ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.00 do v7.01
bogdan
Nie, nie tak, nie ta kolejno??.
Nie masz w paczce pliku readme-pl.html ???
Ju? Ci zacytuj?, ale jak dostan? bana, to b?dziesz prosi? Adminów o odwieszenie.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

A jak si? pojawi? b??dy, to masz je opisane na supporcie.
Edytowane przez bogdan dnia 27.03.2011 12:28:32
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:27:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Drakoo
No to ca?y czas t?umacz?, ?e tak robi?.
Czyli reszt? plików nale?y wgra? dopiero po klikni?ciu upgarde...

Wgrywam plik upgarde z pierwszej wersji fusiona 7.01 nast?pnie wgrywam locale. Przechodz? do PA> Aktualizacje.
a nast?pnie post?puj zgodnie z pojawiaj?cymi si? na ekranie wskazówkami. MUSISZ przej?? przez wszystkie etapy aktualizacji! Proces aktualizacji ko?czy si? dopiero wtedy, gdy na ekranie b?dzie jedynie widoczny komunikat 'Database upgrade complete'.

Nie ma ?adnych etapów jest tylko guzik upagerde po klikni?ciu pojawia si? 'Database upgrade complete'

Po od?wie?eniu strony pojawia si?:

A po wgraniu plików z /files:

Wi?c co jest nie tak?
Robi? wszystko zgodnie z readme.

Geneoo
Gdzie masz wykupiony hosting?

Pokombinuj troch? w panelu admina, w g?ównych ustawieniach, mo?e zmieni?o Ci wej?ciowy adres na index.php, a nie news.php.

Drakoo
Hosting jest z http://webserwer.pl/ w plikach nic nie by?o grzebane na 100%, a PA jako strona g?ówna jest news.php.
Edytowane przez Drecha dnia 27.03.2011 13:07:52

starko
Witam, mam pewien k?opot, jestem na etapie aktualizacji z v7.00.07 do v7.01.00 po wgraniu plików update.php, settings_forum.php, db_backup.php, photoalbums.php na serwer do folderu /administration. Zalogowaniu si? jako SA i przejsciu do panelu aktualizacja wyskakuje taki komunikat:

Czy moge dalej kopiowac pliki na serwer?
Edytowane przez Pieka dnia 13.04.2011 20:39:24

bogdan
Czyta?e? dok?adnie temat, najlepiej 9 post tego tematu i plik readme-pl ?
Bo z tego co piszesz, to wynika, ?e wgra?e? cz??? plików [chyba nie tych które powiniene?], robisz aktualizacj? i sprawdzasz, czy Ci dzia?a.
Edytowane przez bogdan dnia 13.04.2011 20:18:48
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
starko
Wgra?em wszystko jak nale?y wykonuj? aktualizacj? po-kolei od wersji 6.01.6. Wiec mam kilka aktualizacji za sob?. Zatrzyma?em si? na tej 7.00.7 na 7.01.01. Skopiowalem plik update.php na serwer do folderu /administration loguje sie jako SA przechodz? do panelu aktualizacja i uruchamiam proces aktualizacji po czym wyskakuje taki komunikat:

Jak a jest szansa na powodzenie jak wgram ca?y pakiet z najnowszej paczki 7.02.00 pomijaj?c pliki setup.php _config.php
Edytowane przez Drecha dnia 14.04.2011 23:33:37

Pieka
Nie kombinuj, tylko wrzuc pliki v7.01 na serwer i sprawdz, czy wszystko gra.
Poza tym, aktualizacja v7.01-v7.02 ma swoj temat.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Adam Stalica
@starko mo?na tak zrobi? jak piszesz Wink Ja tak aktualizowa?em Wink
Wrzu? najnowsz? wersj? PHP-Fusion, ale nie dawaj aktualizuj tylko wrzu? plik update.php z kolejnej wersji po jakiej mia?e? tzn. Je?li do tej pory mia?e? ver. 7.01.01 to wrzu? plik update.php z ver. 7.01.02 i daj aktualizuj, potem wrzu? plik update z ver. 7.01.03 i znów daj aktualizuj i rób tak, a? dojdziesz do najnowszej wersji Wink
Witam Grin

pasterzppp
A mi po aktualizacji te? wyskoczy?a masa b??dów, zaczynaj?c brak obrazów newsów na stronie g?ównejwww.mantodea.pl, nie dzia?aj?ca wogóle galeria http://mantodea.p...allery.php wystarczy wej?? w które? zdj?cie.

www.mantodea.pl
Pieka
A Ty myslisz, ze bedziemy wszystkiego szukali za Ciebie? Zapomnij!
Tu masz trzy bledy, ktore sa widoczne na Twojej stronie:
  1. Brak grafik kategorii newsow: http://www.php-fu...d_id=33035
  2. Blad zwiazany z brakiem funkcji render_comments: http://www.php-fu...ost_161124
  3. Brak zdjec w galerii: http://www.php-fu...ost_161367 i http://www.php-fu...ost_153063

Nastepnym razme szukaj.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
allspeed
Witam!
Po aktualizacji PHP-Fusion, nie mog? dodawa?/edytowa? postów na forum.
Pozdrawiam.
B??dy:

Edytowane przez Pieka dnia 23.05.2011 16:40:26

Andrew333
Zrobi?em pkt 1 i 2 z 2 posta i jak chce zaktualizowa? na stronie pisz? mi Nie ma dost?pnych aktualizacji.

Sony
Mo?e by? kilka powodów:
1) Masz ju? zaktualizowany do wersji 7.01. :-P
2) Nie przenios?e? pliku upgrade.php z folderu upgrade v7 na serwer do katalogu administration. :-)
tjaa Smile

Andrew333
Ok zrobi?em wszystko jak trzeba i taki b??d jest

Sony
Gdyby? zrobi? wszystko tak jak trzeba, to by b??du nie by?o. Czyta?e? ca?y temat?

Na pewno wgra?e? wszystkie pliki na serwer? Szczególnie folder locale?

Poczytaj jeszcze to: http://www.php-fu...ost_157659
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2011 16:57:55
tjaa Smile

Andrew333
Wgra?em wszystkie pliki.

Apis
Witam wszystkich

Na wst?pie chc? zaznaczy?, ?e nie jestem nowicjuszem je?li chodzi o u?ytkowanie Fusion - swój serwis mam zainstalowany nieprzerwanie na tym silniku od wersji 6.00.xx. Wszystkie kolejne upgrade strony odbywa?y si? bez problemów do wersji 7.00.07. I na tym sko?czy?a si? idylla - upgrade do wersji 7.01.xx okaza? si? - pomimo kilkumiesi?cznych prób, eksperymentów i wnikliwego czytania tego w?tku - niewykonalny.

Po analizie tabel w bazach danych, poszczególnych pól, ich ilo?ci i kolejno?ci wysuwam wi?c (mo?e nieuprawnion?) tez?, ?e baz, które pochodz? a? od wersji 6.00 i podlega?y kolejnym konwersjom nie da si? ju? przekonwertowa? do wersji 7.01 za pomoc? do??czonego skryptu aktualizacyjnego. Zbyt wiele jest bowiem ró?nic w bazach w stosunku do "czystej", instalacyjnej wersji 7.00.07 ni? tej po wielu konwersjach (upgrade'ach). Sprawdzi?em to wnikliwie szukaj?c przyczyn nieudanych aktualizacji. Instalacyjna wersja 7.00.07 z jednym userem (adminem) i bez tre?ci (newsy, artyku?y, posty) podda?a si? konwersji bez bólu. Z do??czon? baz? danych serwisu niestety ju? nie.

Je?li jestem w b??dzie i komu? uda?o si? takiej aktualizacji (bazy po konwersjach od wersji 6.00.x) dokona? - z wdzi?czno?ci? przyjm? pomoc.

Drug? spraw? jest obecno?? w folderze g?ównym wersji 7.02.03 katalogu "db_updates", o którym instrukcja milczy (nie jest napisane czy i gdzie nale?a?oby go wgra?), a który najwyra?niej zawiera szereg polece? dotycz?cych baz danych. Zamieszczono tak?e dwa ró?ne skrypty aktualizatora (upgrade.php): dla wersji 7.00.xx i dla wersji 7.01.xx

Mo?e kto? wyja?ni?by wi?c w jakim celu te pliki si? tam znajduj? i czy mo?liwe (i/albo celowe) jest skorzystanie z nich w celu dokonania aktualizacji na przyk?ad z "przeskoczeniem" etapu upgrade do wersji 7.01.xx, który w moim przypadku okazuje si? progiem nie do przej?cia.

Pozdrawiam i przepraszam za "wtr?t" o wersji 7.02.xx ale by? on tu niezb?dny.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Rzecz w tym, ?e ja nie otrzymuj? jakiegokolwiek komunikatu. Po klikni?ciu w "upgrade" mam niemal natychmiast komunikat o tym, ?e aktualizacja przebieg?a pomy?lnie (?adnych etapów po?rednich) ale zarówno przed i po aktualizacji plików mam czyst?, bia?a stron? równie? bez ?adnych komunikatów.

Mój serwer to nazwa.pl - nie by?o dot?d najmniejszych problemów, ale musz? sprawdzi? t? sugesti?. Napisa?em jednak wy?ej:

Instalacyjna wersja 7.00.07 z jednym userem (adminem) i bez tre?ci (newsy, artyku?y, posty) podda?a si? konwersji bez bólu. Z do??czon? baz? danych serwisu niestety ju? nie.

Nie jestem jedyny z tym problemem - mam kontakt z osob?, u której problem ma identyczny przebieg. Ten sam serwer - by? mo?e co? w tym jest.

(...) pliki z zapytaniami do BD, do ka?dej zmiany w BD zosta? stworzony plik, nie wgrywasz go na serwer ftp. S?u?y wy??cznie do r?cznej aktualizacji.

Czy mo?liwa jest zatem r?czna aktualizacja bazy z wersji 7.00.xx do 7.01.xx i czy istniej? tez dla wersji 7.01 takie pliki?
Edytowane przez Apis dnia 07.09.2011 08:57:49
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Apis
Dok?adnie tak to wygl?da: ca?kowicie bia?a strona.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl