ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
A Ty co chcesz zmieni? na Supporcie?
jantom
images43.fotosik.pl/881/92f01bc70a8891a9.jpg

U?ytkowniku!

Co Ci? na Supporcie denerwuje, m?czy, irytuje czy po prostu nie pasuje? Wypowiedz si? na ten temat. Chcemy sprawi?, ?eby nasza strona by?a coraz lepsza, ciekawsza. Chcemy te? zmniejszy? ilo?? kontrowersji wobec niektórych naszych decyzji. Chcemy, by Support po prostu sta? si? przyjazny wszystkim, zarówno newbie (nie myli? z noobem), jak i starym wyjadaczom, którzy obudzeni w ?rodku nocy, wymieni? wszystkie funkcje z pliku maincore.php oraz wylicz? sum? md5 z niniejszego tematu.

Do?ó? cegie?k? do stworzenia jak najbardziej odpowiadaj?cego Twojej wizji Supportu!

images45.fotosik.pl/882/becfd59b31d54dc0.jpg

Twój g?os jest bardzo wa?ny. Nie zmarnuj go!

Dodatkowe informacje:
Prosimy o konkretne informacje - samo stwierdzenie, ?e nale?y zmieni? regulamin jest niepowa?ne, w takim wypadku prosimy o podanie, który punkt dok?adnie, co w nim nie pasuje. Decyzje administracji - te? na przyk?adach, nie linczujemy za wytkni?ci? naszych b??dów. Co? w samej stronie - to samo, na przyk?adach, wasza wizja poprawki b?dzie dla nas bardzo cenna.

Og?oszenie komisji prowadz?cej akcj?:
Prosimy o pozostawienie kwestii skórki Supportu w spokoju. Temat ca?y czas jest na wokandzie, mamy nadziej?, ?e nied?ugo uda si? rozwi?za? i ten problem.

Edytowane przez jantom dnia 22.05.2011 23:07:53

http://jantom.info
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 00:37:01
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Marvin-Nekromanta
Koledzy z partii. Ja bym powiedzia? tak: W?cibski Go?? ma ten sam avatar od... od... bardzo dawna. Mo?e by go zmieni? na jaki? ?mieszniejszy np na zdj?cie Putina Grin??
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 09.03.2008 12:49:52

SebaZ
A dlaczego Putina? Ty?eczek z mojego avka jest lepszy Pfft
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

bartek124
Ja chcia?bym widzie? wreszcie jaki? system rang/system punktów typu pomóg?. My?l?, ?e dzi?ki niemu wzros?a by liczba pomagaj?cych, a nie jak dotychczas liczba oczekuj?cych pomocy. Skrypt raczej nie wymagaj?cy (dodatkowe pole w users), a mo?e ucieszy?. Plus do tego jaki? panel Najbardziej pomocni (oprócz adminów i moderatorów oczywi?cie Wink ).

Oprócz tego jakie? ma?e poprawki jak np. avatar w panelu usera, ale naprawd?, ma?o potrzebne i nie b?d? o nich pisa? Smile.

Strefa U?ytkownika - ten dzia? chcia?bym zobaczy? bardziej rozbudowany. O bardziej lub mniej wa?ne rzeczy, ale rozbudowany. Generatorki, pierdo?ki które mog?yby ucieszy? nowych u?ytkowników Smile.

Administratorzy i moderatorzy - no trudno si? wypowiedzie? w mojej sytuacji Grin. My?l?, ?e prowadz?c rygorystycznie forum u?atwiamy przysz?ym pokoleniom dotarcie do rozwi?zania problemu - wstukanie w Szukajk? s?ów najlepiej go opisuj?cych owocuje konkretnymi tematami z rozwi?zaniem problemu. Przecie? rozwi?zywanie jednego problemu po raz enty jest bezsensem.

Tyle ode mnie. Gdyby mi jeszcze cos do g?owy wpad?o to napisz? Wink.
Edytowane przez bartek124 dnia 09.03.2008 14:55:29
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
reys1
Ja to bym chcia? ?eby starzy wyjadacze wydzielili na forum miejsce na abonamentowcówWink
Chcia?bym zap?aci? jaki? przyst?pny abonament na ca?y rok i jak mam jaki? problem, to niechby kto? mi podpowiedzia? jak si? do tego zabra?. I nie wa?ne czy to by?o, czy nie.
Pocz?tkujacy maj? w?a?nie k?opot z w?a?ciwym wpisem do szukajki, a jak si? nie wie jak nazwa? problem po imieniu, to i ona niewiele pomo?e.
Mo?naby jakie? punkty zabiera? za wpisy, tak ?eby z byle powodu nie anga?owa? speców.
Nie by?oby podzia?u na ?adne grupy, tematy, tylko wpisy wed?ug kolejno?ci i powiedzmy po tygodniu od udzielenia odpowiedzi post jest kasowany. Kto chce niechaj sobie kopiuje i archiwizuje we w?asnym zakresie.
Edytowane przez reys1 dnia 09.03.2008 15:13:50

Pieka
Odnosnie tego, co napisal Bartek, wiemy juz od dawna, ze system rang i punktow, tym bardziej za pomoc bylby zbawieniem na Supporcie Smile
Pozostaje kwestia wykonania, ktora stoi, a przynajmniej stala w sprzecznosci z dawno oczekiwanym v7.
Gdybysmy mieli przynajmniej nikla swiadomosc odleglosci w czasie tej premiery, to juz dawno mielibyscie ten system na stronie.
Kwestia rozszerzenia strefy uzytkownika rowniez jest jak najbardziej realna, ale wiaze sie z kolei ze zmiana aktualnej nawigacji na cos przyjazniejszego.
W obecnej postaci jest nie do przyjecia, przynajmniej z punktu widzenia zarzadzania.

Odpowiedz na pytanie/propzycje kolegi wyzej udzieli jantom, ktory najlepiej z nas znajduje sie w zawilosciach licencyjnych oraz regulaminowych dzialan tego typu Supportow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
Pieka napisa?/a:
Kwestia rozszerzenia strefy uzytkownika rowniez jest jak najbardziej realna, ale wiaze sie z kolei ze zmiana aktualnej nawigacji na cos przyjazniejszego.
W obecnej postaci jest nie do przyjecia, przynajmniej z punktu widzenia zarzadzania.

Dlaczego? Nie mo?na po prostu rozbudowa? poprzez dodanie kolejnych pozycji?

A je?li chodzi o punkty jestem zdecydowanie ZA; ju? kiedy? pyta?em czemu tego nie ma Smile

www.modlinski.net
jantom
reys1 napisa?/a:
Ja to bym chcia? ?eby starzy wyjadacze wydzielili na forum miejsce na abonamentowcówWink

Dopóki w nazwie mamy "Oficjalny" Twoja pro?ba nie ma szans na zrealizowanie. Jest to efekt podpisania "ci??arówki" umów o warunkach wspó?pracy dla Oficjalnych Lokalnych Supportów PHP-Fusion. Chcemy by? fair wobec Digitanium i nie mo?emy wprowadzi? na forum podzia?u w dost?pie do pomocy dla tych, co p?ac?, i dla tych, co nie p?ac?. Nie chcemy doprowadzi? do stworzenia równych i równiejszych.
Chcia?ym te? zauwa?y?, ?e Support jest tworzony przez ochotników, po?wi?caj?cych swój prywatny czas. Wprowadzenie regularnych p?atno?ci zmieni nas w firm?, a jak na razie do tego nie d??ymy. W sumie najlepsz? form? prawno-organizacyjn? by?oby stowarzyszenie, ale polskie przepisy dotycz?ce stowrzysze? s? dla nas zbyt wymagaj?ce. Je?li kogo? zainteresowa? ten w?a?ne fragment wypowiedzi, to mog? go rozszerzy? poprzez PW - wola?bym nie miesza? spraw poruszanych w temacie.

ICEK napisa?/a:
Pieka napisa?/a:

Dlaczego? Nie mo?na po prostu rozbudowa? poprzez dodanie kolejnych pozycji?

W obecnym stanie nawigacji niestety tego nie mo?na - grozi to zbyt wieloma, niebyt przyjemnymi, konsekwencjami.
Edytowane przez jantom dnia 09.03.2008 17:09:17

JakubG
Mo?na by by?o zrobi? takie ... hmmm... przekierowanie do nowego panelu przed za?o?eniem nowego tematu. Przypu??my takiego panelu typu: "Pami?taj, ?eby przed za?o?eniem tematu u?ywa? opcji Szukaj, bo by? mo?e kto? poruszy? ju? ten w?tek".

A na dole tego panelu da? dwa buttony: Za?ó? nowy temat oraz Szukaj. Najwi?cej powtórze? jest na forum przedszkolaków, wi?c mo?e by co? takiego tam zastosowa?.

Nie wiem czy to wykonalne, ale mo?na by by?o dla u?atwienia szukania, podczas zak?adania tematu, wpisywa? s?owa kluczowe (to pole mog?oby by? wymagane). Przez w?a?nie te s?owa szukajka by sprawniej dzia?a?a.

Ale to s? moje tylko przemy?leniaGrin Nie trzeba si? nimi sugerowa?Pfft Pozdrawiam.
Dawniej znany jako Gucio.

www.gameshouse.info
Dagobah
Gucio napisa?/a:
Nie wiem czy to wykonalne, ale mo?na by by?o dla u?atwienia szukania, podczas zak?adania tematu, wpisywa? s?owa kluczowe (to pole mog?oby by? wymagane). Przez w?a?nie te s?owa szukajka by sprawniej dzia?a?a.

Zdecydowanie przychylam si? do pro?by u?ytkownika Gucio - takie co? (w przypadku gdy ka?dy inaczej zaznacza swój problem) bardzo u?atwi sytuacj?. "S?owo klucz" by?oby bardzo dobrym rozwi?zaniem...

Do tych systemów rang si? tak?e przychylam (czyta?em wypowiedzi adminów...) ale tak?e w kwestii np. "pomóg? w t?umaczeniu" czy co? podobnego....

Aha... mo?e warto by?oby te? stworzy? dzia?, gdzie u?ytkownicy sami mogliby deklarowa?, ?e spolszcz? jakie? wtyczki, przet?umacz? Locale czy tym podobne rzeczy. Wielu by to mog?o u?atwi? ?ycie, a dzi?ki temu mieliby?my wi?kszo?? po polsku (ju? i tak zdecydowana wi?kszo?? jest).

Pieka
Slowa kluczowe chcielibysmy wprowadzic w przyszlosci, ale co z tego wyjdzie nie mam pojecia.

System punktow jest jak najbardziej realny, o czym wczesniej pisalem, a kwestia punktacji za poszczegolne rzeczy przy dzialajacym systemie jest czysta formalnoscia.

Odnosnie tlumaczen, z cala pewnoscia nie zalozymy nastepnego dzialu.
Mamy przeciez wystarczajaca ich ilosc, a wtyczki, czy modyfikacje po spolszczeniu mozna spokojnie dodawac jako nowe tematy w dzialach "Tematy Graficzne i Modu?y" oraz "Modyfikacje Skryptów", ktore istnieja wlasnie w tym celu.
Poza tym mysle, ze najlepszym sposobem na pomoc innym Fusionowcom jest zaciagniecie sie do ekipy Lang Team'u, do czego goraco namawiam Smile
Edytowane przez Pieka dnia 11.03.2008 23:49:18
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piotrek199214
Poza tym mysle, ze najlepszym sposobem na pomoc innym Fusionowcom jest zaciagniecie sie do ekipy Lang Team'u, do czego goraco namawiam

Ja tam mog? si? przy??czy? do ekipy Lang Team'u, prosz? o kontakt na PW. To lepiej si? zapoznam oraz dowiecie si? czy si? nadaje Wink

www.piocom.eu
rafnal
Proste pytanie a jak?e skomplikowana odpowied?.

Co chc? zmieni? na supporcie to ju? bez znaczenia bo zapewne po tym po?cie moje konto zostanie "zbanowane" ale jednak napisz?:

Podej?cie Administracji i moderatorów do u?ytkowników na troszeczk? inne bardziej wyrozumiale bo ni ka?dy zna tak dobrze Fusion jak Wy Panowie i Panie z "Ekipy" Sad.
Edytowane przez rafnal dnia 17.03.2008 23:46:18
It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

bartek124
1. Jest wiele osób, którym to podej?cie odpowiada. Tak! Tym, które umiej? poprawnie zatytu?owa? w?tek, ktore potrafi? opisa? swój problem, które wiedz? czego chc?! Wiele takich osób otrzyma?o pomoc i dalej j? otrzymuje! Na czym Pieka nabi? 10000 postów? Zobacz w jego profilu, zanim napiszesz! Je?li pisz? si? dziesi?tki tematów, i nie da si? ich nie wyrzuci? do kosza, to dalej trzeba prosi? o zmian? nazwy? Ile? mo?na?! To jest du?y Support, i utrzymanie na nim porz?dku to podstawa! Ale Ty chyba dalej nie rozumiesz po co...

Mia?bym wi?cej do powiedzenia, ale bez obrazy: mówienie do Ciebie to rzucanie grochem o ?cian?.
Mniej wi?cej przez ten opis - mija si? z prawd?.

2. Mo?e Adminem nie jestem ale z do?wiadczenia wiem, ?e nie rozdaj? banów za darmo.
Edytowane przez bartek124 dnia 18.03.2008 07:08:54
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Dagobah
Ja bym proponowa? jeszcze jedn? kwesti?.

Stworzy? temat na forum, przyk?adowo Event Calendar, w którym znalaz?yby si? wszelkie jego modyfikacje, poprawy, zmiany, a tak?e w sposób jasny wszystko wyt?umaczone. Dzi?ki temu mo?na by zredukowa? z 10 kolejnych w?tków na forum i ?atwiej by?oby w danym temacie szuka?. Zapewne pojawi? si? opinie, i? spowoduje to wy??czenie mózgu wielu u?ytkowników (nie b?dzie stosowania szukajki), lecz nie wydaje mi si? to prawd?. Lepiej by wszystko odno?nie jednego tematu by?o w jednym miejscu... Niektóre w?tki ci?gn? si? na wielu podstronach - tu te? by tak mog?o by?....

Podobnie zrobi? dla innych tematów, których mnóstwo podobnych jest na forum...
Edytowane przez Dagobah dnia 18.03.2008 07:57:28

Pieka
Dagobah napisa?/a:
Ja bym proponowa? jeszcze jedn? kwesti?.

Stworzy? temat na forum, przyk?adowo Event Calendar, w którym znalaz?yby si? wszelkie jego modyfikacje, poprawy, zmiany, a tak?e w sposób jasny wszystko wyt?umaczone. Dzi?ki temu mo?na by zredukowa? z 10 kolejnych w?tków na forum i ?atwiej by?oby w danym temacie szuka?..

I tak bedzie, tylko pierwsze musimy miec do dyspozycji sprawnie dzialajacy system przenoszenia postow pomiedzy tematami.
Forum (skrypt) PHP-Fusion nie jest doskonale, ale jest nasze i robimy co mozemy, zeby bylo coraz lepsze.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
syber
Witam.

Mo?e warto by?oby zwi?kszy? limit liter w tematach w panelu "Ostatnie aktywne Tematy"?
Taka pierdó?ka, no ale w ko?cu to jaka? zmiana Pfft

Pozdrawiam!

www.blub-game.pl
jantom
Rafnal napisa?:
Co chc? zmieni? na supporcie to ju? bez znaczenia bo zapewne po tym po?cie moje konto zostanie "zbanowane" ale jednak napisz?:
Podej?cie Administracji i moderatorów do u?ytkowników na troszeczk? inne bardziej wyrozumiale
Zaczynaj? mnie wkurza? tego typu posty. Dlaczego? Po prostu przekraczaj? one granic? znies?awienia. Czy naprawd? Ci? na tyle po[cenzura]i?o, ?e uwa?asz, ?e codziennie (no, w ramach ?wi?t co 2-3 dni) losujemy sobie "?osia" do zbanowania/zjechania/inne? Nie napisa?e? czego? takiego, fakt. To zdanie kieruj? do ka?dego, kto uwa?a, ?e banujemy ka?dego, kto nie jest zgodny z nasz? lini? polityczn?.
Owszem, ostatnio nawr?cza?em banów wi?cej ni? reszta ekipy razem wzi?ta. Wi?kszo?? z nich zosta?a za?o?ona, poniewa? nie mia?em wyboru. Cz??? w wyniku mojej pomy?ki pozdejmowa?em.
Cieszy mnie sam post i temat, który poruszy?. Pocz?tkowo tylko o takich rzeczach chcia?em pogada? w tym temacie, potem rozszerzy?o mi si? o inne pomys?y.
Staramy si? by? wyrozumiali, jednak pami?tajmy, ?e wyrozumia?o?? !=pob?a?liwo??, a mam wra?enie, ?e bardziej o pob?a?liwo?? postulujesz. Moja interpretacja, mam do niej prawo, tak samo, jak Ty do wyprowadzenia mnie z b??du. Na samym pocz?tku tematu prosi?em o przyk?ady rzeczy, które wam nie le??. Móg?bym prosi? o konkretn? sytuacj?, u?ytkownika, gdzie za?o?enie bana przez nas by?o absolutnie nieuzasadnione?

Zacytuj? jedno z PW, które kiedy? wys?a?em do u?ytkownika, który zarzuci? nam ograniczanie wolno?ci zak?adania tematów/dopisywania postów etc.
[...]utrzymanie ca?ego portalu w dobrej kondycji nieraz wymaga, zarówno od Was, u?ytkowników, jak i nas, administratorów i moderatorów, kompromisów, czego efektem s? usuwane tematy, odsy?anie do szukajki czy rozsy?ane przez ca?? ekip? ostrze?enia. Nie zawsze jest to dla nas mi?e, jednak czasem trzeba wybra?, cytuj?c Sapkowskiego, "mniejsze z?o".
[...] prosz? o nie zra?anie si? do nas, a jedynie odrobin? zrozumienia. Mimo wszystko.
Ca?y czas jest to aktualne. Naprawd?, czasami mam ochot? zrobi? wipe'a na forum i zacz?? wszystko od zera, ale wiem te?, ?e ponowne zbudowanie takiej skarbnicy wiedzy na temat Fusiona prostym zadaniem nie jest. Zatem ponownie postuluj? o prób? zrozumienia sytuacji Ekipy.

Osobi?cie uwa?am, ?e brak kontynuacji tego w?tku powinen podchodzi? pod bana [joke], zatem prosz? o dalsz? dyskusj?.
Edytowane przez jantom dnia 18.03.2008 15:59:10

englisz_man
Wszystkie modyfikacje i pro?by powinny by? zapisywane jako artyku?y.

W Laboratorium MOD-u?ów przyda?by si? generalny remont i ujednolicenie paczek dodatków tak jak jest np. w EP.
Edytowane przez englisz_man dnia 18.03.2008 16:15:06

jantom
Nie rozumiem tego z pro?bami... Czyli co, ka?da pro?ba o modyfikacj? powinna by? artyku?em?
Wola?bym, ?eby zamiast umieszcza? modyfikacj? w atykule, to robi? konkretne readme+faq do niej i dopiero ca?o?? publikowa? w formie arta. Jednak taka rzecz powinna le?e? w gestii autora modyfikacji, a nie naszej. Nieraz du?o pro?ciej dopisa? kolejnego posta/edytowa? pierwszego w temacie dotycz?cym modyfikacji i tam uzupe?nia? o odpowiednie informacje. Przynajmniej dopóki nie ma takiego parcia na poprawki w?asnych artyku?ów przez osoby spoza administracji.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl