ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
newyoungage
Mam jeszcze pytanie co do tych locali i 'shoutbox'.

Nawet je?li ju? dopisz? do upgrade te 441 - shoutbox, to ju? nie mog? odpali? pliku ponownie, a chyba nawet nie powinienem.

Czy w zwi?zku z tym wszystko doda?o si? poprawnie i problem jest tylko z nazw??
Pytam, bo mam shoutboxa we wtyczkach, chocia? oficjalnie nie jest zainstalowany (na czerwono).

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:36:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nawet w newsie wspomnialem, ze shoutbox w wersji v7.02 jest opcja i wystepuje w formie wtyczki.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
newyoungage
Tak Pieko, wiem o tym, doczyta?em i zrozumia?em tego newsa. Nie widz? problemu w tym ?e shoutbox jest we wtyczkach, tylko taki, ?e wtyczki mówi? ?e go tam nie ma (jako instalacja jest na czerwono), a on siedzi i dzia?a! Smile

Oczekuj? odpowiedzi typu
a) tak, wyluzuj wszystko dzia?a i b?dzie dzia?a?o
Cool nie, bo razem z t? nazw? nie wesz?o dziesi?tki innych kodów i po nast?pnej aktualizacji ci si? wysypie...

Pieka
Z tego, co mi wiadomo to jedyny tego typu brak w plikach locali i nie powinien miec konsekwencji. Po prostu uzupelnij zgodnie z tym, co napisalem w swoim pierwszym poscie tego tematu, jak zrobili to inni. To wszystko.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
newyoungage
Dzi?kuj? Ci bardzo za mi?? i rzeczow? odpowied?. Pozdrawiam, niech KOD b?dzie z Tob? Wink

jantom
Poprawi?em dotychczas zg?oszone b??dy:
  1. Paczka aktualizacyjna: http://launchpad....Update.zip
  2. Pe?na paczka: http://launchpad....7.02-1.zip

http://jantom.info
Pieka
Dziekuje Tomku Smile Poprawiona paczka PHP-Fusion v7.02.00 znajduje sie juz w naszym downloadzie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Reqest
Instalacja przebiega bez problemów. Natomiast "wessa?o" mi ikonki kategori przy newsach. Ugry?? tematu nie mog? wygl?da na to ?e pobierana ikonka ma warto?? FALSE. Mo?e tylko u mnie to wyst?pi?o. Nadpisze pliki ponownie mo?e co? wywali?o na FTP.

PS:
OK ju? po?apa?em skórka wywali?a ikonki. Standartowo do??czone do instalki dzia?aj? bez problemu.
Edytowane przez Reqest dnia 18.04.2011 04:17:17

Sony
jantom napisa?/a:
Poniewa? mia?e? inne kodowanie bazy danych ni? ja, jak testowa?em skrypt aktualizacji. Jest to problem podnoszony przez m.in. tureckich t?umaczy, a który DevTeam zaserwowa? na kilka-kilkana?cie godzin przed wydaniem ostatecznej wersji...
Zas?uga tych dwóch linii:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dost?pnych w:
  1. global.php
  2. setup.php
  3. /admin/upgrade.php

Warto?ci w powy?szych mo?esz ustawi? na te, jakie ustawi?e? w maincore.

W bazie danych mam "Metoda porównywania napisów: utf8_general_ci" zmieni?em w owych plikach jak i pó?niej r?cznie w bazie danych, ale niestety nie pomog?o... Wychodzi na to, ?e bez edycji maincore.php w moim przypadku si? nie obejdzie. :-/

Btw w rev 2351 usun?li ca?kowicie powtarzaj?ce si? mysql_collate mysql_charset w plikach global.php setup.php oraz /admin/upgrade.php.
tjaa Smile

omikron20
U mnie po wgraniu plików na serwer, gdy otwieram strone nie moge sie zalogowa?. Próbowa?em ze 100 razy i ca?y czas pokazuje komunikat o b??dnym loginie lub ha?le. Mo?na co? z tym zrobi?-? Prosze o pomoc
Edytowane przez Drecha dnia 18.04.2011 22:03:23

sq5ltl
Do??cz? si? do w?tku, gdy? chcia?em dokona? aktualizacji i zatrzyma?em si? na punkcie 2:

Chcia?em si? dowiedzie? gdzie w paczce znajduje si? katalog locales?
Je?eli oznacza on to samo co locale - to tam s? tylko pliki j?zykowe. Prosz? wyja?nijcie mi moje w?tpliwo?ci.
Edytowane przez khaman dnia 19.04.2011 13:11:17

Pieka
Chodzi oczywiscie o katalog locale.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sq5ltl
Dzi?ki!
Dziwna sprawa. Zrobi?em aktualizacje na 3 serwisach. I w dwóch z nich nie wy?wietlaj? si? zdj?cia z galerii. Miniaturki wida?, tylko powi?kszenie wy?wietla info o pliku JPG (nawet nie JPG tylko nazwa zdj?cia w galerii) , klikniecie na niego wy?wietla pust? ramk?.
Dziwna sprawa, bo 3 serwisy s? na jednym tym samym hostingu.

Wy??czy?em tryb serwisowy:
Prosz? zerkn?? o co mi chodzi:
http://echolink.p...album_id=5

Wiadomo?? doklejona:
Dobra - doszed?em Smile oczywi?cie w kwestii mojego problemu.
Po przewaleniu ca?o?ci z paczki wersji 7.02 zast?pi? mi si? plik watermark. Wystarczy w galerii wy??czy? dodawanie tego znaku i ju? jest OK.
Dzi?kuje i przepraszam za zamieszanie.
Edytowane przez sq5ltl dnia 19.04.2011 14:06:49

sebekm
Po zaktualizowaniu z 7.01 na 7.02 i plików i bazy mam taki b??d:

O co chodzi?
Edytowane przez Pieka dnia 19.04.2011 20:26:49
Sebastian
www.skbit.pl

www.sp8skarzysko.edu.pl
bogdan
Przeczytaj sobie w tym temacie -> http://www.php-fu...art=20#top #38 post jantoma

jantom napisa?:
Do u?ytkowników YoYo.pl - je?li nie musicie, to nie aktualizujcie swoich stron do v7.02 - domy?lnie odpalone PHP4 to za ma?o dla najnowszej wersji PF-a, a w??czenie obs?ugi PHP5 jest... ma?o wygodne, ?eby mocniej tego nie okre?li?.

Poprawka
YoYo nie spe?nia podstawowych PHP-Fusion v7.02.

Mo?e to mie? zwi?zek Wink
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
sebekm
Czyli co sugerujecie powrót do starszej wersji? Czy kto? ma inny pomys??
Sebastian
www.skbit.pl

www.sp8skarzysko.edu.pl
Drecha
Najlepiej przenie? si? na inny serwer. Smile

bogdan
Ja bym poszuka? innej firmy Wink
Bo mog? si? pó?niej pojawia? inne problemy.
Znale?? co?, co nad??a za czasem Smile
Jest mnóstwo tanich hostingów z którymi nie ma problemów Smile
Uprzedzi? mnie Pfft
Edytowane przez bogdan dnia 19.04.2011 20:32:04
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Drecha
Osobi?cie polecam Webd.pl, dobra konfiguracja serwera za naprawd? niewielkie pieni?dze. Znajdziesz o wiele lepszy serwer ni? na Yoyo.pl ju? za 4 z?ote.

sebekm
Niestety to strona szkolna i adres jest ju? znany od 2006 roku. Hosting do bani to wiem, ale na razie jestem na niego skazany. Jak bym przenosi? to razem z rejestracj? nowej domeny i na jaki? p?atny. Niestety Polska o?wiata Wink. Kasy nie ma i nie b?dzie.
Sebastian
www.skbit.pl

www.sp8skarzysko.edu.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl