ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
paciek
Cze??, dzi? postanowi?em uruchomi? forum które dawno nie ?miga?o i spotka?em si? z nast?puj?cym problemem. Ci??ko mi go opisa? wi?c po prostu podam adres do strony: www.mariol.hostit...
Nie mam poj?cia jak sobie z tym poradzi?. Dane wsz?dzie zmienione na poprawne itd. Co mo?e by? przyczyn? b??dnego wy?wietlania strony?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 14.10.2016 17:27

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:27:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Apis
A na czym polega b??d? Strona si? wy?wietla, uk?ad chyba te? OK....
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
dyguss
Witam,

przenosz? serwis oparty na php fusion z jednego hostingu na drugi. Mam ju? podpi?t? baz? danych i wrzucone pliki, ale wci?? wyskakuj? mi nast?puj?ce komunikaty o b??dach, kiedy próbuj? wy?wietli? stron?:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie jestem za dobry w php, prosi?bym o pomoc. Nie wiem ju? co robi?, pliki by?y kilka razy nadpisywane i na pewno ?adnego nie brakuje.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 07.11.2016 16:24

dowson
Jak? wersje php masz na serwerze ?
Edytowane przez khaman dnia 07.11.2016 17:19:03

dyguss
5.3

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - khaman 07.11.2016 17:21

dowson
u mnie te? sypa?o b??dami na 5.3 w??czenie 5.4 rozwi?za?o problem.

dyguss
W??czy?em 5.4 ale to nic nie pomog?o. Nadal te same komunikaty s? Sad

dowson
podaj link do strony

dyguss
NowyPotter.eu tylko, ?e domena nie jest jeszcze podpi?ta pod nowy hosting tylko pod stary (wi?c musia?by? zmieni? plik hosts Windows zgodnie z t? instrukcj?: http://wiki.hitme...Id=2130098 ?eby domena skierowa?a Ci? na nowy serwer. Dane do wprowadzenia w plik hosts: 188.116.53.38 nowypotter.eu

daru-x
Witam serdecznie.
Jaki? czas temu przenosi?em stron? z konta hostingowego na inny hosting.
Okaza?o si? , ?e strona pad?a bo nie zrobi?em czego? zwi?zanego z mysql.
Teraz pytanie.
Instaluj? na ?wie?o wersje PHPFUSION i chcia?bym popodmienia? pliki tak by strona nadal dzia?a?a.
Oczywi?cie jak wszystkie nadpisz? to jest efekt taki sam strona nie dzia?a.
Których plików nie rusza? w ?wie?ej instalacji? Czy jest wogóle mo?liwe odpalenie strony?

Po??czony z 18 grudzie? 2016 21:01:
Prosz? o ?cie?k? do u?ytkowników, musia?em zainstalowa? na nowo PHP FUSION ale chcia?bym skopiowa? u?ytkowników z ich has?ami a nie moge znale??.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 16.12.2016 09:14

Edytowane przez daru-x dnia 18.12.2016 21:01:28

Pieka
Zapomnia?e?, ?e PHP-Fusion poza plikami ma jeszcze baz?? Ma?o tego, to w?a?nie baza jest najwa?niejsza.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
daru-x
No ju? wiem , ?e jest wa?na jak pad?a mi strona.
Nie mam poj?cia jeszcze co i jak, nawet nie wiem gdzie ta baza si? znajduje, gdzie? baza mysql ale nie wiem jak tam si? dosta?.
Mam zak?adk? baza danych mysql ale nie ma edycji ?adnej tam podgl?du na pliki.
NIc nie zapomnia?em po prostu si? nie znam i tyle.
Umie tylko wej?? na ftp heh Smile

igoor23
Witam po mia?em stron? na proste.pl po automatycznym przeniesieniu strony na serwer iq.pl klikaj?c na stron? g?ówn? przerzuca mnie do poprzedniego adresu wszystkie inne linki na stronie dzia?aj? ? moja strona http://www.zspspz...ewo.iq.pl/
Nie wiem czy to trzeba gdzie? w ustawieniach strony zmieni???

Po??czony z 30 wrzesie? 2017 13:43:
Juz znalaz?em oczywi?cie trzeba by?o zmieni? w nawigacji na stronie

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 30.09.2017 17:05

Edytowane przez igoor23 dnia 30.09.2017 13:43:52

Godul88
Dzie? dobry. Mam problem i ju? chyba nie dam sobie sam z nim rady. Przenosi?em stron? na nowy serwer, zrobi?em wszystko tak jak by?o tu pisane i strona nie chce ruszy?. Wyskakuje b??d "Ta strona nie dzia?a
Serwer www.zdrowe.elsat.... nie mo?e teraz obs?u?y? tego ??dania.
. Wys?a?em zapytanie do moderatora serwera i otrzyma?em tak? wiadomo?? w logach error.log pojawia si? wpis:

funkcja ta jednak wed?ug informacji z php.net (http://php.net/manual/en/function.eregi.php) zosta?a wycofana w php7.0, a sam serwer korzysta z php7.1 st?d te? poni?szy problem. Alternatyw? wg php.net jest u?ycie prag_match`a. Nic z tego nie rozumie dlatego pisz? do was. Dzi?kuje i pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Kody i kody b??dów w code - khaman 02.02.2018 15:12

Edytowane przez khaman dnia 03.02.2018 13:52:21

Lukeup
eregi zosta?o ca?kowicie usuni?te z php 7, ju? wcze?niej by?o zdeprecjonowane. Ta funkcja nie istnieje, wi?c nie mo?esz z niej skorzysta? dla tej wersji php i w jej miejsce u?y? np. preg_match().

Nie ma ?adnego kodu, ale przypuszczam, ?e masz u siebie co? takiego:

Je?li mam racj?, mo?esz zmieni? to, na:

Przyjmuj? zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.

lukeup.pl
Godul88
Dzi?ki bardzo za pomoc. Ruszy?o ale jedna rzecz mnie jeszcze dziwi. Jak wpisuje adres nowej strony to ??czy mi si? z star?.

Lukeup
Nie wiem do ko?ca, o co chodzi. Mo?esz mie? przekierowanie zrobione.
Przyjmuj? zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C#
Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend

You live once, but if You do it right, once is enough.

lukeup.pl
Prinklap
Mia?bym jeszcze ostatnie pytanie odno?nie kopii bazy danych. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale czy w sposób opisany poni?ej mog? tworzy? kopi? bazy danych i potem bez problemów znowu wgra? j? na serwer?

- Utworzenie domeny i bazy danych (na dowolnym hostingu, np. cba)
- Wgranie oprogramowania PHP-FUSION 7.02.07
- Rozwijanie strony przez jaki? czas, dodaj?c na ni? artyku?y, newsy, obrazki, tematy na forum itp.
- Po??czenie si? z FTP serwera i pobranie ca?ego folderu o nazwie [MojaNazwaStrony].pl
- Usuni?cie domeny, bazy danych i oprogramowania php-fusion

- Utworzenie na nowo domeny na tym samym hostingu (z tak? sam? nazw? jak ta, któr? wcze?niej usun??em)
- Utworzenie bazy danych (login i has?o takie samo jak wcze?niej)
- Wgranie tego samego oprogramowania (PHP-FUSION 7.02.07)
- Po??czenie si? z FTP i wgranie ca?ego folderu [MojaNazwaStrony].pl, który wcze?niej przegra?em sobie na dysk

Czy po takiej operacji wszystko b?dzie dzia?a? w 100% prawid?owo? Zachowam ca?? zawarto?? strony?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 12.06.2018 00:12

adi
Witam jasne ?e b?dzie dzia?a? tyle ?e baza danych musi by? w tym samym kodowaniu bo mog? wyst?pi? tak zwane krzaczki.

PW od moderatora:

radiosilesia.de
Prinklap
Dzi?ki, w?a?nie o to mi chodzi?o OK

PW od moderatora:

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl