ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[OH] Nicks Mod - kolorowanie, style, prefixy dla nicków
VirtualPS
Racja, nawet nie zauwa?y?em, ?e w??czy?em 2 razy po aktualizacji. Wink

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:37:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Dion
Em.. Nie b?d? zak?ada? nowego tematu.. Jak zrobi?, by u?ytkownik (ka?dy bez grupy, zwyk?y user) by? o jakich? tam ustawieniach. Nie piszcie "stworzy? grup?", bo ka?dego u?ytkownika r?cznie dodawa? nie b?d?..

Kinimodek
@Dion, ale o co Ci dok?adnie chodzi? Co masz na my?li pisz?c: "o jakich? tam ustawieniach"?
stronghold_banner.jpg

portfolio2.jpg
|Tworzenie layout'ów, ci?cie layout'ów, kodowanie layout'ów|

http://www.stronghold.unl.pl
Dion
No przyk?adowo jakiej? grupie mog? nada? pogrubienie i zielony kolor, to dla wszystkich u?ytkowników chc? pogrubienie i czarny kolor.

bartek124
d. nie mo?emy ustala? prefixu, koloru i stylu zwyk?ym u?ytkownikom (tj. bez ?adnej grupy)Dlaczego? Po pierwsze, wymaga?oby to przetworzenie przez parser ka?dego nicku, co zwi?kszy?oby obci??enie, a po drugie, to i tak bez sensu .

Cytat z pierwszego posta...
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Cross77
Unknown column 'user_primarygroup' in 'field list'Unknown column 'user_primarygroup' in 'field list'

To mnie si? wy?wietla na samej górze strony ;/ I nie dzia?a ...

zezol
A nowe pole profilu to kto w??czy?

Cross77
Nie mam nic w Polach profilu jak "Pierwszorz?dna grupa", a ju? wsyztsko zainstalowane jest. ;/
EDIT:
O ju? znalaz?em to chyba to: "Podstawowa grupa"
Wszystko pi?knie dzia?a! Super Wtyczka!!!
Pozdro dla autora ;]
Edytowane przez Cross77 dnia 03.06.2009 19:29:09

RedMaster
Jak przerobi? poni?szy kod aby kolorowa?o nicki userów? Jest to panel "Ostatnio Widziani" (wy?wietla kto jest/by? ostatnio online) i jest w topie strony (mo?na zobaczy? - maidmarian.com.pl).

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Próbowa?em wstawi? $data['nicks_color'] i inne, ale nie dzia?a?o.
Mo?e trzeba kod z panelu przenie?? na sam? gór? aby by? przed tym co poda?em?
Edytowane przez bartek124 dnia 13.06.2009 16:13:12

bartek124
Przerabia?e? ten kod? Jest on lekko zniszczony...

To powinno dzia?a?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

www.bartek124.net
RedMaster
Ok, wszystko dzia?a, dzi?ki Wink

Bochen
A kto mi rzuci rad?, by kolorowanie dzia?a?o mi na fusionboardzie? Tak wiem, ?e dzia?a? powinno, ale chodzi o to, ?e nie dzia?a. Mam panel w??czony dla go?ci jako górny (lewe panele wy??czone). Zincludowany SB pod forum ma kolory, a samo forum nie. Nie wiem, gdzie szuka? problemu, wi?c czy kto? pomo?e?

P.S.
Mam jeszcze problem z w??czeniem pola w profilu do wyboru grupy. Nie wiem dlaczego, ale jak klikam 'w??cz' to od?wie?a tylko stron?, ale pole nadal nie jest w??czone.

Mo?e to jest jak?? przyczyn? tego, ?e na forum nie koloruje? Ju? sam nie wiem jak sobie z tym poradzi?.

Wiadomo?? doklejona:
Z tego, co zauwa?y?em koloruje linki na forum tylko w 2 wypadkach... Gdy kto? edytuje post to w miejscu "edytowane przez" jest podany login pokolorowany.
Drugi przypadek to gdy daje podgl?d pisanego posta, wtedy nazwa nicku jest pokolorowana, jednak gdy wy?le posta kolor wraca do standardowego.

Pomo?e kto?? Jestem w stanie nawet zap?aci? za pomoc, albo na mojej stronie u?yczy? miejsce na reklam?.
Edytowane przez Bochen dnia 29.06.2009 20:24:00
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
TomekXZ
Czy móg?by? jeszcze poprawi? kod z panelu ostatnio widzianych w ajaxie?
Kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Albo mo?e lepiej tylko powiedz co jest tutaj ?le, bo nie pokazuje kolorowych nicków :(

bartek124
Nicks mod dzia?a na zasadzie buforowania wyj?cia. Ten panel nie b?dzie mia? kolorowania, poniewa? skrypty JS dzia?aj? po stronie przegl?darki. Musia?by? "r?cznie" odczytywa? dane z cache i kolorowa? nicki.

Co do fusionboarda - nie dzia?a, bo jego twórcy dodali do nicków, zupe?nie niepotrzebnie, tag <span>. Nie dopasowuje si? on do wyra?enia regularnego, przez co nie dzia?a. Masz 2 wyj?cia, usun?? te tagi z nicków, albo zmodyfikowa? wyra?enie.

www.bartek124.net
Nie zdradze nicka
Nie wiem co Wy macie z tym FusionBoardem bo mi dzia?a i zawsze dzia?a?. Mo?e to zale?y od stylu jaki Macie ustawiony? Ja mam styl normalny, przypominaj?cy forum ze zwyk?ego PHP-Fusion.
Edytowane przez Nie zdradze nicka dnia 11.07.2009 08:54:20

Mikolak
Mam dok?adnie jak Nie Zdradza Nicka
I dzia?a na stylach robionych specjalnie na zamówienie i na tych co mo?na ?ci?gn?? st?d.
I te? na ka?dym uk?adzie forum

bartipl
Witam,
mam pewien drobny problem je?li chodzi o kolory nicków w jQuery Shoutbox. Na pocz?tku wszystko wygl?da ok. tzn ksywki s? pokolorowane wsz?dzie tam gdzie potrzeba. Niestety do czasu a? si? zaloguje na konto, wtedy po kilku sekundach ksywki w jQueryshoutboxie przestaj? by? kolorowe i znowu s? czarne. Dzieje si? tak tylko w shoutboxie, na forum i tp wszystko wygl?da jak nale?y. Je?li kto? mia?by pomys? jak to naprawi? by?bym wdzi?czny.
Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 23.08.2009 02:46:55

zezol
Czytaj uwa?nie - 2 posty wy?ej:
bartek124 napisa?/a:
Nicks mod dzia?a na zasadzie buforowania wyj?cia. Ten panel nie b?dzie mia? kolorowania, poniewa? skrypty JS dzia?aj? po stronie przegl?darki. Musia?by? "r?cznie" odczytywa? dane z cache i kolorowa? nicki.

bartipl
Ok, w takim razie mam jeszcze jedno pytanie, czy da si? jako? wykluczy? jQueryshoutboxa, ?eby nie by? kolorowany, a oczywi?cie forum i itp. dalej by?yby kolorowane?

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 30.08 - 19:54

Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2009 19:59:40

VirtualPS
bartek124 napisa?/a:
Co do fusionboarda - nie dzia?a, bo jego twórcy dodali do nicków, zupe?nie niepotrzebnie, tag <span>. Nie dopasowuje si? on do wyra?enia regularnego, przez co nie dzia?a. Masz 2 wyj?cia, usun?? te tagi z nicków, albo zmodyfikowa? wyra?enie.

Witam, mój problem dotyczy w?a?nie tej odpowiedzi.
Gdzie, i w którym pliku nale?y skasowa? tagi span by dzia?a? ten mod?
Czy je?li skasuje ten tag inne mody mog? przesta? mi dzia?a??
Z góry dzi?kuj?.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl