ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[OH] Friendly Url's - Przyjazne linki, SEO Friendly Url's
CoVert
Stron? mam na cba.pl, w g?ównym katalogu, wersja PHP-Fusion 7.02.05.

Adres strony - swiatkaina.cba.pl, póki co to czysty szablon.

Mój problem nie jest cz?sty, ale z tego, co czyta?em, jednej osobie si? ju? zdarzy?, z tym ?e te? nie mog?a znale?? rozwi?zania i da?a sobie spokój.

EDIT

Na stronie w?a?ciwej, hitman.gram.pl, wszystko dzia?a. Wygl?da to na win? poprzedniego serwera. Dzi?ki ogromne za pomoc, bogdan!
Edytowane przez CoVert dnia 13.05.2012 21:58:41

hitman.gram.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:30:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
Sprawdza?em na CBA i faktycznie nie dzia?a.
Spróbuj zapyta? u nich na forum.
Ale po przygodach z nimi, w??cznie z ingerencj? w kod strony, to mo?e to ró?nie wygl?da? z pomoc?. Smile
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
CoVert
Jeszcze raz dzi?ki wielkie, da?em Ci "Pomóg?".

I czy istnieje mo?liwo??, ?eby ten mod nadpisa? ju? istniej?ce dodatkowe strony? Tj. ?eby to si? zrobi?o automatycznie, bez ponownego ich otwierania i zapisywania? Je?eli tak, to jak to zrobi??

hitman.gram.pl
bogdan
Nie dasz rady "pomóc", bo nie masz takiej opcji. Pfft
Swoj? drog? popatrz, jakby? poda? od razu adres strony, albo chocia? nazw? hostingu ile mniej postów by?my napisali.

Na t? chwil?, jak masz du?e zamieszanie z dodatkowymi stronami, to jedynie co mog? Ci poradzi? to spróbuj zmienia? adresy przez baz? danych.
Edytuj tabel? fusionxxx_custom_pages, w niej poszczególne linie (strony) i dodawaj nazwy w page_url

Najpierw przetestuj na jednej stronie. Smile
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
CoVert
Ups, rzeczywi?cie nie mog? Ci klikn?? "pomóg?" ; p

Fakt, rzeczywi?cie. Najciemniej jest pod latarni?... na drugi raz b?d? pisa? takie rzeczy.

Rozumiem, podmieni? wszystko w bazie, chocia? to te? troch? czasu zajmie... Bo jak rozumiem, ?adnego "automatu", podmieniaj?cego automatycznie te linki, nie ma?

hitman.gram.pl
bartek124
O kurcze, ?adnie si? wtyczka sta?a popularna :D Dziwne, ?e jeszcze nikt nie podj?? si? jej dalszego rozwoju ;)

Da si? automacik skleci?.
Spróbuj tego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pisane z palca i nie testowane, wi?c wcze?niej zrób backup tabelki custom_pages.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
CoVert
Dzi?ki, ale gdzie to wrzuci??

hitman.gram.pl
bartek124
Najlepiej wykona?, a nie wrzuca?. Nie wiem, gdzie chcesz. W pliku czy w dodatkowych stronach czy w Bannerach, gdzie chcesz.

www.bartek124.net
CoVert
W panelu nie zadzia?a?o, w dodatkowych stronach równie?. Prawdopodobnie robi? co? ?le, wi?c gdyby? napisa? mi, jak to dok?adnie uruchomi?, b?d? wdzi?czny ; p

hitman.gram.pl
bartek124
Wklei? w dodatkowe strony, wpisa? has?o admina i klikn?? "Podgl?d". Nie zapisywa?!

www.bartek124.net
CoVert
Zapytam tutaj, bo tematy o weryfikacji w google s? zablokowane, a za za?o?enie tematu dosta?em warna.

Chodzi mi o to, czy wtyczka FURL mo?e przeszkadza? w weryfikacji strony w google za pomoc? wrzucenia pliku na serwer? Bo ten sposób nie dzia?a?, da?bym sobie spokój, ale inne sposoby weryfikacji w google równie? nie dzia?aj?.

hitman.gram.pl
solowski
Wgra?em wszystko tylko nie wiem dlaczego forum mi sie rozjecha?o na ca?? szeroko?? strony. Co? zmieni? mam? Jeszcze plik htaccess nadpisa?em.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 19.07.2012 18:25

Edytowane przez bogdan dnia 19.07.2012 18:23:08

Luke31
Bogdan, czy masz mo?e pomys? co zrobi?, aby w modzie który poda?e? (Friendly url for custom pages), dzia?a?o wy??czanie lewych/prawych paneli na stronach z przyjaznym url'em ? Wpisanie w PA, w ustawieniach g?ównych zmienionych adresów nie powoduje wy??czania paneli. Zreszt? jak si? wpisze adres w oryginalnym formacie, te? nie dzia?a.
PHP Fusion 7.01.05 i 7.02.06

drjakson
Witam

Mam pytanie je?eli zamiast news.php jako g?ównej u?ywam index.php nie udaje mi si? tego uruchomi? dla index.php, ju? doda?em do .htacess analogiczne jak do news.php wszystkie inne dzia?aj? poza tym. Spotka? si? kto? z tak? sytuacj? ?

Edit:

Oraz czy kto? widzia? moda który generuje sitemap z przyjaznymi linkami ?
Edytowane przez drjakson dnia 11.07.2013 22:55:21

www.tranzystor.pl
Przemek28
A jak zmieni? w furl spacj? na my?lnik? Google bardziej lubi link-strony ni? link_strony.
Dodam, ?e zmiana

na

niewiele daje, bo i tak my?lniki s? usuwane. Nie wiem tylko, która funkcja odpowiada za kasacj? my?lników.

https://nfszone.pl
Zbigniew@
Witam.
Chcia?em si? si? zapyta? ,czy istnieje mo?liwo?? zmodyfikowania tej wtyczki do obecnych wymogów google.
Obecnie jest wyja?nione z jakich powodów,przyjazny link SEO.nie mo?e zawiera? podkre?lenia (_)ale (-) .
Je?li URL zawiera lniana_letnia_zielona_sukienka (podkre?lenia), wyszukiwarka b?dzie to interpretowa? jako jedno s?owo lnianaletniazielonasukienka. Jak wiadomo, nikt nie pisze bez spacji i nie u?yje takiego zlepka s?ów do szukania lnianej letniej zielonej sukienki. Gdy u?ywasz my?lników do ??czenia s?ów kluczowych w adresie URL: lniana-letnia-zielona-sukienka, wyszukiwarka mo?e zwraca? wyniki wyszukiwania dla ró?nych kombinacji tych pojedynczych s?ów w nast?puj?cy sposób:

lniana letnia zielona sukienka
zielona lniana sukienka
lniana sukienka
zielona sukienka
letnia zielona sukienka
letnia sukienka
sukienka zielona lniana
sukienka
lnianaletniazielonasukienka (równie? w przypadku, gdyby jednak kto? pisa? bez spacji).
Najpro?ciej mówi?ca ,podkre?lenie dla robotów miedzy s?owami powoduje zlepek liter.
Nie prosz? o gotow? modyfikacje ca?ej wtyczki ale o jeden przyk?ad.
Reszt? sam zmodyfikuje i udost?pni? w tym temacie.
Nie wiem jak pozby? si? rozszerzenia ,ale wiem jak to zmieni?.
Wystarczy w miejscu rozszerzenia wpisa? ??cznik i dowoln? liter? .
Ja pocz?tkowo zamiast takiego rozwi?zania wstawi?em jedynie znak kropki.,niestety takie rozwi?zanie jest z?e.
Przyk?ad z?e rozwi?zanie .
lepiej zrobi? tak .

phpfusion9.pl/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl