Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Wysy?anie maili za pomoc? zewn?trznego serwera
|
|
sorand |
Dodany dnia 07.11.2010 23:22:09
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 27.09.2010 21:15 |
Witam. Z tego co powy?ej wywnioskowa?em, ?e maj?c poczt? na o2.pl nie b?d? mia? mo?liwo?ci odbierania e-mail'i ze strony. Próbowa?em kilka razy zmieniaj?c ustawienia, mam na serwerze zablokowan? funkcj? fsockopen(). Wykorzystuj?c adres z o2.pl i konto na gmail, uda?o mi si? skonfigurowa? ustawienia tak, ?e bez problemu dzia?a wysy?anie wiadomo?ci z panelu kontakt z u?yciem formularza na darmowy adres na o2.pl. w g?ównych ustawieniach poda?em adres w ró?nych ustawieniach doda?em jak napisa? wy?ej PIEKA: 1. Adres serwera SMTP: ssl://smtp.gmail.com:465 2. U?ytkownik SMTP: 3. Has?o SMTP: Twoje haslo Zadzia?a?o, wiadomo?ci na darmowe konto o2.pl dzia?aj?. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 00:37:18
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
neotronik |
Dodany dnia 20.10.2011 03:37:35
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 ![]() Data rejestracji: 20.10.2011 03:15 |
Witam. To pocz?tek przygody wi?c prosz? o wyrozumia?o??. Mam na serwerze zablokowan? funkcj? fsockopen, ale tworz?c u?ytkownika przez admina wysy?a maila na podanego w nowym koncie. Taka wiadomo?? powitalna ?e konto zosta?o utworzone i masz taki login a takie has?o. Oba konta s? na wp.pl a serwer na darmowym prv.pl. Oczywi?cie kontakt nie dzia?a, odzyskiwanie has?a te?, informacja ?e mail jest wys?any ale nic nie dochodzi do celu. Ja jestem zielony bo zacz??em przygod? ze stronami i PHP od zera 3 dni temu, ale mo?e b?dziecie mieli pomys? jak wykorzysta? t? form? wysy?ania maila do kontaktu a przynajmniej odnowieniem has?a. Jutro b?d? kombinowa? jak wklei? bramk? orange http://sms.orange... w kontakt ewentualnie zamiast fomula?a mailowego i pozmienia? troch? tekst. To moja stronka je?eli b?dzie pomocne neotronik.prv.pl. Edytowane przez neotronik dnia 03.11.2011 11:37:49 |
|
|
tomek0o7 |
Dodany dnia 18.01.2012 18:48:13
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 14 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 06.01.2012 03:29 |
Funkcja wysy?ania mail'i jest mo?liwa, ale tylko z wewn?trznych adresów mailowych. Dodam, ?e maile dotycz?ce aktywacji, przypomnienia has?a dochodz?, nie dochodz? maile z formularza kontaktowego. :| Je?li zostawiam puste pole konfiguracji to te? nie dzia?a i wyskakuje Jesli wpisze adres SMTP to wyskakuje A wpisuje tak: Ju? mi brakuje pomys?ów. Mam nadzieje, ?e kto? mi pomo?e rozgry?? ten problem. Z góry dzi?ki ;) |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |