ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
blaprz
Witam prówa?em ju? chyba wszystkiego i nie wiem nie da rady importowac na nowy server starej bazy dancyh a dlatego ze wyskakuje mi taki blad
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:37:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
miriwol
W Panelu administratora >> Zarz?dzanie stron? >> Kopia bazy danych masz importowanie i eksportowanie bazy. Tylko na nowym serwerze w pliku config.php zmie? najpierw dane w tym pliku. Mo?esz te? u?y? w PhpMyAdmin eksport i import (masz u góry po lewej) bazy.

blaprz

Taki b??d mi teraz wywala :/
Edytowane przez blaprz dnia 31.12.2008 15:55:52

miriwol
Pewnie co? ?le w pliku config.php wpisa?e?. Sprawd? dok?adnie. Podaj z jakiego hostingu korzystasz?

blaprz
http://www.free-s... to jest moj hosting ale jest ciekawopstka bo na innym hoscie spokojniwe importowalo ten sam plik bez zadnego ale, w tym ze na tym nowym jest ograniczenie, mala pojemnosc itp...

edit:
mam prosbe do was jeszcze jedna importowalem [poprawnie pliki ze starej bazy na nowa baze. Wszystko niby ok przekiowalem strare pliki na nowy host. config tez pozmienialem hasla i gdy wchodze na moja stronke to jest bl;ad 404 prosze o pomoc www.djaltus.com.pl to jest moja stronka no zobaczcie
Edytowane przez blaprz dnia 02.01.2009 11:49:35

czak
Siemka ! Ja mam taki problem, ?e po przeniesieniu strony nie ma polskich znaków. Czy kto? móg?by mi doradzi? jak przenie?? baz? danych razem z polskimi znakami ?

Pozdro, Czak Smile
8e4c6e76b9456a08ct3yc8.gif
578766b7ec7411e3.jpg

decymka
czak napisa?/a:
Siemka ! Ja mam taki problem, ?e po przeniesieniu strony nie ma polskich znaków. Czy kto? móg?by mi doradzi? jak przenie?? baz? danych razem z polskimi znakami ?

Pozdro, Czak :)

Dostan? za to, poniewa? ten temat by? poruszany kilkakrotnie. Moje sprawdzone dzia?anie:
Wklejasz w plik : maincore.php
po;
$link = dbconnect($db_host, $db_user, $db_pass, $db_name);

to;
dbquery("SET NAMES latin1");

Tam gdzie latin1 wstawiasz takie kodowanie jakie masz w swojej starej bazie.

nauczycieleprzedszkola.pl
czak
Thx decymkaGrin
8e4c6e76b9456a08ct3yc8.gif
578766b7ec7411e3.jpg

B06US
Witam, ja znalaz?em troszk? inna drog? z zmiana kodowania, przenosi?em PF z serwera cba na p?atny, skopiowa?em pliki z serwera i wrzuci?em je na nowy serwer, wykona?em backup bazy danych z panelu administratora z poziomu strony, i nast?pnie wszedlem w phpMyAdmin (wersja2.8.2.4)i tam mia?em kilka opcji:

Plik do importu: tu wybralem plik mojej bazy, i zmieni?em ustawienie kodowania na: latin1,
Import cz??ciowy tutaj ustawi?em pomini?cie 1 wiersza bo czyta?em gdzie? na forum ze nale?y to zrobi?,

Wczyta?o wszystko cacyGrin pozdrawiam i mam nadzieje nie naruszy?em regulaminu swoim 1 postem.

sido90rsl
Witam próbowa?em ju? tego co opisane powy?ej w temacie i nie wychodzi tzn wysz?o baza przeniesiona tylko polskie znaki zamiast ?, ? itd. mam jakie? dziwne znaki typu ?? wie kto? jak to naprawi??

Sory je?li w z?ym temacie napisa?em ale widzia?em ze tu mieli te same problemy z PL znakami.
Edytowane przez Pieka dnia 09.02.2009 00:30:52

saw0
Witam ponownie.

Mam pewien problem i licz? na Wasz? pomoc. Otó?. Niedawno przenosi?em stron? z serwera freens na cba.pl i jak si? okaza?o, to by? jeden z najwi?kszych b??dów, jaki kiedykolwiek pope?ni?em. Teraz próbowa?em ponownie zmieni? serwer. Zalogowa?em si? do ftp, wrzuci?em tam wszystkie pliki, zmieni?em config.php. Zalogowa?em si? potem do PhpMyAdmin, importowa?em baz?. Niby jest wszystko ok. Wchodz? na stron?, a tam...

Spróbowa?em raz jeszcze z baz? i tym razem pojawi? si? komunikat z b??dem. Co robi? ?le ? Pomo?ecie ?

kod podajemy w [code] nie [quote]//khaman
Edytowane przez khaman dnia 11.02.2009 22:14:03

Lelo
Witam!

Od kilku dni próbuje przenie?? moj? stron? z yoyo.pl na dhosting.pl. Niestety robi?c wszystko tak jak napisane jest w po?cie pierwszym, dostaje b??d wewn?trzny 500.

Próbujac od poczatku zainstalowac php-fusion, ten sam b??d wyst?puje po konfguracji parametrów bazy.

Nie wiem czy to wina hosta czy moja dlatego prosze o pomoc.
Z góry dzi?kuje.

xela
Witam.

Problem podobny jak u poprzedników, przy przenosinach z cba.pl na home.pl pad?y polskie znaki, dodanie linii:

lub

nie pomog?o. Ponowne dogranie bazy danych i podmianki plików tez nie zdzia?a?y nic :/
Za wszelkie porady b?d? wdzi?czny.

Edit:
# System kodowania znaków dla MySQL: ISO 8859-2 Central European (latin2)
# System porówna? dla po??czenia MySQL: utf8_polish_ci

Wiem Powinno dzia?a? ale nadal nic :(

edit 2

Ponawiam swoj? pro?b? dotycz?c? braku polskich znaków, bardzo zale?y mi na jak najszybszym rozwi?zaniu problemu, zaraz si? sko?czy okres testowy a brak polskiej czcionki wstrzymuje mnie z uzupe?nianiem tre?ci serwisu :(
Edytowane przez xela dnia 18.02.2009 18:00:14

CarbonXX
Witam, otó? zrobi?em przeprowadzk? z yoyo.pl na unl.pl, oczywiscie na pocz?tku przenios?em pliki, potem po konfiguracji config.php importowa?em baz? danych przez phpMyAdmin (przy imporcie przez PA zawsze wywala?o jakie? b??dy i nie chcia?o wogóle odczyta? backup-a[nie by?o wida? ?adnych tabel]). Tak wi?c po imporcie przez phpMyAdmin ustawienia i artyku?y wróci?y, ale pojawi?y si? "krzaczki" zamiast polskich liter. Pocz?tkowo my?la?em, ?e to wina kodowania, lecz po oko?o 2 dniach kombinowania dowiedzia?em si?, ?e na yoyo.pl jest utf-8 i na unl.pl te? utf-8. Po ró?nych próbach wko?cu postanowi?em zainstalowa? czystego(!) fusiona ze strony polskiego supportu (PHP-Fusion v7.00.05 Core PL UTF-8). Jednak si? okaza?o, ?e o dziwo czysty te? krzaczy! - jakie? pomys?y jak si? z tym upora???Smile

saw0
Panowie i Panie, poratujcie jako?, jak mo?ecie :) Pisa?em równy miesi?c temu, ale odpowiedzi nie dosta?em. Do tej pory do?? d?ugo szuka?em rozwi?zania swojego problemu, ale jak wida? bezskutecznie. Chcia?em przenie?? stron?, zrobi?em wszystko, co trzeba, ale po imporcie bazy, pojawia si? b??d. Ten sam, co powy?ej poda?em.

Na domiar z?ego namiesza?em te? co? na tej stronie z cba.pl i nie ma panelu logowania, np. Pojawiaj? si? jedynie komunikaty

Przede wszystkim zale?y mi na odzyskaniu tre?ci (dzia?y), bo prowadzi?em stron? do?? d?ugo i nie chcia?bym tego straci?.
Edytowane przez Chemikpil dnia 11.03.2009 17:34:31

korekt advet
Witam ! Ja mam problem z przeniesieniem bo próbowa?em wszystkiego co tu jest opisane i nadal nie mam polskich znaków. Mia?em na boo.pl i przenosz? na dedyka na hitme.pl je?eli chodzi o kodowanie bazy to UTF-8 Unicode (utf8) to stara.

Pozdrawiam Smile
PHP-Fusion v6 to ju? historia PHP-Fusion v8 to tajemnica, ale PHP-Fusion v7 to dar losu Smile
www.fineasz-i-fer... - Zapraszam Smile

www.fineasz-i-ferb.345.pl
gabrally
Witam!

Jestem w trakcie przenoszenia strony na nowy serwer. Chodzi tutaj o wersj? v6.01.16. Na poprzednim serwerze bez problemu obs?ugiwana by?a baza MySQL4. Nazwa.pl, czyli mój nowy serwer, obs?uguje tylko MySQL5 - przez to wyskakuj? b??dy przy importowaniu. Co robi??

Dodaj? komunikat:

Edytowane przez gabrally dnia 12.04.2009 14:38:08

http://www.polskierajdy.pl
calmo
Witam przenios?em stron? na inny serwer z prv na hostdell ale wyskakuje mi co? takiego jak wejd? na stron?:

Bardzo prosz? o pomoc nie wiem co mam zrobi?.
Edytowane przez Pieka dnia 02.05.2009 11:34:41

Gander
Mo?e uzupe?nij ?askawie kontakt w profilu bym móg? do Ciebie napisa??

gander.solutions
koniiu
Witam pisze tu gdy? nie mog? poradzi? sobie z przeniesieniem strony z CBA.pl na inny serwer p?atny. Próbowa?em ju? wszystkich porad z tego tematu i nic nie daje efektu wci?? krzaki na stronie zamiast polskich znaków. Mo?e co? ?le robi? ale ju? si? pogubi?em.
Adres strony: http://www.dla-ni... jak jest mi kto? w stanie pomóc to z góry wielkie dzi?ki.
Edytowane przez Chemikpil dnia 07.05.2009 17:43:43

http://www.dla-niewidomych.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl