ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,387
Najnowszy użytkownik: Tyka1125

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
16.06.2024 18:34:06
hehe. Nice

MajsterBieda
02.06.2024 00:44:49
Cool

Zbigniew@
01.06.2024 22:26:24
bubello Twój wpis ,przypomina mi bajkę ,dlaczego wyginęły mamuty.

bubello
28.05.2024 18:05:12
A ja od 13 lat na forum, ale większy komfort czuję siedząc w cieniu i obserwując co to się wydarza Frown

Zbigniew@
22.05.2024 20:58:20
Na forum iso błąd przed <!DOCTYPE wygląda jak utf8 z BOM

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
[v2-testowa]MOD F-URL for php-fusion v6.01.10 by slawekneo
Konto ukryte
Widać nie tylko ja:

LukasAMD napisał/a:
Dodam że mam EF 4.08 a wszystkie inne adresy są zmienione ok i działają.


Inna sprawa że wgrywałem tego moda jakiś czas temu i wtedy wszystko było ok. Teraz chyba zrezygnuję ze zmiany w downloadzie z powodu tego błędu ale reszta jest ok.
 
Wścibski Gość
Dodany dnia 16.06.2024 20:44:18
Pan Kontekstualny

Postów: n^x
Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
grafi1001
Mam problem z tym furl - nie mozna sie zarejestrowac, nie wysyla maila. www.centrum4.webd.pl - my site

Edit: Ok co nieco pozmienialem ale nie wczytywalo kodu (capcha, czy jak to sie pisze) bo zamienialo adres zapyania o obrazek na rejestracja.html zamiast register.php i niemoglo wygenerowac kodu. Usunelem furl dla rejestracji i dziala.

Edit2: Chyba sie zagalopowalem - nadal nie dziala :/.
Edytowane przez grafi1001 dnia 11.10.2007 22:39:10
 
http://inforock.pl
bartek124
OK wszystko działa. Świetna robota ;). Ale ja mam sprawę, a raczej proszę o małą podpowiedź:

To jest linijka z pliku htaccess dla news.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


A to jest linkijka z maincore:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I teraz prosze o podpowiedź, gdzie i jak dopisać kod, aby jeszcze dodatkowo wyświetlało tytuł newsa?? Chce tylko to ta małą podpowiedź, ponieważ gdy będę wiedział to, to juz resztę sam sobie zrobię.
Pewnie trzeba będzie na początku kodu mod_rewrite dopisać jakąś funkcję a potem w tych kodach co dałem wyżej. Jeśli wiecie jak to zrobic to bardzo prosze o odpowiedź

Z góry dzięki.
 
www.bartek124.net
Konto ukryte
Witam,
jeżeli ktoś używa extreme-fusiona i chce zrobić sobie F-URLa to zapraszam do tematu:

http://extreme-fu...post_32767

Po części bazowałem na tym kodzie.
Edytowane przez Milka dnia 11.11.2007 20:50:28
 
lewykoziol
Wszystko działa pięknie. Bardzo dziękuję.

Mam jednak pytanie
Jak zrobić furl do infusions ... np. mam inf ostatnie komentarze i chciałbym z tego zrobić www.mojawww.pl/os... ale przeszkadza mi tam ten infusion w adresie.
Może pytanie głupie ale mecze sie już z tym trochę :)


Bartek ja w newsach jeszcze nie zrobiłem, ale w artach mam takie coś:

.htaccess
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



a w articles.php zmieniłem adresy na takie jak tu i mi działa wystarczy chyba tak samo zrobić, jak zorbie to dokładniej postaram sie opisać
Edytowane przez lewykoziol dnia 17.11.2007 13:12:45
 
Zygmunt_1974
Witam, otóz mam takie pytanie:

Czy aby zmienić koncówę adresu z html na htm, wystarczy zmienić wszystkie wpisy html na htm?
 
Konto ukryte
lewykoziol napisał/a:
Jak zrobić furl do infusions ... np. mam inf ostatnie komentarze i chciałbym z tego zrobić www.mojawww.pl/os... ale przeszkadza mi tam ten infusion w adresie.
Może pytanie głupie ale mecze sie już z tym trochę :)


Dodaj w .htaccess:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Dodaj w maincore.php w sekcji z FURLem:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Zygmunt_1974 napisał/a:
Witam, otóz mam takie pytanie:

Czy aby zmienić koncówę adresu z html na htm, wystarczy zmienić wszystkie wpisy html na htm?


Tak ale musisz zmienić i w .htaccess i w maincore.php
Edytowane przez Konto ukryte dnia 17.11.2007 13:37:19
 
lewykoziol
Zygmunt_1974
Wystarczy Smile zmieniasz tylko w .htaccess i maincore.php
 
Sagitarius
Hmm...Niestety po tej modyfikacji nie działa poprawnie edycja z poziomu przeglądarki..tzn wyświetla się zły link do edycji i trzeba zmieniać końcówkę na php oraz nazwę na pierwotną..Ktoś wie jak sobie z tym poradzić, bo ja szczerze jestem w tym zielony Smile
Edytowane przez Milka dnia 18.12.2007 09:32:40
 
http://www.portal-pisarski.pl
FoulPhil
Can some one please translate it into english? PLEASE Grin

A lot of people are looking for the same thing...
 
bartek124
http://beta.phpfu...#post_9215

By Jantom Grin
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
FoulPhil
THANK YOU VERY MUCH! Grin
 
zezol
Zainteresowały mnie te UeReLe :D, więc postanowiłem sobie je nieco przerobić. Z tej racji, że ja tam wolę mieć bez końcówki .html, bo jak dla mnie to ładniej wygląda, a pozycjonowanie googla jest mniej ważne więc zrobiłem :]. Zmieniłem także wszystkie duże, na małe litery i dodałem ze 3 linki jeszcze.
Nie testowałem wszystkich, ale powinny działać. Jak coś, dajcie znać.

Przyjazne URLe bez końcówki .html
Plik ".htaccess" w głównym katalogu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Plik ".htaccess" w katalogu forum:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

No i na koniec fragment kodu dla "maincore.php":
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Życzę przyjemnego przeglądania swoich stron ;)
Pozdrawiam
Edytowane przez zezol dnia 23.01.2008 11:03:03
 
szulcu
Chciałem dodać, żeby zamiast adres.com/setuser.php?logout=yes było adres.com/wyloguj. W maincore.php dodałem
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
a w .htaccess
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i w nawigacji dalej jest adres.com/setuser.php?logout=yes. Co jest nie tak?
 
http://www.xptips.xon.pl
bartek124
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To daj w maincore.php.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
szulcu
Super... Jednak mam jeszcze inny pomysł... Dałoby się zrobić np. adres.com/wiadomosc/1 albo adres.com/wiadomosc/kategoria/1?
 
http://www.xptips.xon.pl
forju4
Po wprowadzeniu tych URLi nie działa mi wyszukiwarka użytkowników, a jest mi bardzo potrzebna.
Może mi ktoś pomóc, jak rozwiązać ten problem?
Ebooki, DARMOWE ebooki - Co chcesz wiedzieć?
www.online.shop.pl
 
www.online.shop.pl
bartek124
Jaką masz te wyszukiwarkę? Tę Excented User Search?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
forju4
bartek124 napisał/a:
Jaką masz te wyszukiwarkę? Tę Excented User Search?

Dokladnie, ta wyszukiwarka przestala dzialac bo w adresie jest dodatkowo szukaj.html dodawane.
Ebooki, DARMOWE ebooki - Co chcesz wiedzieć?
www.online.shop.pl
 
www.online.shop.pl
Matts
Witam serdecznie.
Czy byłaby taka możliwość aby ktoś podał fragment kodu, który nazwę profil-1,2 itp zamieniałby na profil-nazwa użytkownika czyli np profil-matthew. Dziękuję z góry za pomoc.
 
http://plaq.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl