ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony po wyj?ciu ?atki lub update
jantom
Aktualizacja w tym wypadku nic nie da. Pozostaje modyfikacja/zmiana skórki.
Edytowane przez jantom dnia 20.06.2011 17:06:03

http://jantom.info
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:29:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
pkolasa
Dzi?ki. Poradzi?em modyfikuj?c CSS-a skórki. Pozdrawiam.

ZiGi
Jako i? zaniedba?em aktualizacje skryptu, postanowi?em to nadrobi?.
?ci?gn??em paczki z aktualizacjami 7.02.04 oraz 7.02.05, i zacz??em kopiowa? pliki. Po wrzuceniu aktualizacji 7.02.04 wszed?em na stron? i zasta?em to >> http://ospszymany...

Kto? wie dlaczego takie dziwy si? pojawi?y-?

Aktualna wersja skryptu: 7.02.03
Po wrzuceniu aktualizacji, w PA nie mam informacji o aktualizacjach do zainstalowania.

Mo?liwe, ?e pewn? wskazówk? b?dzie niemo?liwo?? zapami?tania wpisów w ksi?dze go?ci, oraz w ShoutBox'ie. W SB nic si? nie zapisuje, natomiast w Ksi?dze Go?ci tworzone s? tabele ale bez tre?ci. Czy te problemy s? powi?zane-?

PS. Po instalacji czystego 7.02.05 i podpi?ciu starej bazy, problemy z SB i KG nadal wyst?puj?.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 18.06.2012 20:04
  2. Przeniesienie posta - bogdan 18.06.2012 20:19

Edytowane przez Drecha dnia 19.06.2012 17:56:20

www.ospszymany.com
bartek124
Prawdopodobnie na serwerze masz dyrektyw? short_open_tags ustawion? na off, a który? plik, prawdopodobnie theme.php Twojego stylu zaczyna si? od <? (czyli short tag). Upewnij si?, ?e wszystkie pliki, tak?e te modyfikowane/dodane przez Ciebie zaczynaj? si? od tagu <?php
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
ZiGi
Na serwerze short_open_tag mam w??czone

Co do plików, to znalaz?em kilka zaczynaj?cych sie od <?. Poprawi?em je dodaj?c php i wrzuci?em na serwer.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Raczej niewiele to pomog?o.

Chyba zainstaluj? najnowszego PHP-Fusion i przenios? wpisy ze starej bazy do nowej. Mo?e mi si? to uda :)

www.ospszymany.com
bartek124
Plik theme.php bankowo oraz który? z folderu includes/classes.php. Wyra?nie wida? ?e skrypty nie s? interpretowane. A nie s? interpretowane z jakiego? powodu.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
ZiGi
Ech
Nie by?y winne z?e pliki czy nawet b??dy w bazie. Winny by? program FTP rush a w zasadzie ustawienia.

i.minus.com/ibtRtkJdQHceaK.jpg

Mo?liwe ?e te opcje zosta?y ustawione po ostatniej aktualizacji programu :/

Pozmienia?em wszystkie opcje na "Zapytaj" i bez problemu zaktualizowa?em stron? do 7.02.04 a nast?pnie do 7.02.05

Pozosta? mi jeszcze do rozwi?zania problem z niezapisywaniem shoutów w shoutboxie oraz z niezapisywaniem wpisów w ksi?dze go?ci, któr? w?a?nie z tego powodu usun??em :/ To jednak problemy na inny dzia?.

Dzi?kuj? bartek124 za zaanga?owanie i moderatorom za przenoszenie tematu Wink

------------
Edit: 24-06-2012

Problemy z wpisami w SB i Ksi?dze Go?ci, spowodowane by?y nieodpowiednimi wpisami w li?cie cenzurowanych s?ów :/
Edytowane przez ZiGi dnia 24.06.2012 17:11:03

www.ospszymany.com
Apis
Zaktualizowa?em swój serwis do wersji 7.02.07 i zauwa?y?em do?? powa?ny b??d w plikach j?zykowych admina. W przypadku, gdy ustawiona jest opcja aktywacji nowo rejestrowanego konta przez admina - zamiast "Edytuj", "Aktywuj", "Skasuj" wy?wietlaj? si? napisy "Nie nale?y do ?adnej grupy", "Nale?y do wszystkich grup", "Skasuj". Ponadto ?le oznaczone s? tabele grupuj?ce te opcje (patrz obrazki - z lewej prawid?owo - z prawej po aktualizacji).

B??d dotyczy zarówno kodowania ISO jak i UTF.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 21.08.2013 09:40
Apis dodał/a następującą grafiki:
cyk_002.jpg cyk_001.jpg

Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
khaman
Tak, wiemy. Czeski b??d. Dzisiaj b?d? poprawione pliki jak wróc? z Krakowa.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

lui
W po?cie na forum po dodaniu pliku pisze: "doda?/a nast?puj?c? pliki" a powinno by? nast?puj?ce.
lui dodał/a następującą grafikę:
zrzut_ekranu-1_2.png

www.lui.ugu.pl
za piecem
W zwi?zku z podpowiedzi? kolegi @Pieka w temacie Przenoszenie strony na inny serwer, chcia?bym zapyta? si? czy dobrze my?l?. Wink Czy do aktualizacji PHP-Fusion z 7.02.05 do 7.02.06 wystarczy, ?e pobior? UPDATE z tego miejsca http://mods.php-f...ad_id=1533; podmieni? pliki z serwera na te, które s? dost?pne w paczce UPDATE; a nast?pnie w Panelu Administratora, w zak?adce Zarz?dzanie stron?, wybior? Aktualizacja?

Pieka
W Twoim przypadku najlepiej pierwsze plik update i aktualizowa?, a nast?pnie nadpisa? pozosta?e pliki.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
za piecem
Czyli najpierw wrzucam pliki z UPDATE i w panelu administratora Aktualizuj, a nast?pnie wszystkie pliki z tej paczki:
http://mods.php-f...ad_id=1534?
Je?eli tak, to pojawia si? pewien problem, gdy? cz??? plików by?a pozmieniana, ale nie do ko?ca wiem które to pliki. Smile
Dopytuj? si?, bo w poprzednim temacie wspomina?e? tylko o podmianie kilku plików.
Edytowane przez za piecem dnia 28.12.2013 10:50:07

Pieka
Zmienione zosta?y pliki zawarte w paczce aktualizuj?cej. Porównaj i zmie?.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
za piecem
Porówna?em i zmieni?em. Nast?pnie wybra?em opcj? Aktualizacja w Panelu Administracja. Po drodze nie wyskoczy? ?aden b??d, a w panelu wy?wietla si? wersja 7.02.06, wi?c chyba wszystko posz?o dobrze. Wink

I taka ciekawostka. Po aktualizacji wgra?em baz? danych z mojej starej strony (wersja 7.02.05) i w Panelu Administratora z powrotem widnieje wersja 7.02.05. Mo?na gdzie? w bazie danych zmieni? zapis, aby w Panelu Administratora wy?wietla?a si? w?a?ciwa wersja?
Edytowane przez za piecem dnia 30.12.2013 16:37:07

Pieka
Odpal ponownie plik upgrade.php, który w przypadku v7.02.06 zmienia tylko wpis dotycz?cy numeru wersji.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl