ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.00 do v7.01
Apis
Wrzucam pliki j?zykowe z nowej paczki, na wszelki przypadek prze??czam si? na j?zyk angielski, wykonuj? upgrade zgodnie z zasadami okre?lonymi w readme.pl. Zaznaczy?em, ?e nie jestem nowicjuszem i nie zwróci?bym si? o pomoc do supportu gdybym nie wyczerpa? wszelkich mo?liwo?ci i pok?adów w?asnej cierpliwo?ci Grin
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:27:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Apis
Tak jest - od razu wrzucam wszystko. Powtarzam, ?e zarówno zaraz po upgrade jak i po wgraniu wszystkich plików mam czyst?, bia?? stron? bez ?adnych komunikatów. ?ród?o strony (podejrza?em) jest tez puste - ?eby by?a jasno??. Po prostu nie ma nic...
Edytowane przez Apis dnia 07.09.2011 10:10:22
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
MODs aktualizowalem stopniowo i trzeba bylo pare tabel poprawic, ale to wszystko. Poza tym, nie bylo zadnego problemu. Support natomiast byl aktualizowany od razu do najnowszej wersji i nie bylo nawet potrzeby robic ww.

Wykonaj kopie konta, a nastepnie zrob, jak my i w razie potrzeby dopisz sie do tematu aktualizacji v7.00-v7.02.

Zakladam, ze dysponujesz mocniejszym serwerem, w przeciwnym razie moze byc tak, ze blokuje Cie czas wykonywania skryptu, pamiec etc., o czym pisal juz jantom, bodaje nawet w tym watku.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Mam wgl?d do dziennika dost?pu i dziennika b??dów. W tym drugim nie znalaz?em nic co mog?oby wyja?nia? niepowodzenie przy upgrade. Mo?e chodzi o inne logi ale musia?bym zapewne wyst?pi? do NetArt-u o takie. Serwer jest mocny, wszystkie wtyczki, modyfikacje przed aktualizacj? wy??czy?em. Usun??em tez wszystkie prywatne wiadomo?ci, bo zajmowa?y ponad 1/3 obj?to?ci bazy. Fakt - mam sporo tre?ci:

Zdj?? w galerii: 2264
Artyku?ów: 368
Newsów: 934
Komentarzy: 9275
Postów na forum: 8845
U?ytkowników: 1729

Pliki bazy maj? ok 24 MB, ale to piku? w porównaniu z Suportem Grin

Dopisz? si? z problemem we wskazanym w?tku.
Edytowane przez Apis dnia 07.09.2011 12:23:12
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Jedynie kilka nie dogodno?ci z nazwami pól w tabelach, oraz to, ?e kilku brakowa?o.

Ano w?a?nie. Czyli upgrade nie jest dla "zwyk?ych zjadaczy chleba" - skrypt nie wykonuje wszystkiego, kilka rzeczy trzeba zrobi? "r?cznie". Ale ja mam tego ?wiadomo??. Rzecz w tym, ?e bardzo chcia?bym mie? te kilka rzeczy do dorobienia. Na razie jednak ka?da próba ko?czy si? bia?? kart?...

Za rad? Pieki spróbuj? upgrade wprost z wersji 7.00.xx do 7.02.xx. Wra?enia opisz? w w?tku http://www.php-fu...d_id=32995.
Edytowane przez Drecha dnia 07.09.2011 19:53:01
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Zainstalowa?em kolejno mas? ró?nych serwerów lokalnych (zestawów Apache+MySQL+PHP) i dwa z nich uzna?em za nadaj?ce si? do u?ytku. Jednak pierwszy z nich (WebServ) tworzy baz? danych bez polskich liter (mimo ró?nych prób konfiguracji kodowania) i nawet "czysta" instalacja PHP-Fusion nie ma polskich liter, a co dopiero konwertowana w nim baza. Nie ma to nic wspólnego z "locale", bo cz??? tre?ci ?wie?o instalowanej strony ma polskie znaki. Ich brak dotyczy wy??cznie tego, co jest wczytywane z bazy danych.

Drugi z nich - opisany na suporcie WAMPServ - nie chce utworzy? tabel w bazie danych przy instalacji Fusion ani nie chce zaimportowa? pliku bazy z zewn?trz z powodu limitu wielko?ci pliku, którego to limitu w konfiguracji nie mog? za Chiny znale?? i zwi?kszy?.

Mo?e wi?c kolego @Rafik89 podpowiesz jakiego programu do tworzenia serwera lokalnego u?y? i jak go skonfigurowa? aby móc zainstalowa? i konwertowa? (aktualizowa? w gór?) nasz ulubiony CMS Grin

WebServ odpowiada mi najbardziej - konwersja bazy przebieg?a sprawnie i strona po upgrade z 7.00.xx do 7.02.03 si? odpali?a, ale te polskie litery a raczej ich brak nie daje mi spokoju. Szuka?em w sieci podpowiedzi, stosowa?em je i nic z tego nie wysz?o. Mo?e i tu kto? ma podpowied??
Edytowane przez Apis dnia 11.09.2011 08:28:04
---

www.zegluga-rzeczna.pl
ace82
Witam serdecznie,
jestem administratorem serwisu www.D29-8.cal.pl . Posiadam v7.00.07. Po nieudanej aktualizacji przywróci?em beckup bazy danych po czym ze strony g?ównej znikn??a "wiadomo?? powitalna" (jest w??czony panel) oraz pojawi? si? na dole strony taki b??d:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W czym rzecz ?

B?d? bardzo wdzi?czny za pomoc !

Pozdrawiam

www.D29-8.cal.pl
bartek124
B??d w konwersji tabeli settings, która od wersji bodaj?e 7.01 przybra?a inn? struktur?, a drugi to jaka? modyfikacja dotycz?ca weryfikacji email, brak zdefiniowanej sta?ej DB_EMAIL_VERIFY.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
ace82
A co z wiadomo?ci? powitaln? ? Dlaczego znikn??a i jak j? przywróci? ?

Pozdrawiam

www.D29-8.cal.pl
Andrew333
Mam taki problem zrobi?em kopie bazy danych chcia?bym j? wgra? na nowo ale po wgraniu strona nie wykrywa tabel. Co mog?o si? sta?? Inne kopie te? nie s? wykrywane.

www.iv.pl/images/20457194262802483527.jpg

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 22.03.2013 20:26

bogdan
Co? jest na rzeczy.
U mnie na testowej te? spakowanej bazy nie wczytuje.
Spróbuj rozpakowa? do ".sql" i zobacz.
U mnie si? pojawi?y tabele.

PW od moderatora:

Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Andrew333
Te? nic a jak importuje przez php admin to nie ma polskich znaków.

Mo?e co? z chmodami?
//

Wgra?em latin1 i dzia?aj? polskie znaki ale nadal nie mog? wgra? bazy przez stron? a zawsze si? da?o.

Co tu zaznaczy??

www.iv.pl/images/65115657867883271711.png

PW od moderatora:

Edytowane przez Andrew333 dnia 22.03.2013 16:36:32

bogdan
Powiem Wam, ?e ciekawa sprawa.
Sprawdza?em na kilku testowych cofaj?c si? do v7.02.02 i na mojej stronie (nie dawno przywraca?em tam kopi?) i jest na wszystkich to samo co u Andrew333.
Nie wiem, czy skopa?em co? testuj?c, czy jest jaka? inny przyczyna?
Mo?e niech kto? rzuci na to okiem i spróbuje u siebie na testowych.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
sorand
Gdyby? zrobi? wszystko tak jak trzeba, to by b??du nie by?o. Czyta?e? ca?y temat?

Na pewno wgra?e? wszystkie pliki na serwer? Szczególnie folder [i]locale
?[/i]

Witam. Przeczyta?em temat dok?adnie, analizowa?em, zrobi?em sobie kopi? bazy i strony i niestety te? si? wszystko ryp?o.
Po wgraniu Upgrade do /administration i plików /locale, po zalogowaniu uruchomi?em Aktualizacj?. Po wci?ni?ciu tego? przycisku od razu otrzyma?em komunikat ko?cowy o pomy?lnej aktualizacji. Nast?pnie przekopiowa?em pozosta?e pliki i wszystko siad?o. aktualizacja 7.00.02 do 7.01, czyli po kolei a nie przeskok do najnowszej.
Nie ma czasu na przeróbki plików, nie znam si? na tym, chocia? kilka plików zmodyfikowa?em na swoje potrzeby.
Aktualizacje powinny by? ?atwe dla ka?dego i nie przysparza? k?opotów.

Teraz musz? spróbowa? odtworzy? stron? i znowu b?d? musia? przekopywa? forum, ?eby znale?? jak przywróci? baz? i etc.

www.andrzej.edu.pl
scorec
Witam po aktualizacji do wersji 7.01.01 na stronie pojawi?y mi si? nast?puj?cy kod:

Prosz? o pomoc nie wiem za bardzo co mam naprawi??

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 12.09.2013 09:52

bogdan
Cze??.
Zawsze zacznij od szukania, a nie pisania gdzie los Ci? rzuci.Smile
Przeczytaj w?tek, przeczytaj przede wszystkim plik Readme, dotycz?cy kroków w instalacji.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
hollowpoint
Na jednym z serwerów mam stron? chodz?c? na dawno zapomnianej wersji php-fusion 7.00.05. Projekt ju? dawno upad? i na stronie nie b?d? si? pojawia? ?adne nowe informacje, ani nie b?d? wprowadzane ?adne zmiany.
Niemniej jednak strona ca?y czas wisi na serwerze i chcia?bym ?eby tak zosta?o mo?liwie d?ugo.
Zastanawiam si?, czy ze wzgl?dów bezpiecze?stwa (jakie? wykryte dziury w starych wersjach?) powinienem podj?? ?mudny (i inwazyjny - bo jak co? pójdzie nie tak, to mo?e by? gorzej ni? jest teraz) proces aktualizacji tego skryptu do najnowszej wersji? Czy mo?e nowe wersje dodaj? tylko kolejne funkcjonalno?ci, których ja nie potrzebuj?, a w kwestii bezpiecze?stwa nic si? nie zmienia?

Z góry dzi?ki za odpowied?.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 23.10.2014 12:06

Kedat
Witam,
przed wgraniem plików aktualizacyjnych na serwer, klikn??em nieopatrznie "Aktualizuj" w panelu aktualizacje.
Aktualnie portal nie dzia?a. http://www.pamiec...index.php.
Po zmianie adresu na: http://www.pamiec...1/news.php - otwiera si? tylko fragment strony i komunikat:

Wersja PHP Fusion 7.005.
Prosz? o porad?.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 27.07.2020 19:28
  2. Przeniesienie posta - Pieka 29.07.2020 12:45

Pieka
Klikn??e? aktualizuj, czyli jak s?dz? pliki aktualizuj?ce by?y ju? na serwerze. Nadpisa?e? pozosta?e pliki?
Swoj? drog?, przechodzi?e? bezpo?rednio z v7.00.5 na v9?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 29.07.2020 12:45

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Kedat
B??d powsta? przed wgraniem plików na serwer. Zamierza?em zaktualizowa? obecn? wersj? 7.005 do 7.01. Jak wspomnia?em, wychodz?c z panelu aktualizacje klikn??em przycisk "Aktualizuj". Efekt taki jak opisa?em. Gdzie szuka? b??du?
p/s
Przepraszam za nieprawid?owe umiejscowienie w tematyce Forum.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 29.07.2020 12:45

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl