ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jak w?asnor?cznie zrobi? dodatkow? galeri??
Ivan aka Immortal
Poniewa? nie doczekam si? ju? chyba odpowiedzi na moje pytania odno?nie modów z dodatkowymi galeriami, postanowi?em wpa?? na troch? inny pomys? Smile

Poniewa? jest to do?? pracoch?onne, najpierw wol? si? zapyta? - czy je?eli skopiuj? pliki ze standardowej galerii Fusiona, pozmieniam tylko ich nazwy i odpowiednio nazwy w poszczególnych cz??ciach ich kodu, stworz? obie potrzebne tabele, to czy taka galeria b?dzie dzia?a??

Wiem, ?e mody "Dodatkowa galeria" i "Trzecia galeria" opieraj? si? na mniej wi?cej podobnych rozwi?zaniach, ale poniewa? ?aden z tych modow nie chce mi dzia?a? poprawnie, natomiast standardowa galeria dzia?a bez zarzutu, pomy?la?em, ?e mo?e z niej da?oby rad? zrobi? taki swoisty "mod".

Na zdrowy rozum wydaje mi si?, ?e powinno co? takiego zadzia?a? - ale mo?e jest co?, o czym ja nie wiem i ca?y mój misterny plan we?mie w ?eb. Wersja Fusiona to 6.00.106, ale to i tak chyba nie ma wi?kszego znaczenia w tej kwestii.
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 13:00:35

www.smocza-grota.prv.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:39:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Tak drobne zmiany w kodzie wystarcz?. Nazwy tabel, ?cie?ki do miejsc gdzie maj? by? trzymane fotki a w to wchodzi tak?e sta?a IMAGES, w maincore zadeklaruj sobie IMAGES1, 2 itd i stwórz odpowiednie foldery.
Je?li chodzi o ?cie?ki w formularzach to nie musisz si? tym przejmowa? - stosowana jest sta?a FUSION_SELF.
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 13:00:20
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

Pieka
Dodam tylko, ze dokladnie na tej zasadzie sa wykonane dodatkowe galerie.
Ale skoro ktos woli "wywazac otwarte drzwi", prosze bardzo Grin

P.S. Kolega zmieni nazwe watku, bo na usunieciu tematu sie nie skonczy.
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 13:00:00
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ivan aka Immortal
Taka nazwa mo?e by?? :)

Dobra - niby te dodatkowe galerie s? robione na takiej samej zasadzie, ale to nie zmienia faktu, ?e mi i tak nie dzia?aj? :) Wi?c wyboru innego nie mam - musz? wywa?y? otwarte drzwi.

Z t? sta?? IMAGES w maincore.php to chodzi o co? takiego?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

A co do tabel w bazie danych - wystarczy, ?e skopiuj? te dwie, które ju? istniej? (photoalbums i photos) i zmieni? im tylko nazw?? (no i oczywi?cie wyczyszcz? je z danych)
Edytowane przez Pieka dnia 19.07.2007 12:59:45

www.smocza-grota.prv.pl
Pieka
Ivan aka Immortal napisa?/a:
...ale to nie zmienia faktu, ?e mi i tak nie dzia?aj? Smile Wi?c wyboru innego nie mam - musz? wywa?y? otwarte drzwi...

Pewnie, ze nie dzialaja! A jak niby maja dzialac, skoro masz, a przynajmniej miales baze z jednej wersji, nawet nie wiem ktorej, pliki byly z EP+PF v6.00.1xx+v6.00.3xx, a teraz zapewne dodales jeszcze z najnowszego Fusiona.
Napisze, to co zawsze, myslenie nie boli.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ivan aka Immortal
Nie doda?em z najnowszego Fusiona, poniewa? od tamtego czasu ju? nic nie upgrade'owa?em.

Masz racj?, ?e wtedy namiesza?em (sam do dzisiaj nie wiem za bardzo jak), ale jak ju? kiedy? wspomnia?em - jestem pocz?tkuj?cy i nie znam si? na wszystkich rzeczach. Tote? teraz musz? radzi? sobie tak, jak umiem najlepiej. Pomog?e? mi naprawi? jedn? galeri? i za to Ci chwa?a - teraz poniewa? nadal nie do ko?ca wiem, co nale?a?oby (i gdzie) poprawi?, radz? sobie dubluj?c tamto rozwi?zanie - i mam nadziej? ?e zadzia?a.

PS: pliki nie mog?by by? wtedy z v6.00.3xx - nie aktualizowa?em silnika serwisu, natomiast modyfikacja by?a tylko do wersji 6.00.1xx - chyba, ?e koniec ko?ców ja sam nie mia?em poj?cia co robi?em Smile

www.smocza-grota.prv.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja bym proponowa?, rozwi?zanie radykalne i definitywne:
Instalacj? najnowszej wersji Fusiona.
R?czne przeniesienie tabel bazy-informacji w nich zawartych.
Bo tak jak jest w tej chwili to wybacz pouk?adane baza-pliki jak u cyganki w tobo?ku i nikt nie dojdzie-bo nie b?dzie chcia? patrze? we wszystkie mo?liwe wersje plików i baz i porównywa? je.
Im dalej czasowo tym b?dzie gorzej z dodaniem czegokolwiek-wr?cz niemo?liwe.
Oczywi?cie bez odpowiedniego "zaplecza" jest to ma?o prawdopodobne w 100% zostaje nowa instalacja i wgranie wszystkiego od nowa galeria artyku?y newsy itd.
U?ywane przez Ciebie wersje mo?e nie archaiczne, ale ma?o, kto u?ywa-brak wsparcia, bo nikt specjalnie do nich nie b?dzie wraca? i instalowa?.
Wybór nale?y do Ciebie i nikt tego za Ciebie nie zrobi.

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
@wlodekp:

Zdaj? sobie z tego doskonale spraw? - nie raz si? ju? zastanawia?em nad najnowsz? wersj? silnika. Problem jest w tym, ?e przeprowadza?em tyle modyfikacji, i? teraz dok?adnie nie pami?tam co i gdzie musia?bym znowu zmienia?. Dlatego na razie pozostaj? przy tej wersji, któr? mam. Do podstawowych rzeczy mi wystarcza.

www.smocza-grota.prv.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
No wi?c jak bezsensowna jest pro?ba pomocy Ty nie pami?tasz, potencjalny pomagacz-dajesz dost?p ma to rozgry???
Fajnie Tobie to wystarcza, ale zostajesz sam bez supporu takie trwanie tak dzia?a-nie, ?e kto? nie chce tylko nie ma ju? tego.
Edytowane przez wlodekp dnia 19.07.2007 14:21:46

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Zauwa? tylko, ze ja od nikogo nie oczekuj?, i? b?dzie siedzia? i mi pomaga? - nie szkodzi przecie? zada? pytanie - nigdy nie wiadomo kto mia? podobny problem i zna rozwi?zanie. Poza tym sam po trochu próbuj? doj?? do tego co jest z?e i ew. pytam si? o rad?.

To, ?e kto? si? tym g??biej zainteresuje i zaofereuje swoj? pomoc, to tylko jego dobra wola - wi?c w tym wypadku ów "bezsens" nie ma racji bytu.

Musz? przyzna? Ci racj?, ?e lepiej by?oby, gdybym przesiad? si? na nowsz? wersj? - patrz?c zarówno z perspektywy dzisiaj, jak i z perpsektywy bardziej przysz?o?ciowej - ale na razie nie mam za bardzo czasu, ?eby wszystko zmienia?, ponadto to co mam, w zupe?no?ci (obecnie) mi wystarczy.

Ale troch? zeszli?my z tematu Smile
Tak czy siak, spróbuj? r?cznie zrobi? drug? galeri? i mam nadziej?, ?e da rad?.

www.smocza-grota.prv.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl