ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Instalacja ko?czy si? na kroku 6. Ko?cowe ustawienia
Drecha
Sony, ma?o prawdopodobne, mam te? hosting na webd jaki? i sprawdzi?em - u mnie wszystko jest okej. Widocznie co? w ustawieniach serwera nagrzebali?cie.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:27:19
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
iflis
Nic nie zmienia?am w ustawieniach serwera. Jak instaluje teraz v7.00 to idzie do konca, jak te nowa wersje, nie przejde kroku 6.
Edytowane przez Pieka dnia 13.07.2011 23:54:39

mastodont
Identycznie. Nic nie nagrzebane w serwerze. Wszystkie instalacje sz?y bezproblemowo. Jedynie ta ostatnia na webd.pl siada na kroku 6.

www.polityczni.eu
Drecha
Mo?e po wyja?nienia zwró?cie si? do administracji Webd.pl? Widocznie to ich wina, jednak u mnie instalacja posz?a tak, jak i?? powinna. Tylko, ze ja mia?em star? wersj? i tylko aktualizowa?em do najnowszej.

tomaszziemann
mastodont napisa?/a:
Problem nadal istnieje. (przynajmniej u mnie). Na serwerze p?atnym, nie padlinowatym, obs?uguj?cym PHP 5, wszystkie pliki wgrane, w ha?le nie zastosowano ?adnych znaczków specjalnych, CHMOD ustawione prawid?owo, wersja 7.01 hula i instaluje si? bez problemu, w aktualnej 7.02 w kroku 6 :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Je?eli chodzi o serwer od firmy WEBD.PL to domy?lnie ustawiony jest parser PHP4, a ma by? wersja 5 dla PHP-Fusion 7.02.XX. Dlatego nale?y w pliku .htaccess w folderze g?ównym (lub w tym z Wasz? instalacj? PHP-Fusion) doda? lini?:

Ponadto niektórzy, jak zauwa?y?em, podaj? sugerowany przez WEBD.PL adres IP jako adres hosta podczas instalacji, a najlepiej zostawi? po prostu domy?lnie localhost.

Sam te? zauwa?y?em kiedy?, ?e je?eli podaje si? podczas instalacji tak? sam? nazw? u?ytkownika, jak nazw? bazy (a mo?liwe jest utworzenie takowych w WEBD.PL), to instalator wyrzuca b??dy.

Pozdrawiam. Mam nadziej?, ?e si? przyda?o.
Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
Miazga
Dodanie tej linii rozwi?zuje problem. Wszystko hula, dzi?kuj?.
Edytowane przez Pieka dnia 13.09.2011 00:43:27

tetra
Ja mia?em podobny problem.
Gdy instalowa?em program za pomoc? automatycznego instalatora, który znajduje si? na serwerze nie by?o problemów.
Natomiast, je?li samodzielnie wrzuci?em paczk? na serwer instalacja zatrzymywa?a si? na kroku 6.
Problemem by? w nieprawid?owo ustawionym programie F T P.
Program zamienia? wielko?? liter plików z du?ych na ma?e.

therozo
Ja mam nadal ten problem z tym: PasswordAuth.class.php.
Mam na hostingu OVH.pl mo?e kto? ma do?wiadczenie z tym b??dem Smile

?adnych liter mój FTP nie zmienia na ma?e lub wielkie. PHP chyba hosting obs?uguje.
Edytowane przez Drecha dnia 13.12.2011 18:27:49

Lukasz_1_22
Witam i u mnie pojawia si? b??d w 6 kroku. Nadmieni? i? instalowa?em ju? PHP-Fusion w wersji 7.02 na serwerze i wszystko dzia?a. Chc? postawi? jeszcze dodatkow? stron? doda?em kolejn? baz? danych ale przy kolejnej instalacji wszystko si? sypie w ostatnim kroku tj.

www.lukaszmichalek.pl/blad.jpg

Serwer z jakiego korzystam jest z firmy Home.

Po kilkukrotnej b??dnej instalacji usun??em pliki z serwera i ?ci?gn??em po raz kolejny instalke z pobieralni. Ca?y czas ten sam b??d pojawia si? u mnie.

Prosz? o pomoc tutaj lub na gg.
Pozdrawiam
Co chcia?em powiedzie?, powiedzia?em !!!

www.lukaszmichalek.pl
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Dwa razy spotka?em si? z tym b??dem (nie koniecznie o ten sam plik chodzi?o) i za ka?dym razem brakowa?o plików. Sprawd?, czy masz PasswordAuth.class.php w includes/classes.

Lukasz_1_22
Jest, sprawdza?em.

www.lukaszmichalek.pl
Sony
A dlaczego instalujesz wersj? v7.02.00?
Spróbuj z instalk? v7.02.04. W tej aktualizacji plik PasswordAuth.class.php zosta? za?atany/poprawiany.
tjaa Smile

Lukasz_1_22
Sorryprzecinek instalowa?em wersje 7.02.04kropka
Edytowane przez Pieka dnia 08.01.2012 21:39:45

www.lukaszmichalek.pl
Sony
Rozumiem, ?e utworzy?e? na serwerze FTP nowy folder o nazwie meblo, i tam wrzucasz pliki z instalk?, zgadza si??

I daj zna? czy w folderze g?ównym, masz widoczny plik o nazwie .htaccess.

I sprawd? czy wielko?? liter pliku PasswordAuth.class.php jaki i nazwa jest w 100% poprawna. Tutaj by? ten sam b??d: http://www.php-fu...d_id=34173
Edytowane przez Sony dnia 09.01.2012 18:09:48

Lukasz_1_22
Dzi?ki za pomoc ju? dzia?a. Problem by? z wielko?ci? liter w pliku PasswordAuth.class.php

www.lukaszmichalek.pl
zw1nc3k
Gdy bior? 6 krok wy?wietla si? error:

Co mam zrobi?? Czemu si? tak robi.
Wgra?em na serwer wszystkie pliki files. Nie rozumiem tego b??du :/

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 08.06.2012 17:24
  2. Ogólna uwaga - bogdan 08.06.2012 17:28

bogdan
Jeden post ju? Ci przenios?em informuj?c, ?eby? szuka?, zanim zaczniesz pisa? nowy w?tek.
Nast?py pójdzie w kosz.
Przede wszystkim szukaj czy nie ma rozwi?zania.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Pieka
Ma?o, ?e drugi raz temat nazwany "Problem" to jeszcze dubel. W nagrod? ostrze?enie w profilu.
Kolejne z?amanie sko?czy si? usuni?ciem tematu, o czym wspomnia? ju? Bogdan oraz kolejnym wpisem w profilu z dodatkowym akcentem wolnego przez tydzie?.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kRis77
Witam.
Równie? mam problem z punktem 6. Ko?cowe ustawienia, tyle, ?e ten punkt jest pusty...nic nie ma w tabelce pod "Krok 6. Ko?cowe ustawienia", nawet nie wiadomo jaki b??d.
serwer prywatny
PHP wersja 5.3.5
mysql prawdopodobnie mysqlnd 5.0.7-dev - 091210 - $Revision: 304625 $ cho? admin podaje, ?e 5.1.55 (sprawdzi?em te? instaluj?c wersje fusiona 7.01.06 który dzia?a bez problemów, jednak aktualizacja z niego do wersji 7.02 tez nie dzia?a. po wgraniu plików i probie logowania pojawia si? bia?a strona) dodam, ?e sposób z .htaccess tez nic nie daje.

Prosz? o jakie? wskazówki Wink
Edytowane przez kRis77 dnia 20.08.2012 16:12:16

bartek124
Pliki wgrane poprawnie? Ustawianie b??dów lub logowanie ich w jakim? katalogu na hostingu dzia?a? W ?ródle bia?ej strony te? si? nic nie wy?wietla? Tworz? si? tabelki fusiona w bazie danych? Wszystkie pliki "config.php" poprawnie wype?nione, tzn znajduj? si? w nich odpowiednie dane? Sprawd?.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl