ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
jackie777
Wi?c tak...
Przy próbie importu bazy pobranej z PA wyskakuje b??d 1064. Przy próbie importu bazy pobranej przez phpMyAdmin - [500] Internal Server Error : Wewn?trzny b??d serwera.
Admin z nazwa.pl zaproponowa?, ?eby spróbowa? przez active.Admin.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pierwszy jest z próby wrzucenia bazy pobranej z PA, drugi z bazy pobranej przez phpMyAdmin.
Nie wiem ju?, czy si? ?mia? czy p?aka?.
Drogi Pieko - powiedzia?e?, ?e u Ciebie wszystko dzia?a?o poprawnie.
Pomocy...

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:12:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Drecha
W b??dzie masz dok?adnie napisane na czym polega problem. Prawdopodobnie powy?sze "znaczki", których nie akceptuje baza musisz zamieni? na co? innego. Mowa o tych kwadratach itd.

jackie777
Wcze?niej ju? o tym mówi?am - jak próbowa?am wrzuci? baz? przez phpMyAdmin, to wyskakiwa? mi b??d, który twierdzi?, ?e z wrzuconym artyku?em jest co? nie tak. To by? sam czysty tekst.
Usun??am artyku?, po czym zaraportowany zosta? kolejny. Po pi?ciu takich przypadkach w ko?cu stwierdzi?am, ?e co? MUSI by? nie tak - atyku?ów na stronie by?o ponad tysi?c, jak b?dzie mi si? kaza? przedrze? przez wszystkie...

talent
Witajcie mili Panowie

przebrn??em przez ca?y temat, mnóstwo problemów pojawia si? przy przenoszeniu bazy danych, a ja mam jeszcze inny.

Otó? po paru komplikacjach uda?o mi si? z Wasz? pomoc? skopiowa? star? baz? danych na nowy serwer.

Niby wszystko jest ok, a jednak... loguj? si?, wpisuj? login oraz has?o. Zostaj? przekierowany na stron? g?ówn? i jestem zalogowany. Jednak wystarczy ?e klikn? jakikolwiek odno?nik i przenosi mnie na kolejn? stron?, ale ju? jako go?cia...

Ma kto? jaki? pomys??

adres: www.r?dziny.eu/ne...

Pieka
Nie zmieniles adresu strony w ustawieniach glownych i masz w nawigacji np.:

To rowniez bylo poruszane w tematach dotyczacych przenoszenia.

PS Chyba, ze masz to hardcoded, wtedy trzeba poprawic plik skorki.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
talent
Nie do ko?ca rozumiem, poniewa? nawigacja jest w?a?nie w pliku skórki.
Poprawi?em adresy i nadal jest to samo.
A je?li jest hardcoded, to który plik za to mo?e odpowiada??

baczek
Ja ju? nie daje rady. Przenios?em baze i portal z jednego serwera na drugi i efekt nast?puj?cy http://80.50.142....k/news.php. Normalnie powinno by? www.loczersk.pl .
Baze kopiowa?em za pomoc? phpmyadmin, z konsoli, skopiowa?em nawet na ?ywca.
Prosz? o pomoc.

Pieka
Sprawd?, czy theme.php oraz plik news.php posiadaj? na pocz?tku pliku pe?ne tagi PHP, czyli:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Czy aby nowy serwer ma interpreter PHP?
http://80.50.142....k/news.php - taki adres pokazuje w ?ródle plik PHP a nie - jak powinno by? - HTML wygenerowany przez ten plik.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
baczek
Dzi?ki wielkie. Faktycznie w theme.php nie by?o "<?php".

foxskav
Witam,
poniewa? nie mog? za?o?y? nowego tematu napisze tutaj:
Ostatnio by?em zmuszony przenie?? stron? z jednego serwera na drugi.
przekopiowa?em pliki z ftp oraz baze. Wszystko dzia?a oprócz wrzucania zdj?? oraz innych plików poprzez PHP. Przeszukuj?c gooooooogle wyczyta?em ?e potrzebny jest folder tmp i taki istnieje w g?ównym folderze z chmod'ami 777.
Serwer, na którym jest teraz strona jest postawiony przez prywatn? firm? tak wi?c jest mo?liwo??, ?e jest ?le skonfigurowany. Jest mo?liwo?? ?eby administrator zmieni? ustawienia ale nie wiem jakie.
Pozdrawiam.

BornForThis
Witam mam pytanie co do poradnika Pieka.
2. Eksportujesz baze starej strony przez phpMyAdmina.

Chodzi o to ze zapomnialam oplacic strone, i zostala zamknieta. i nie moge wejsc w jej panel... Jest jakas inna mozliwosc by pobrac cala baze danych z tej zamkni?tej strony?

Pieka
Napisz do hostingu. Z regu?y udost?pniaj? kopie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mmcs
Witam,
Mam problem, poniewa? przenosz? stron? z jednego na drugi hosting i niby wszystko dobrze si? przenios?o jednak na stronie startowej pokazuj? si? b??dy:

Zajrza?em do pliku maincore.php i
Linia 33:

Linia 280:

Prosz? o pomoc w zlokalizowaniu problemu.
Edytowane przez khaman dnia 11.04.2013 23:44:15

Konto ukryte
?ojej zmie? t? czcionk? !

koalabis
Witam
Próbuj? odpali? ponownie stron? zrobion? w fusion wersji 6.x
Mam kopi? plików z serwera i kopi? bazy zrobion? bodaj?e narz?dziem z fusion. Podczas próby importu danych do utworzonej bazy pojawia si? b??d:

Co jest przyczyn? b??du? Czy?by zbyt wysoka wersja serwera MYSQL (5.2)?

www.uskiz.prv.pl
Pieka
Bardziej to: https://www.php-f...d_id=32570
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
koalabis
Dzi?ki Pieka- ruszy?o. Jeszcze tylko musz? si? pobawi? z kodowaniem PL znaków i b?dzie gitara Smile Fajnie wróci? do tematu sprzed dziesi?ciu lat, troch? szkoda, ?e fusion nie rozwija si?...

www.uskiz.prv.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl