ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v6.xx do v7.xx
marcin_malutki
Witam ponownie,
mam takie pytanie. Gdzie mog? znale?? pliki z update do wersji 6.01.7?
Na stronie odnalaz?em w archiwum aktualizacj? do wersji 6.01.8 ale niestety nie dzia?a, z pozosta?ymi aktualizacjami te? tak jest. Tylko ko?cowe 6.01.16 i wzwy? s? do pobrania ze strony.
Edytowane przez Pieka dnia 19.08.2010 21:21:57

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:29:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Do pobrania sa wszystkie wersje, wiec slabo lub w ogole nie szukales.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kacepi
Taki mi sie blad wyswietla:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co on oznacza?

Sony
Przy aktualizacji do v7 mia?em identyczny b??d.
O dziwo problemem by? uszkodzony, czy raczej niedostosowany theme(nie pami?tam dok?adnie) do PF v7.
Zmie? skórk? na default'ow? w bazie danych.
tjaa Smile

kacepi
Jak j? zmieni??
Edytowane przez khaman dnia 29.08.2011 10:50:11

Pieka
Blad wskazuje na brak pliku config.php. Kolega o nim jak widac zapomnial, zmienil mu nazwe etc.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
dix37
Czy po wgrywaniu plików na serwer mam je zamieni? z oryginalnymi bo taki okno mi wyskakuje?

Po??czony z 17 pa?dziernik 2011 21:24:
Pieka napisa?(a):
Umieszczamy na serwerze wszystkie pliki z paczki PHP-Fusion v7 oprócz setup.php i _config.php z katalogu files.

Jak total commander pyta czy podmieni? pliki klikam TAK? A co z galeri? te? trzeba podmieni? i zdj?cia si? nie skasuj??

Wgra?em wszystkie pliki i przy wej?ciu na stron? mam b??d:

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 17.10.2011 22:09

Edytowane przez dix37 dnia 17.10.2011 21:55:45

http://www.sms.sandomierz.opoka.org.pl/
portals
Witam
Zaktualizowa?em stron? z wersj? v6 do v7 zgodnie z instrukcjami. Po aktualizacji strona dzia?a poprawnie z wyj?tkiem tego ?e zdj?cia w galerii próbuj? si? wczyta? z niepoprawnego adresu.
Adres strony to: http://zs1olkusz.... Ma kto? pomys? jak to naprawi?? Nowo dodane zdj?ci dzia?aj? poprawnie.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 23.02.2012 15:52

Konto ukryte
Sprawd? czy chmody starych plików masz poprawne, i katalogu te?.

portals
CHMODy na 777 nie chc? si? ustawi?: Operation not permitted.
To wygl?da na win? dostawcy, postaram si? rozwi?za? ten problem. Je?li jednak problem nie b?dzie z winy chmodów napisz? i dalej b?d? prosi? o pomoc.

marciniasty
Witam,

zrobi?em aktualizacj? starego PHP-Fusion w wersji 6.01.15 do 7.00.07.. oczywi?cie zrobi?em kopie zapasow? bazy danych. Niestety nie zrobi?em kopi zapasowej plików :( Proces aktualizacji przeszed? bez problemów, jednak po zmianie plików (oczywi?cie setup i _config nie zosta?y przerzucone) napotka?em mas? b??dów. Cz??? z nich staram si? rozwi?za?, a z niektórymi mam problem. Na przyk?ad w g?ównym indexie po wej?ciu na stron? mam takie b??dy i oczywi?cie brak dost?pu do PA, ale tu nie przyjmuj? has?a, problem pewnie z podwójnym hashowaniem, i potrzeba ingerencja na bazie. Mo?e kto? zna przyczyn? b??dów w indexie? Prosz? o pomoc :(

Po??czony z 04 czerwiec 2012 22:11:
Dzi?kuj? za pomoc :) Ju? sobie poradzi?em. Wedle ?ycze? administratorów zachowuj? form? i styl wypowiedzi.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 03.06.2012 11:15
  2. Brak stopki! - bogdan 06.06.2012 09:29

Edytowane przez marciniasty dnia 04.06.2012 22:11:19

m@rkop
Witajcie.
Dawno mnie tu nie by?o. Dzi? postanowi?em zaktualizowa? stron? z v.6.0.18 do 7.0.05. Zrobi?em wszystko (tak mi si? wydawa?o) zgodnie z opisem w 1 po?cie i po od?wie?eniu strony pojawi?a si? ona w nowej "szacie". Niestety nie oby?o si? bez b??dów:
strona g?ówna (www.spczernikowo.pl) nie chce si? za?adowa?, firefox pokazuje co? takiego:

Dotyczy to tylko strony g?ównej, bo podstrony dzia?aj? normalnie.
Poprosz? o pomoc w rozwi?zaniu powy?szego problemu.
Pzdr
Edytowane przez m@rkop dnia 24.06.2012 23:52:15

ZiGi
m@rkop napisa?(a):

Witajcie.
Dawno mnie tu nie by?o. Dzi? postanowi?em zaktualizowa? stron? z v.6.0.18 do 7.0.05. Zrobi?em wszystko (tak mi si? wydawa?o) zgodnie z opisem w 1 po?cie i po od?wie?eniu strony pojawi?a si? ona w nowej "szacie". Niestety nie oby?o si? bez b??dów:
strona g?ówna (www.spczernikowo.pl) nie chce si? za?adowa?, firefox pokazuje co? takiego:

Dotyczy to tylko strony g?ównej, bo podstrony dzia?aj? normalnie.
Poprosz? o pomoc w rozwi?zaniu powy?szego problemu.
Pzdr

Nie pami?tam dok?adnie czy tak samo w starszej wersji PHP-Fusion jest jak w najnowszej, ale spróbujemy :)

Skocz do panelu administracyjnego, nast?pnie zak?adka Ustawienia i G?ówne.

W Ustaw jako stron? g?ówn? podaj stron?, która ma by? otwierana jako strona g?ówna.
i.minus.com/ilUM9PLdROkEv.jpg

www.ospszymany.com
m@rkop
Pomog?o :)
Dzi?ki serdeczne ZiGi
Edytowane przez m@rkop dnia 27.06.2012 22:23:39

jumbomonster
Witajcie.

Wybaczcie, ?e na pierwszym spotkaniu ju? prosz? o pomoc, ale sam si? za szybko z tym nie uporam. Sprawa wygl?da nast?puj?co:
Po aktualizacji z wersji 6.01.2 do 6.01.3 nie mog? si? zalogowa? na stron?. Wyskakuje mi ?e has?o b?d? login s? nieprawid?owe. Drog? eliminacji wina l?dowa?aby po wrzuceniu pliku maincore.php(aktualizacja 6.01.3).
Po za tym nie mog? wykona? aktualizacji w panelu administracyjnym. Po wrzuceniu plików na serwer wy?wietla si? tylko "?adne nowe aktualizacje nie s? dost?pne.".
Czyta?em ju? o problemach z has?ami, ale nic nie by?o pisane o tej wersji PHP-Fusion. Spotkali?cie si? ju? z takim czym??

Mimo plików z PHP-Fusion baza danych by?a z eXtreme-Fusion.
Prze konwertowa?em j? do PHP-Fusion 7, zaktualizowa?em do najnowszej wersji i napisa?em skórk? od nowa opart? na div'ach. Wszystko dzia?a. Jest tylko jeden problem.
Po zalogowaniu si? w operze nast?puje wylogowanie zaraz po od?wie?eniu strony. Na IE i Chrom dzia?a normalnie.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 02.04.2016 21:38

Edytowane przez jumbomonster dnia 30.04.2016 10:28:44

decymka
Zaktualizowa?am stron?: http://www.przeds...l/news.php do v7. Co? jest nie tak z niektórymi tabelami w bazie danych. Mianowicie mam komunikaty:
- sprawdzi?am nie mam takiej tabeli. Moja tabela nazywa si?
,
- nie mam takiej tabeli,
- nie mam takiej tabeli.

Prosz? o pomoc.

PW od moderatora:
  1. Kody i kody b??dów w code - khaman 11.04.2016 12:17

Edytowane przez decymka dnia 11.04.2016 17:33:53
...Nie bierzmy ?ycia zbyt powa?nie...

nauczycieleprzedszkola.pl
czubass
Witam

robi?em aktualizacje php fusion 6.01.11 na 6.01.12 w celu stopniowej aktualizacji dla v. 7 po po odmianie plików z paczki 6-01-12up
po wej?ciu na stron? pokazuje si? komunikat.

Fatal error: Call to undefined function: check_rang() in /infusions/user_info_panel/user_info_panel.php on line 55

co powinienem teraz zrobi?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - krystian1988 14.10.2016 06:34
  2. Przeniesienie posta - krystian1988 14.10.2016 06:35

krystian1988
Usun??
z pliku:

Linijka 55. Tak jak pisze :)

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - krystian1988 14.10.2016 06:35

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

czubass
Wszystko ok dzi?ki.

Niestety mam kolejny problem _ bezmy?lnie zmieni?em skórk?, jak przywróci? standardow??

W_chodz?c na strone mam bia?e t?o.

Teraz wychodzi

Po??czony z 14 pa?dziernik 2016 11:18:
Ok usun??em wszystkie themes od v 6 i zmieni?em nazw? jednego them'a od versji 7 na tak? sam? jak z v6.
Zacz??o wczytywa? stron? ale tylko dla news.php ca?? rozsypana i pe?no b??dów.
Innych podstron, czy panelu admina w ogóle nie wczytuje

Jak pozby? si? tych komunikatów?

Pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - krystian1988 14.10.2016 06:35

Edytowane przez khaman dnia 14.10.2016 12:13:12

Apis
Nie powiniene? by? usuwa? wszystkich poprzednich theme v.6. Wystarczy?o wej?? na serwer z poziomu klienta FTP (np. Filezilla) i zmieni? nazw? poprzednio u?ywanego, prawid?owego theme na nazw? tego b??dnie ustawionego a jedynie ten b??dny usun?? lub inaczej nazwa?. Wszystko wróci?oby do poprzednich ustawie?. Zmiana nazwy theme pochodz?cego z wersji 7 skutkuje b??dami, bo pliki tych wersji si? ró?ni? i skórki nie s? wzajemnie kompatybilne.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl