ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Andrew333
Sprawd? czy jeste? zalogowany na z www. czy bez.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:29:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
vico
W obu przypadkach (www i bez) ten sam efekt.
Edytowane przez bogdan dnia 09.01.2014 20:05:12

u-milki.vicosound.pl
bogdan
Poczytaj ten w?tek, powiniene? znale?? rozwi?zanie -> http://www.php-fu...rowstart=0.

PS.
Podaj w edycji profilu adres strony i wersj? PHP-Fusion
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Xardas93
Czo?em!

Wybaczcie, ?e od?wie?am temat, ale przejrza?em go i nie widz? odpowiedzi na jedno pytanie.

Swego czasu wspomina? o tym swistak, ale nie widz?, by dosta? wskazówki, jak rozwi?za? problem. Mianowicie po przeniesieniu strony na nowy serwer (z strefa.pl na hekko.pl) na niektórych podstronach pojawia si? informacja:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
A na jednej:

Czym jest to spowodowane?

Pliki przekopiowane. Uprawnienia zachowane jak na starym serwerze. Kopia bazy danych wgrana na nowy bez wi?kszych problemów. Nie ma innych problemów: tre??, polskie znaki - wszystko jest. Tylko to nie.

Dla u?atwienia, link do podstrony, na której wyst?puje problem: http://surmenia.h...page_id=34
Mo?ecie co? poradzi?? B?d? wdzi?czny za wszelkie wskazówki.
Edytowane przez Pieka dnia 28.03.2014 21:55:55

http://www.surmenia.org/
Piotrroger
http://lmgtfy.com...recated+in
To, ?e jest to CMS, nie znaczy ?e nie trzeba szuka? na Google.
W skrócie: masz star? wersj? PHP-Fusion i przesiad?e? si? na nowsz? wersj? PHP, gdzie funkcja (ereg_replace()) ta nie jest u?ywana.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
Xardas93
Szuka?em tylko w Google problemu z undefined index, a nie z Deprecated... Mój b??d. Dzi?ki za pomoc!

Pogrzeba?em w maincore.php i lini?:

zmieni?em na:

Ostrze?enia znikn??y. Wszystko dzia?a.

http://www.surmenia.org/
micnor
Witam, mam taki problem.
Po przeniesieniu strony na inny serwer i przegl?daj?c j?, raz jestem na swoim koncie a niekiedy na innym. Po klikni?ciu w oboj?tnie jaki link znów jestem na swoim. U innych u?ytkowników te? wyst?puje ten problem.
Macie jaki? pomys? co jest nie tak ?
----
edit:
Wyst?puje to tylko gdy druga osoba równie? jest online, wtedy tak jakby?my zamieniali si? swoimi kontami.
----
edit 2:
Zauwa?y?em jeszcze efekt wylogowania. Po od?wie?eniu znów by?em zalogowany.
----
edit 3:
Po wylogowaniu nie mog?em si? zalogowa? przez kilka razy (by?em jakby zalogowany ale nie widzia?em tego, po naci?ni?ciu w jakikolwiek link by?o ju? ok)
O co chodzi?
Edytowane przez micnor dnia 04.05.2014 17:59:48

http://mods-kodi.pl
Pieka
Zg?o? to hostingowi, bo Twoja strona zachowuje si? nienormalnie, a do tego niebezpiecznie. Po wej?ciu na ni? ka?dy jest logowany co jaki? czas jako Ty. Prawdopodobnie masz tam jaki? system cacheowania, który nie dzia?a prawid?owo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
micnor
Dzi?ki Przemek, w?a?nie zwijam si? z tego serwera bo tam nic nie dzia?a jak powinno.

lui
Albo DNSy prowadz? jeszcze na stary serw.

www.lui.ugu.pl
Pieka
I loguj? ka?dego odwiedzaj?cego, w dodatku na konto g?ównego admina? Nie ?artuj...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
micnor
Panowie, 100% wina serwera, powróci?em na poprzedni i problem znik?.
Korzystaj?c z okazji odradzam az.pl
Tu si? zacz??y wszystkie problemy.

GokuSSJ4
Witam,

Na mojej stronie forum w jaki? sposób nie dzia?a. (nie pokazuje si?)

Gdy wchodz? na panel administratora>forum ustawiam kategorie i dzia?y niby wszystko dzia?a i jest, jednak gdy przechodz? do faktycznego forum aby co? napisa? tam nic nie ma. Pokazuje si? puste forum pomimo tego ?e w panelu dzia?y i kategorie s? stworzone.

Zaraz po instalacji przenios?em ze starej bazy danych newsy, artyku?y i w?a?nie forum. Z niczym nie by?o problemu ani b??dów.

Nie przenios?em u?ytkowników którzy si? na tym forum wypowiadali wi?c nie wiem czy to ma jaki? zwi?zek. Wiem ?e jak wszystko usun??em z forum i chcia?em sam od nowa je zrobi? to dalej si? nie pokazuje w faktycznym forum.

W panelu administracyjnym wszystko niby dzia?a i si? pokazuje bez zarzutów.

Dodam ?e na pocz?tku chcia?em przenie?? baz? danych forum z mojej starej strony, niby dzia?o widzia?em je w panelu administracyjnym forum ale nie dzia?a ono w faktycznym forum. Za??czam linki do screenów.

adres : http://shinobi.pu...m/news.php

Za??czam screeny.

pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 27.06.2014 21:29
GokuSSJ4 dodał/a następującą grafiki:
p2_1.png p1_1.png

Edytowane przez Pieka dnia 27.06.2014 21:32:31
?.....???...........................?

Pieka
No to przenosi?e?, a nie instalowa?e?, czy przywraca?e?. Umieszczaj swoje wpisy poprawnie i opisuj dok?adnie wykonywane czynno?ci.

Przenosi? musisz na t? sam? wersj?, a najlepiej wszystko skopiowa? na nowy serwer.
No i nie da si? mie? forum bez u?ytkowników... Pomy?l.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
GokuSSJ4
Wszed?em na pierwsz? baze (starej strony) i z niej wyeksportowa?em phpf_articles, phpf_news i phpf_forums. Pó?niej to samo zrobi?em z drug? (now?) baz?.

Po tym wszed?em na stary plik np. phpf_forums i skopiowa?em t? cze??:

I doda?em j? tutaj w miejsce pomi?dzy

a

Wysz?o co? takiego, po wrzuceniu tego na now? baz? wszystko posz?o pomy?lnie, newsy i artyku?y dzia?aj? poprawnie :

Z forum jest problem jak opisa?em wy?ej. My?la?em nad tym z u?ytkownikami ale chcia?em spróbowa?.

Jednak pomimo usuni?cia danych forum(kategorii i dzia?ów) i próba ich zrobienia od nowa sko?czy?a si? tym samym problemem. W panelu administracyjnym wszystko jest ok. Gdy przychodzi do zagl?dni?cia do forum na stronie pojawia si? puste forum.

Sprawdz? jeszcze z innym motywem czy mo?e on nie sprawia ?adnych problemów.

Instalowa?em te? panele jak shoutbox czy te? aktualnie online ale w?tpie aby to by? problem.

p.s. - Przepraszam za problem z moim tematem link który mi poda?e? odes?a? mnie na pierwsz? tego tematu stron? i my?la?em ?e chodzi o te ?e musz? od nowa zainstalowa? nie popatrzy?em na ostatni?.(g?upota) Siedz? nad tym od rana i pewnie daje to znaki. A nie chc? je?li jest nadzieja tego od nowa przeinstalowywa?.

//edit

Zauwa?y?em ?e po usuni?ciu wszystkiego z forum pisze na nim "Brak udost?pnionych forów.". Zaraz po stworzeniu czego? ten tekst znika i jakby nie wy?wietla tego co powinno tam by?. Sprawdz? inny szablon zobacz? czy to jest problem.

//edit2

Na innych skórkach ten sam problem. Nie wiem dlaczego nie chc? si? poprawnie wy?wietla?.

//edit3

Dzia?a. Problem by? w jakim? pliku forum z poziomu FTP. Po podmianie z oficjalnymi pojawi?o si?. Wina pewnie le?y po stronie hostinger.pl który posiada autoinstalator. Ten musia? namiesza?.

Pozdrawiam i dzi?kuje.
Edytowane przez GokuSSJ4 dnia 28.06.2014 14:32:33
?.....???...........................?

Pablito
Witam mam podobny problem. Po wyeksportowaniu bazy danych z jednego hostingu i importowaniu tej bazy na drugi hosting zauwa?y?em, ?e na tej nowej stronie nie ma polskich znaków. Zamiast nich s? na ca?ej
stronie znaki zapytania.
Co mog? zrobi?, aby przywróci? polskie znaki ?
Gdy dodaje now? tre?? z polskimi znakami to dzia?aj? normalnie i dobrze si? pokazuj?. Problem jest ze star? tre?ci?
Prosz? o pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 10.09.2014 20:25

Krzysiek35
Potrzebuje pomocy.
W?a?nie przenios?em stron? na nowy serwer: home.pl i pojawi?y si? b??dy w skórce Stylo:

W ka?dym Newsie:

w pliku theme linia 153 wygl?da tak

oraz na dolnej stopce:

w pliku theme linia 67 wygl?da tak

Pomo?e kto??? ;)

PW od moderatora:
  1. Kody i kody b??dów w code - bogdan 24.10.2014 13:33

Edytowane przez Krzysiek35 dnia 24.10.2014 13:49:16

Spaik
Witam. Od czasu przeniesienia strony/bazy przez hosting borykam si? z problemem widniej?cym pod stopk? na mojej stronie:

Nie wiem czym ten b??d jest spowodowany lecz wszystkie dane potrzebne do po??czenia z baz? s? w?a?ciwie podane w pliku config.

Dodatkowo nie wiem czy to ma jaki? zwi?zek w dzienniku b??dów wyskakuje mi b??d:
public_html/maincore.php

linia 255, rozwini?ta tre?? :

Bardzo prosi?bym o pomoc.

Problem rozwi?zany. Nadpisa?em pliki katalog templates z nowymi plikami z paczki php-fusion i problemu nie ma.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 23.01.2015 18:55

Edytowane przez Spaik dnia 24.01.2015 09:01:08

lem
Witam,

Przenios?em skrypt i baz?. Stronka dzia?a tyle ?e wyst?puje brak polskich znaków. W przypadku starego i nowego hostingu kodowanie w PHP-Fusion jest UTF8 a w bazie danych UTF8 General Ci (metoda porównywania znaków), lecz gdy przywróc? kopie bazy danych poprzez PHPMyAdmina s? krzaki, a gdy poprzez narz?dzie dost?pne w panelu admina po zalogowaniu si? do PHP-Fusion problem znika. Co mo?na zrobi? by przywracana baza na ka?dym PHPMyAdminie by?a poprawnie kodowana i odczytywana poprzez PHP-Fusion.

Slideroh
Witam serdecznie.
W?a?nie przenios?em baze danych z jednego serwera na drugi. Bez problemu zimportowa?em uprzednio wyeksportowany plik .sql.
Problem jedynie jest w kodowaniu znaków - brak polskich. W zasadzie to nie wiem jeszcze jak to rozwi?za?, lecz to najmniejsze moje zmartwienie.
G?ównym problemem jest fakt nastepujacy:
Po zalogowaniu gdy klikne jakakolwiek opcje z panelu u?ytkownika (
Edytuj profil
Prywatne wiadomo?ci
Lista u?ytkowników
Panel administratora
Wyloguj)
to wraca na stron? g?ówn? (news.php) a samemu zostaj? wylogowany. Podczas klikania w pozosta?e odno?niki nie ma takiego problemu - jedynie panel u?ytkownika kwiczy. Tak samo nie jestem w takim razie dosta? si? do panelu administratora gdy? automatycznie mnie wylogowuje i cofa na stron? g?ówn?.

Czy kto? ma jak?? rad?, jak rozwiaza? problem? Moge sprobowac zimportowac jeszcze raz baz?, ale nie wiem czy takie suche wgrywanie cokolwiek pomo?e. CHMODY w FTP do folderów i plikow /administration s? prawid?owe - takie same jak na poprzednim serverze.

Z góry dzi?kuje za pomoc

Po??czony z 02 marzec 2016 11:30:
Podmiana w maincore.php na latin1 pomog?a.
Problem dalej z adminem.

Po??czony z 02 marzec 2016 12:22:
www.mkszrybnik.pl
Ju? si? uda?o, nale?a?o poprawi? w PMA opcje Settings

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 02.03.2016 13:44

Edytowane przez Slideroh dnia 02.03.2016 12:22:55

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl