Zobacz temat
Jak w?asnor?cznie zrobi? dodatkow? galeri??
|
|
Ivan aka Immortal |
Dodany dnia 19.07.2007 11:11:03
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 32 Data rejestracji: 17.03.2005 14:57 |
Poniewa? nie doczekam si? ju? chyba odpowiedzi na moje pytania odno?nie modów z dodatkowymi galeriami, postanowi?em wpa?? na troch? inny pomys? ![]() Poniewa? jest to do?? pracoch?onne, najpierw wol? si? zapyta? - czy je?eli skopiuj? pliki ze standardowej galerii Fusiona, pozmieniam tylko ich nazwy i odpowiednio nazwy w poszczególnych cz??ciach ich kodu, stworz? obie potrzebne tabele, to czy taka galeria b?dzie dzia?a?? Wiem, ?e mody "Dodatkowa galeria" i "Trzecia galeria" opieraj? si? na mniej wi?cej podobnych rozwi?zaniach, ale poniewa? ?aden z tych modow nie chce mi dzia?a? poprawnie, natomiast standardowa galeria dzia?a bez zarzutu, pomy?la?em, ?e mo?e z niej da?oby rad? zrobi? taki swoisty "mod". Na zdrowy rozum wydaje mi si?, ?e powinno co? takiego zadzia?a? - ale mo?e jest co?, o czym ja nie wiem i ca?y mój misterny plan we?mie w ?eb. Wersja Fusiona to 6.00.106, ale to i tak chyba nie ma wi?kszego znaczenia w tej kwestii. Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 13:00:35 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 00:39:31
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Grzes |
Dodany dnia 19.07.2007 11:42:47
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Tak drobne zmiany w kodzie wystarcz?. Nazwy tabel, ?cie?ki do miejsc gdzie maj? by? trzymane fotki a w to wchodzi tak?e sta?a IMAGES, w maincore zadeklaruj sobie IMAGES1, 2 itd i stwórz odpowiednie foldery. Je?li chodzi o ?cie?ki w formularzach to nie musisz si? tym przejmowa? - stosowana jest sta?a FUSION_SELF. Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 13:00:20 Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie
![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 19.07.2007 11:51:08
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Dodam tylko, ze dokladnie na tej zasadzie sa wykonane dodatkowe galerie. Ale skoro ktos woli "wywazac otwarte drzwi", prosze bardzo ![]() P.S. Kolega zmieni nazwe watku, bo na usunieciu tematu sie nie skonczy. Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 13:00:00 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Ivan aka Immortal |
Dodany dnia 19.07.2007 12:40:10
|
Taka nazwa mo?e by?? :) Dobra - niby te dodatkowe galerie s? robione na takiej samej zasadzie, ale to nie zmienia faktu, ?e mi i tak nie dzia?aj? :) Wi?c wyboru innego nie mam - musz? wywa?y? otwarte drzwi. Z t? sta?? IMAGES w maincore.php to chodzi o co? takiego? A co do tabel w bazie danych - wystarczy, ?e skopiuj? te dwie, które ju? istniej? (photoalbums i photos) i zmieni? im tylko nazw?? (no i oczywi?cie wyczyszcz? je z danych) Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 12:59:45 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 19.07.2007 13:02:52
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Ivan aka Immortal napisa?/a: ...ale to nie zmienia faktu, ?e mi i tak nie dzia?aj? ![]() Pewnie, ze nie dzialaja! A jak niby maja dzialac, skoro masz, a przynajmniej miales baze z jednej wersji, nawet nie wiem ktorej, pliki byly z EP+PF v6.00.1xx+v6.00.3xx, a teraz zapewne dodales jeszcze z najnowszego Fusiona. Napisze, to co zawsze, myslenie nie boli. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Ivan aka Immortal |
Dodany dnia 19.07.2007 13:28:35
|
Nie doda?em z najnowszego Fusiona, poniewa? od tamtego czasu ju? nic nie upgrade'owa?em. Masz racj?, ?e wtedy namiesza?em (sam do dzisiaj nie wiem za bardzo jak), ale jak ju? kiedy? wspomnia?em - jestem pocz?tkuj?cy i nie znam si? na wszystkich rzeczach. Tote? teraz musz? radzi? sobie tak, jak umiem najlepiej. Pomog?e? mi naprawi? jedn? galeri? i za to Ci chwa?a - teraz poniewa? nadal nie do ko?ca wiem, co nale?a?oby (i gdzie) poprawi?, radz? sobie dubluj?c tamto rozwi?zanie - i mam nadziej? ?e zadzia?a. PS: pliki nie mog?by by? wtedy z v6.00.3xx - nie aktualizowa?em silnika serwisu, natomiast modyfikacja by?a tylko do wersji 6.00.1xx - chyba, ?e koniec ko?ców ja sam nie mia?em poj?cia co robi?em ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.07.2007 14:05:43
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Ja bym proponowa?, rozwi?zanie radykalne i definitywne: Instalacj? najnowszej wersji Fusiona. R?czne przeniesienie tabel bazy-informacji w nich zawartych. Bo tak jak jest w tej chwili to wybacz pouk?adane baza-pliki jak u cyganki w tobo?ku i nikt nie dojdzie-bo nie b?dzie chcia? patrze? we wszystkie mo?liwe wersje plików i baz i porównywa? je. Im dalej czasowo tym b?dzie gorzej z dodaniem czegokolwiek-wr?cz niemo?liwe. Oczywi?cie bez odpowiedniego "zaplecza" jest to ma?o prawdopodobne w 100% zostaje nowa instalacja i wgranie wszystkiego od nowa galeria artyku?y newsy itd. U?ywane przez Ciebie wersje mo?e nie archaiczne, ale ma?o, kto u?ywa-brak wsparcia, bo nikt specjalnie do nich nie b?dzie wraca? i instalowa?. Wybór nale?y do Ciebie i nikt tego za Ciebie nie zrobi. |
|
|
Ivan aka Immortal |
Dodany dnia 19.07.2007 14:11:15
|
@wlodekp: Zdaj? sobie z tego doskonale spraw? - nie raz si? ju? zastanawia?em nad najnowsz? wersj? silnika. Problem jest w tym, ?e przeprowadza?em tyle modyfikacji, i? teraz dok?adnie nie pami?tam co i gdzie musia?bym znowu zmienia?. Dlatego na razie pozostaj? przy tej wersji, któr? mam. Do podstawowych rzeczy mi wystarcza. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.07.2007 14:16:31
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
No wi?c jak bezsensowna jest pro?ba pomocy Ty nie pami?tasz, potencjalny pomagacz-dajesz dost?p ma to rozgry??? Fajnie Tobie to wystarcza, ale zostajesz sam bez supporu takie trwanie tak dzia?a-nie, ?e kto? nie chce tylko nie ma ju? tego. Edytowane przez wlodekp dnia 19.07.2007 14:21:46 |
|
|
Ivan aka Immortal |
Dodany dnia 19.07.2007 14:32:51
|
Zauwa? tylko, ze ja od nikogo nie oczekuj?, i? b?dzie siedzia? i mi pomaga? - nie szkodzi przecie? zada? pytanie - nigdy nie wiadomo kto mia? podobny problem i zna rozwi?zanie. Poza tym sam po trochu próbuj? doj?? do tego co jest z?e i ew. pytam si? o rad?. To, ?e kto? si? tym g??biej zainteresuje i zaofereuje swoj? pomoc, to tylko jego dobra wola - wi?c w tym wypadku ów "bezsens" nie ma racji bytu. Musz? przyzna? Ci racj?, ?e lepiej by?oby, gdybym przesiad? si? na nowsz? wersj? - patrz?c zarówno z perspektywy dzisiaj, jak i z perpsektywy bardziej przysz?o?ciowej - ale na razie nie mam za bardzo czasu, ?eby wszystko zmienia?, ponadto to co mam, w zupe?no?ci (obecnie) mi wystarczy. Ale troch? zeszli?my z tematu ![]() Tak czy siak, spróbuj? r?cznie zrobi? drug? galeri? i mam nadziej?, ?e da rad?. |
|
Przejdź do forum: |