ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v6.xx do v7.xx
marcin_malutki
Dzi?kuj? za pomoc - dzia?a.

Wiadomo?? doklejona:
Niestety nie wszystko jest do ko?ca dobrze. Otó? strona g?ówna dzia?a poprawne lecz klikaj?c w hiper??cza podstron, które zawieraj? informacje np. dzia? download pojawia si? b??d, który ma miejsce w pliku maincore.php. Rozpoczyna si? on lini?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

pó?niej kolejne linie 36,37 itd.
Natomiast podczas jakichkolwiek zmian na stronie oprócz powy?szych b??dów na ko?cu pojawi si? nast?puj?ca linia:

Mo?e jest to typowy b??d ale nie potrafi? sobie poradzi? z nim.
Edytowane przez Pieka dnia 01.12.2009 15:32:00

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:27:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
mikekir
Witam.

Aktualizowa?em zgodnie z podan? instrukcj? aktualizacji. Po aktualizacji okaza?o si?, ze nie ma polskich liter, ale tylko w cz??ci strony. Po przyjrzeniu si? dok?adniej okaza?o si?, ?e konwersja bazy danych powycina?a z pól zawieraj?cych napisy w j?zyku polskim cz??? danych. Konkretnie wygl?da jakby kopiowanie stringów z pola ?ród?owego do docelowego ko?czy?o si? przy napotkaniu pierwszego polskiego znaku. Mam backup danych z przed i po konwersji. Co mog? z tym zrobi??

--edit
Jak na razie zamierzam r?cznie porównywa? pliki .sql z backupu bazy danych v6 z v7 i t? v7 uzupe?nia? o brakuj?ce, lub niepe?ne wpisy do odpowiednich pól w bazie. Nast?pnie wczyta? poprawionego sql'a do bazy i cieszy? si? dzia?aj?c? stron?.. Tylko czy mo?na to zrobi? inaczej ni? r?cznie? W sposób, który zmniejszy?by mo?liwo?? pope?nienia przeze mnie b??du.

Pozdrawiam i dziekuj? za odpowiedz.
MichalK
Edytowane przez mikekir dnia 09.12.2009 08:51:52

jasik
Witam,
zrobi?em wszytko wed?ug instrukcji, ale co? posz?o nie tak.
Jak odpalam znow stron? to nie wy?wietla mi tr?s?i w panelu u?ytkownika: edytuj profil, panel administracyjny,...,wyloguj.
Co mam zrobi?? Strona, któr? aktualizowa?em jest stron? klubu, wi?c powinna by? ca?y czas sprawna, a jak narazie jest komunikat prac na serwerze Smile (znaczy ja mam do niej dost?p)
Pozdr.

www.neptun-siesta.gda.pl
Pieka
Brakuje Ci locali lub masz niepelne. Wystarczy je nadpisac, tym razem upewniajac sie, ze sa wszystkie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jasik
Jezeli chodzi o katalog "locale" to mam wszystko to samo co w ?ci?gnietym folderze /files...
Edytowane przez jasik dnia 13.12.2009 23:06:51

www.neptun-siesta.gda.pl
Pieka
Skoro brakuje Ci tresci panela, to jest logiczne, ze masz braki w localach lub sam panel jest uszkodzony. Patrzac juz na sama strone informujaca o pracach na serwerze widac, ze brakuje znacznej czesci plikow locali.
Mozesz zatem albo ruszyc sie i cos zrobic albo dalej sie sprzeczac.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jasik
Pieka napisa?/a:
Mozesz zatem albo ruszyc sie i cos zrobic albo dalej sie sprzeczac.

Ale skad ja mam wziac te brakujace pliki? Zgralem te wszystkie co mialem i wiecej nie mam....
Albo moze macie dzia?aj?cy plik/kod tego panela?
Edytowane przez Pieka dnia 14.12.2009 00:20:21

www.neptun-siesta.gda.pl
piterus
Cz?owieku uspokój si?... Cz?sto klient FTP ma zdolno?? gubienia fragmentów plików. Wi?c b?d? ?askaw napisa? pliki upewniaj?c si? czy dotar?y one w ca?o?ci.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

jasik
Dobra, ju? sobie poradzi?em :]

P.S.
Nie rozumiem czemu mnie tak cisneli?cie od razu...

www.neptun-siesta.gda.pl
Query
Wykona?em aktualizacj? od razu z wersji 6.01.13 do 7.00.0.5 i efekt jest taki, ?e w panelach s? powa?ne braki: znikn??y newsy i artyku?y. Dzia?a galeria. (Panel administracyjny ma nadal nag?ówek 6.01.13). Prosz? o ocen?, czy podejmowa? si? próby naprawy, czy te? bior?c pod uwag? rozmiar zniszcze? (mzs.lap.pl) przyst?pi? do wykonania strony od nowa. Nie posiadam niestety kopii bazy sprzed aktualizacji.
Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2010 10:15:19

korma
Witam

Zrobi?em dzisiaj aktualizacj?. Pojawi? si? problem w miejscu gdzie zwykle si? loguj? wy?wietlaj? si? b??dy :

oraz podobne w linii 24, 25 , 27, 29 , co teraz zrobi?, jak si? zalogowa? ?

eldiablo
Wgraj ponownie locale ponownie - szczególnie plik global.php.

Brakuje Ci:

St?d b??d z global_120

http://dropdire.pl
jables
Witam, jest sprawa. Nie jestem specjalist? i ?rednio orientuje si? jak u?y? aktualizacji PHP-Fusion v7.00.06 ... Pomo?ecie?

Strona o któr? chodzi to tenaciousd.pl/2.

Czy to wszystko (aktualizacja) mo?e zrobi? administrator (nie super administrator) ze wszystkimi uprawnieniami?
Edytowane przez Pieka dnia 12.04.2010 20:56:42

kristoforo
Witam, taki mam problem. Otó? wszystko poprawnie zrobi?em, jednak nie do ko?ca bo tak jak strona przed aktualizacj? posiada?a polskie znaki w newsach, menu itd. tak teraz po aktualizacji w ogóle nie ma polskich znaków... co mog? z tym zrobi?? Pozdrawiam.
Mo?e podam adres strony: www.ministranci.w...
Edytowane przez kristoforo dnia 07.06.2010 15:34:02

ELO320
Przejd? do pierwszego posta w tym temacie i przeczytaj punkt 1.

Wci?nij pomóg?! To nie gryzie!

www.imperium-gier.pl
kristoforo
Z ca?ym szacunkiem - nie jestem idiot? i wszystko dok?adnie przeczyta?em. Pobra?em odpowiedni? wersj? systemu - Core PL. Generalnie problem polega na tym, ?e teraz jakiego kodowania znaków bym nie ustawi?, to zawsze mam zamiast polskich znaczków znaki zapytania. Obawiam si?, ?e teraz musz? jeszcze raz napisa? wszystkie artyku?y i wa?niejsze newsy w poprawnej formie. Je?li jednak jest inny sposób aby to naprawi? - bardzo prosz? o pomoc.

ELO320
Nikt nie mówi ?e jeste? idiot? Smile. Nic nie musisz poprawia? z artyku?ami to jest tylko problem wy?wietlania znaków. Raz tak mia?em. Pomog?o mi: Zrób kopie bazy i jeszcze raz j? wgraj Smile albo wejd? w phpmyadmin i ustaw kodowanie bodaj?e latin2 ??? Ju? nie pami?tam.

www.imperium-gier.pl
kristoforo
W phpmyadmin mam kodowanie "latin2_general_ci" tak wi?c chyba poprawne. Spróbuj? zrobi? kopi? bazy i jeszcze raz j? wgra?, mo?e to co? pomo?e. Przed ca?? aktualizacj? zrobi?em ca?? kopi? bazy, ale przez pomy?k? usun??em j? z komputera, wi?c to by? mój du?y b??d. A teraz musz? za ten b??d zap?aci? Frown

ELO320
Zrób kopie rozpakuj zobacz czy masz tak

A jak nie to zmie? wsz?dzie gdzie wyst?puje na takie zapisz spakuj i przywró? BD.
Edytowane przez ELO320 dnia 07.06.2010 16:22:02

www.imperium-gier.pl
kristoforo
Ok, zrobi? tak jak tylko baza si? odwiesi bo co? d?ugo na razie "my?li".

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl