ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Naruszenie prawa przez EC (?)
eldiablo
i nadal nie wiem do czego by?y potrzebne loginy i has?a.

Po prostu owa alpha, beta wersja jest przeznaczona do testu na localu, czyli na domowym komputerze.

Je?eli kto? zainstaluje t? wersj? EF gdzie? w sieci = online, czyli wbrew temu co okre?lili, fusion wy?le na podany adres mailowy login i has?o, czyli stworzy autorom zmodyfikowanego fusiona tzw. furtk? Grin A to da mo?liwo?? tak? jak? ma administrator, czyli np: prze??czenia witryny w tryb "prac na serwerze".

I je?eli jest to okre?lone we wspomnianym przez @Rafik989 "regulaminie wersji alpha", to kto? mo?e co najwy?ej da? pstryczka w nos autorom. Ale je?eli tak nie jest to inna bajka. Z drugiej strony je?eli znajdzie si? taki zapaleniec, ?e to zg?osi to jak wspomnia? @zero na stronie extreme fusiona, kod zostanie "zakodowany ionCube" czyli kod PHP zostanie "zaciemniony" i ci??ko b?dzie wówczas stwierdzi? co wysy?a a co nie Pfft A to wówczas to taka walka z wiatrakami.

Bo ostatecznie extreme fusion mo?e pozby? si? kodu PHP-Fusion, zmieni? nazw?, sta? si? komercyjnym CMS'em i zrobi? papa tym co go oczerniali Grin <- to taka moja mroczna wizja przysz?o?ci...

B?dzie finalna wersja mo?na si? wówczas "s?dzi?" co legalnie a co nie.

BTW
Wystarczy?a jedynie informacja ?e taki proceder, czyli wys?anie loginu i has?a ma miejsce. Cho? by?oby to strzeleniem w g?ow? samemu sobie ;D

Ci co przeczytali ten temat wiedz? co jest wysy?ane, Ci co przejrzeli podane przez @drecha linki wiedz? jaki kod to robi, wysy?a. Temat do zamkni?cia, tak uwa?am !.
Edytowane przez eldiablo dnia 03.01.2011 21:32:07

http://dropdire.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:36:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
xris
A co je?eli kto? ma na localhost w??czonego sandmaila, bo np. wcze?niej mia? na nim jak?? normaln? stron?. Nie czepia?bym si? gdyby by?o ostrze?enie, ale teraz to nawet nikt by si? nie domy?li?, ? trzeba wysy?anie maili wy??czy?.

Teraz to sobie w?a?nie w stop? strzelaj?, a jak chc? zakodowa? to prosz? bardzo, ale wtedy to raczej b?dzie bardzo ma?o ch?tnych do instalowania.

Jakby komu? przysz?o do g?owy np. wy??czy? tak? stron? to ju? chyba podchodzi pod w?amanie?
Edytowane przez xris dnia 03.01.2011 21:35:24

Szapko
xris napisa?/a:
nadal nie wiem do czego by?y potrzebne loginy i has?a.

Zak?adam i? do tego, aby odinstalowa? stron? w razie nie na localhost. W?tpi? by u?ytkownik, który nie zastosowa? si? do wskazówek by? tak ochoczo nastawiony do wspó?pracy, ?e po powiadomieniu go usun??by skrypt.

Chocia? nie obstaj? za autorami, poniewa? jest to najdrastyczniejszy sposób, którego mo?na u?y? do zabezpieczenia kod. Wystarczy?oby np. pobieranie przez skrypt pewnych fragmentów kodu z serwera autorów. Takich fragmentów bez, których ca?o?? by nie dzia?a?a. W razie z?amania postawionej zasady - usuni?cie kodu z serwera i po problemie.

bartek124
Je?eli kto? zainstaluje t? wersj? EF gdzie? w sieci = online, czyli wbrew temu co okre?lili, fusion wy?le na podany adres mailowy login i has?o, czyli stworzy autorom zmodyfikowanego fusiona tzw. furtk? A to da mo?liwo?? tak? jak? ma administrator, czyli np: prze??czenia witryny w tryb "prac na serwerze".

Ale ok, niech tak b?dzie. Tyle ?e u?ytkownik POWINIEN by? o tym poinformowany. Tu chodzi o poufne dane. A co je?li kto? u?ywa tych samych hase? na wielu stronach? Czy do maila? To jest g?upota u?ytkownika, ale jednak. Nie wystarczy?o wys?a? do siebie info z mailem u?ytkownika i adresem strony? No w?a?nie.
Ja nikogo nie os?dzam. Je?li istnieje jaki? regulamin wersji alpha i istnieje w nim wzmianka o tym - nie ma w sumie tematu.

Co do kodowania przez ionCube kodu ?ród?owego EF - w?tpi?, ?eby autorzy si? do tego posun?li, ale to ju? nie moja sprawa.

Pozdro!
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Drecha
Szczerze mówi?c, to i tak nie wiem co to jest, ten ionCube. U?wiadomi mnie kto??

piotrek199214
Prosz?: http://phpencoder...
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Drecha
Dzi?kuj?.

krystian1988
Je?eli by kto? chcia? sam by zmieni? w pliku setup.php na wysy?anie maila do siebie i sprawdzi? czy wy?le danego maila. Sprawdza?em na 3 serwerach i z ?adnego nic nie wys?a?o. Wiem ?e nie zmienia faktu poufno?ci, ale jakby nie patrz?c zosta?o to dodane wcze?niej i wersja testowa by?a do testerów. Je?li wyciek?o czyli sami Ci co zainstalowali powinni si? liczy? z tym.
Edytowane przez krystian1988 dnia 04.01.2011 06:44:05
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Drecha
Ale ta wersja, Alpha1 zosta?a opublikowana na stronie EF jako "do zabawy". Wi?c logiczne, ?e nie powinno si? znale?? tam co? takiego, to nie podlega dyskusji.

krystian1988
Nadal nie rozumiesz tre?ci newsa z eXtreme:
Instaluj?c system na swojej stronie robisz to na w?asn? odpowiedzialno??.
Wersja Alpha nie jest przeznaczona do u?ytku zewn?trznego, a jedynie testów.

Edytowane przez krystian1988 dnia 04.01.2011 17:06:57

Drecha
I s?dzisz, ?e takie "owijanie w bawe?n?" uprawnia EC do z?amania prawa i wy?udzania poufnych danych osobowych? Ja ?wietnie rozumiem ten news. Analizowa?em go wystarczaj?co d?ugo, podobnie jak reszt? materia?ów na ten temat.

jantom
Bo ostatecznie extreme fusion mo?e pozby? si? kodu PHP-Fusion
Na co czekam od lat. Nie jest to ?atwe, ale wiem te?, ?e s? w stanie to zrobi?.

B?dzie finalna wersja mo?na si? wówczas "s?dzi?" co legalnie a co nie.
Nie do ko?ca jest tak, jak my?lisz. Faktem jest, ?e jak si? pojawi wersja finalna, to b?dzie mo?na zacz?? rozmawia? o innych rzeczach.

Cieszy te?, ?e EC potwierdzi?o istnienie takiego elementu oraz to, ?e podj?to kroki w celu za?agodzenia sytuacji.
Edytowane przez jantom dnia 04.01.2011 17:12:49

http://jantom.info
krystian1988
Wydaje mi si? ?e jest napisane ?e mo?na testowa? jedynie na localu a nie na serwerach WWW. Jak na razie projekt zosta? wycofany za prace od Nowego Roku jest odpowiedzialny Inscure, wi?c mo?e wyjdzie wersja stabilna oraz poprawiona. O ile jeszcze u?ytkownicy b?d? chcieli jej u?ywa?... To jest moje zdanie na ten temat, cho? owy temat ju? by? na supporcie poruszany z tego co pami?tam.

Drecha
jantom napisa?/a:
Cieszy te?, ?e EC potwierdzi?o istnienie takiego elementu oraz to, ?e podj?to kroki w celu za?agodzenia sytuacji.

Przepraszam, ale ja takowych kroków nie zauwa?y?em. Widz? jedynie podkulenie ogona i uciekanie od sprawy. To oczywi?cie jednak tylko moje zdanie.

Drecha
Napisa?em to ju? kilka postów temu, odpowiada?em tylko na posty innych u?ytkowników.

Sony
zer0 napisa?(a):
Je?li pojawi si? kolejny taki temat, nasza cz??? kodu zostanie zakodowana ionCube - http://www.ioncub...

B?dzie to du?e obci??enie dla pozosta?ych. Wi?ksze z?o ni? obecne.
Wybór nale?y do Was.

Grin
bartek124 napisa?(a):
Co do kodowania przez ionCube kodu ?ród?owego EF - w?tpi?, ?eby autorzy si? do tego posun?li, ale to ju? nie moja sprawa.

I si? posun?li, ale poczekajmy na wersj? stabiln?. Wink
tjaa Smile

Drecha
Jako? mnie to nie przejmuje Grin

SebaZ
Wbrew pozorom to s? wersje beta, a IonCube doskonale nadaje si? do testowania funkcjonalno?ci i feature'ów zamiast grzebania w kodzie. Na to czas b?dzie pó?niej albo i nie b?dzie.
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl