo po włączeniu panelu reszta newsów na stronie nie jest wogóle dostępna.
Moja konfiguracja w pliku forum-config.php wygląda następująco
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Poprawiłem się i uściśliłem!
PS. Żadnych jaj sobie nie robię!!! Nie wiem o co chodzi z tym tematem, a code - szczegół...?


PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - jantom 11.06 - 15:04
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 11.06 - 15:34

Edytowane przez piotr_ek dnia 11.06.2008 15:21:12
 
bartek124
W pliku infusions/phpbb3_last_posts_panel/phpbb3_last_posts_panel.php znajdź:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I pod dodaj:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
piotr_ek
Działa super! Dzięki. Jeszcze tylko jak zrobić, aby zamiast Anonymous wyświetlony był prawidłowy nick osoby piszącej na forum?
 
bartek124
Nick się wyświetla prawidłowo, może Ty coś masz skopane. ja u siebie instalowałem i mi normalnie nick pokazuje... Anonymous też musiało się skądś wziąć, może masz ustawione pisanie dla gości czy coś w tym stylu.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
piotr_ek
Faktycznie. Włączone jest pisanie dla gości i dlatego bez względu na podany nick wychodzi Anonymous. Dla zalogowanych użytkowników jest OK. Dzięki jeszcze raz.
A teraz poszukuję jakiegoś mocarza, co będzie potrafił tak przerobić rzeczony skrypt, żeby wyświetlał nicki dla użytkowników zarejestrowanych i dla gości. Mnie póki co udało się zrobić, że wyświetla nicki gości, ale wtedy nie pokazuje nicków zarejestrowanych użytkowników. Rybki albo akwarium, a jak zrobić to i to?
Edytowane przez piotr_ek dnia 11.06.2008 20:36:04
 
duchjacek
Mam podobną sytuację jak piotr_ek, tylko że wyświetla mi błąd
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Czy wstawienie linijki
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
naprawi ten błąd.
 
bartek124
Próbowałeś?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
duchjacek
Wszystko w porządku, ale mam jeszcze jeden błąd, mianowicie po kliknięciu (w panelu) w nazwę Użytkownika wyskakuje
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
bartek124
Wszystko w porządku,

W przyszłości pierwsze sprawdzaj, potem pytaj Wink. Tak będzie o wiele lepiej.

mianowicie po kliknięciu (w panelu) w nazwę Użytkownika wyskakuje

Widocznie nie uzupełniłeś wszystkiego w configu.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
duchjacek
bartek124 napisał/a:
Widocznie nie uzupełniłeś wszystkiego w configu.


Plik forum-config jest w porządku.

Według mnie to problem jest w tym że w skrypcie phpBB3 nie ma pliku profile.php.
A w pliku phpbb3_last_posts_panel.php w lini 39 jest odnośnik do tego pliku

<td width='10%' align='center' class='tbl1'><a href='".$forum_dir."/profile.php?mode=viewprofile&u=".$row['user_id']."'>".$row['username']."</a></td>
 
bartek124
Nie mam zielonego pojęcia jak jest w PHPBB, ale jak nie profile.php to pewnie members.php. Zamień po prostu i będzie działało.

Jeśli nie members.php to napisz jaki plik, muszę poprawić wtyczkę w labie.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
duchjacek
bartek124 napisał/a:
Jeśli nie members.php to napisz jaki plik, muszę poprawić wtyczkę w labie.


Co do pliku to jest memberlist.php .
Edytowane przez duchjacek dnia 28.07.2008 11:44:56
 
bartek124
To zmień sobie w pliku z profile.php na memberlist.php?mode=viewprofile&u=xxx
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Pieka
duchjacek napisał/a:
..Według mnie to problem jest w tym że w skrypcie phpBB3 nie ma pliku profile.php.
A w pliku phpbb3_last_posts_panel.php w lini 39 jest odnośnik do tego pliku:
<td width='10%' align='center' class='tbl1'><a href='".$forum_dir."/profile.php?mode=viewprofile&u=".$row['user_id']."'>".$row['username']."</a></td>

Nie, zmiana:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jest akurat najmniej wazna, aczkolwiek dla pelnej funkcjonalnosci potrzebna.

Blad odnosi sie do niepoprawnie dla phpBB3 podanego id uzytkownika, ktorym nie jest:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

tylko:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Po wykonaniu powyzszych zmian, wszystko zacznie ladnie dzialac.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
adi24car
Mi również wyskakują błędy, siedzę nad tym i nie udaje mi się tego naprawić. Błędy wyglądają tak: http://adi24car.c...l/news.php
Edytowane przez adi24car dnia 07.12.2012 00:27:31
 
adi24car.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl